ŠVAJCARCI GRME: "Kaznite Džaku zbog provokacija!"

Autor:

Sport

06.12.2022

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekipelo je i navijačima u Švajcarskoj.

ŠVAJCARCI GRME: "Kaznite Džaku zbog provokacija!"

Foto: Tanjug/AP

I dalje se ne smiruju tenzije koje su nastale tokom odlučujućeg meča u okviru grupe G na Svetskom prvenstvu, u kom je Švajcarska savladala Srbiju sa 3:2 i obezbedila plasman dalje.

U centru pažnje je bio Granit Džaka, ali ne zbog dobrih poteza, već zbog svojih podmuklih provokacija. Tokom čitavog meča je pretio našoj klupi, hvatao se za međunožje, ulazio u rasprave sa srpskim fudbalerima, na kraju susreta je nosio i majicu sa natpisom „Jašari“, alaudirajući na nekadašnjeg teroristu i pripadnika OVK, ali je, prema očekivanju, ostao bez kazne od strane FIFE.

Foto: Tanjug/AP

Granit Džaka je provocirao srpske fudbalere ceo meč

Ponašanje Džake nije ostalo neprimećeno ni u Švajcarskoj, pa je ugledni švajcarski list „Blik“ napravio anketu u kojoj se pokrenula rasprava da li bi Granti Džaka trebao da dobije kaznu od strane FIFE.

Začuđujuće, mišljenja su podeljena. Neki brane svog naturalizovanog reprezentativca, neki su mišljenja da su obe strane pogrešile, ali je veliki broj njih osudio oveo provokacije. „Navijam za Švajcarsku, ali zakon treba da bude isti za sve. Džaka treba da bude kažnjen takođe“, glasio je samo jedan od komentara čitalaca „Blika“, na šta se nadovezao drugi:"Tako je. Iskreno, neko mora da kazni Džaku, to je jedino fer“.

Foto: Tanjug/AP

Džaka i Šaćiri su se ponašali baš kao i na Mundijalu 2018. godine

Ipak, jadno ponašanje fudbalera Arsenala će vrlo verovatno proći nekažnjeno, baš kao što je to bio slučaj i pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji, kada smo videli sličan performans u izvođenju Džake i Šaćirija.

Srbiji i našim fudbalerima ostaje za nauk da se sa švajcarskim fudbalerima više ne kače, jer je još jednom potvrđeno da ista pravila ne važe za sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Zoran

07.12.2022 00:23

Gde je džaka jasari veceras..... Izgleda zaboravili da ga skinu sa panoa gde ga Vanja okačio ... :D :D :D