BRNABIĆEVA ŽESTOKO ODBRUSILA MARINIKI TEPIĆ: "Reći ću vam kako jeste - vi ste jedan licemer! Vređate manjinske grupe, pa šetate sa njima"

Autor:

Vesti

06.12.2022

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marinika Tepić je iznela nekoliko neosnovanih teza i direktno prozvala vladajuću stranku i premijerku Srbije, a evo kako je Brnabićeva odgovorila.

BRNABIĆEVA ŽESTOKO ODBRUSILA MARINIKI TEPIĆ: "Reći ću vam kako jeste - vi ste jedan licemer! Vređate manjinske grupe, pa šetate sa njima"

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ b

Ana Brnabić i Marinika Tepić

Premijerka Srbije Ana Brnabić je juče prisustvovala nastavku sednice Narodne skupštine Srbije, a ni ovaj put nije se desilo da nije na meti opozicionih stranaka.

Marinika Tepić je iznela nekoliko neosnovanih teza i direktno prozvala vladajuću stranku i premijerku Srbije, ali je Brnabićeva uspela na sve da odgovori sa "debelim" argumentima.

Marinika Tepić je naime optužila predsednicu Vlade Srbije da se služi uličarskim rečnikom izlažući za govornicom Narodne skupštine.

O “uličarskom rečniku” i uvredama

- Vi kažete za mene da koristim uličarski jezik ovde u Narodnoj skupštini. Mislim da je najgrublje što sam rekla narodnim poslanicima sa kojima sam se raspravljala je da su licemeri. Izvukla sam definiciju, tačnu definiciju: "Licemerje ili hipokrizije – zastupanje stavova, vrednosti, uverenja u koje ličnost ne veruje.“ Ako se neko bavi samo isključivo zelenom agendom i dođe ovde i deli papirnate letke koji nisu čak ni reciklirani, to je u potpunoj suprotnosti i mogu da kažem da je to licemerje. Zašto? Zato što je to licemerje. Ako treba da raspravljam sa ljudima koji su bili članovi stranke u čije vreme je ne samo došao "Rio Tinto“, nego počeo istraživanja, dobio dozvole, promenjen zakon u korist "Rio Tinta“, dobio dozvole za istraživanja bušotina velikog prečnika, a sada su odjednom protiv "Rio Tinta“, to je, takođe, licemerje - odgovorila je žustro Ana Brnabić Mariniki Tepić i dodala:

- Možda je to za vas uličarski rečnik. To je, takođe, vaše pravo, kao što je vaše pravo, kao što sam ja rekla nekoliko puta da otvoreno obmanjujete građane, ali sa potpuno proverljivim informacijama i da nikada na kraju balade se ne okrenete i ne kažete - izvinite što nisam govorila istinu, a kada ste me optuživali da naseljavamo migrante.

Ana Branabić je rekla da ona ima pravo to da kaže istinu, jer ima činjenice da to potkrepim. 

Radna mesta “samo za stranačke kadrove”

- Da li mi otvaramo radna mesta samo za stranačke kadrove? Naravno da ne. Od kada je SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem i sa našim koalicionim partnerima došla na vlast, mi smo otvorili nešto preko 440.000 radnih mesta. To nije samo za stranačke kadrove, tu su privatne investicije. Nismo mi njima mogli da kažemo – vi kada zapošljavate nekog, vi tražite člansku kartu. Nikada to nismo ni hteli da radimo - kazala je Brnabić Mariniki Tepić i poslanicima.

- Na kraju krajeva, pa ja sam primer toga. Mene je Aleksandar Vučić kao premijerku pozvao u Vladu, niti sam bila član stranke, niti sam bila bliska stranci u to vreme. U ovoj Vladi imamo nestranačke kadrove, imamo nestranačke kadrove koji vode neka od najjačih i najvažnijih ministarstava zato što je nama stranka skup ljudi koji dele iste vrednosti i koji imaju jednaku energiju da se bore za ovu Srbiju. A, svakako da svakog ko je pun energije i znanja i hoće da pomogne da je dobrodošao u Vladu, a kako tek ne kada otvaramo radna mesta - kazala je Brnabić.

Foto: Printskrin/RTV Pink

Ana Brnabić, premijerka Srbije

Vređanje manjinskih grupa, pa šetnja sa njima

Marinika Tepić je svojevremeno nazvala i predsednicu Vlade Srbije "homo-premijerkom", te je Ana Brnabić iskoristila obraćanje da se osvrne na gnusnu uvredu.

- Kada kažete da me branite, ja se najbolje sećam kako me vi branite i kako ste me branili. Vi ste osoba koja zastupa, kažete, ljudska prava, pa se opet vraćam na onu definiciju licemerja, zastupa ljudska prava, manjinska prava, ali vam nije smetalo da mene nazovete u javnosti „homo-premijerkom“. Ako je to vama zastupanje ljudskih i manjinskih prava, vama na čast. Ja nikada neću zaboraviti da ste me nazvali "homo-premijerkom“ ne zato što je to uvreda na moj račun, ne verujem da vi nakon svega što ste rekli o meni, mojoj porodici, o predsedniku Aleksandru Vučiću, članovima moje Vlade, narodnim poslanicima, stranci kojoj pripadam, na bilo koji način možete mene više da uvredite, apsolutno ne možete, ali vi ste time uvredili sve pripadnike te manjinske zajednice.
Opet, to vam nije smetalo da onda idete na "Paradu ponosa“, da se slikate, i da se ponosite time što ih podržavate, ali zato ste mene mogli da nazovete "homo-premijerkom“. Još jednom, uličarski rečnik, reći ću vam kako jeste, vi ste jedan licemer - odbrusila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Daut

06.12.2022 22:15

Postaliste legedna za nasu Srbija ziva bile vi Sa Nasim Vucicem