ISPISANA ISTORIJA U KATARU: Tri REKORDA srušena u samo JEDNOJ SEKUNDI!

Autor:

Sport

01.12.2022

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penal koji na kraju nije uticao na prolazak dalje selekcije Argentine.

ISPISANA ISTORIJA U KATARU: Tri REKORDA srušena u samo JEDNOJ SEKUNDI!

Foto: Tanjug/AP

Ščensni brani penal Mesiju

Fudblaeri Argentine savladali su selekciju Poljske sa 2:0 u meču trećeg kola grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru, pa su na taj način obezbedili plasman dalje sa prve pozicije u grupi.

Dvanaesti dan Mundijala možete pratiti u live blogu.

Ipak, nije sve tako bilo sjajno za Argentince, koji su se mučili da stignu do prednosti, uprkos velikom broju šuteva ka golu Vojćeha Ščensnog. Najbolju šansu su u prvom poluvrmenu imali u 41. minutu, kada je Dani Makeli, pokazao na belu tačku, iako deluje da je kontakt bio premali za penal.

Odgovornost je preuzeo Leo Mesi, koji je loptu poslao u levu stranu poljskog gola, ali se ščensni istakao sjajnom interevencijom, pa je u tom trenutku i dalje ostalo 0:0. Istovremeno, u tom trenutku su srušena tri rekorda na Mundijalima.

1. Mesi je postao prvi igrač u istoriji Mundijala sa dva promašena penala

Omaleni Argentinac je postao tek prvi igrač u istoriji koji je na najbitnijim fudbalskim takmičenjima promašio dva jedanaesterca. Prvi je upisao na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, kada je promašio protiv selekcije Islanda, u meču koji je završen rezultatom 1:1.

Ovoga puta je ekipa bolje prošla nego pre četiri godine, pa promašen penal nije imao uticaja na mesto Argentine u nokaut fazi, ali jeste bio bitan za Poljsku, koja bi ispala da je primila jedan gol više.

2. Ščensni je postao tek treći golman sa dva odbranjena penala na jednom prvenstvu

Neverovatno prvenstvo za golmana Juventusa, koji je već dva penala odbranio u grupnoj fazi. Prvi je stigao u meču drugog kola, kada je Poljak zaustavio udarac Al - Davsarija, i tako sprečio Saudijsku Arabiju da stigne do izjednačenja na tom meču.

Odbranom penala Mesiju ušao je u istoriju kao tek treći golman koji je ovaj poduhvat napravio na jednom prvenstvu. Pre njega, to je učinio još jedan poljski golman Jan Tomaševski, koji je to učinio 1974. godine, a za njim je usledio i Bred Fridel, američki golman, koji je to uspeo da napravi 2002. godine, na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji.

3. Na mečevima Poljske su viđena tri penala u grupi i sva tri su odbranjena

Neverovatna situacija vezana za selekciju Poljske. Naime, u Kataru su do sada promašena četiri penala, a tri su došla na mečevima ove selekcije. 

Prvo je Očoa odbranio Levandovskom penal, a zatim je na scenu stupio već pomenuti Ščensni, koji je zaustavio Al - Davsarija i Mesija. Na taj način, na utakmicama Poljske smo u grupi videli tri penala, na svakom po jedan, a svi su bili odbranjeni. Četvrti penal u Kataru je odbranio Tibo Kurtoa, koji je zaustavio pokušaj Alfonsa Dejvisa.

Svakako, Ščensni je jedna od glavnih figura ovog Mundijala, ali videćemo koliko će moći da pomogne svojoj selekciji u predstojećem meču osmine finala, u kom će se Poljska sastati sa reprezentacijom Francuske. Sa druge strane, Mesija i društvo u završnih 16 čeka duel sa Australijom.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading