ON JE OSUMNJIČEN ZA UBISTVO TRUDNICE U 9. MESECU! Odmah javite policiji ako ste ga videli!

Autor:

Hronika

01.12.2022

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovska policija zatražila je pomoć građana u pronalaženju Sokolja Haljiljija (Sokol Halili), koji je osumnjičen da je sinoć ispred ginekološke klinike Kliničko-bolničkog centra u Prištini ubio trudnu suprugu.

ON JE OSUMNJIČEN ZA UBISTVO TRUDNICE U 9. MESECU! Odmah javite policiji ako ste ga videli!

Foto: MUP

Zahtevom za saradnju, uz koji je priložena i fotografija osumnjičenog, policija je zamolila sve one koji imaju bilo kakve informacije koje bi mogle da dovedu do identifikacije lokacije osumnjičenog da im se jave na 192, prenosi KoSSev.

- Osumnjičeni Sokolj Haljilji, rođen 07.05.1991. godine u Donjem Godancu, opština Štimlje, traži se za teško ubistvo koje se dogodilo 30.11.2022. godine u Prištini - navodi se u saopštenju policije.

U dvorištu Ginekološke klinike Kliničko-bolničkog centra u Prištini sinoć je pronađeno beživotno telo 35-godišnje žene. Sumnja se na ubistvo, potvrdili su iste večeri iz Kosovske policije za prištinske medije. Ujedno je kosovki premijer saopštio da je reč o trudnoj ženi, koju je ubio suprug.

- Oko 18.00 časova dobili smo informaciju o beživotnom telu u dvorištu Kliničko-bolničkog centra u Prištini. Policija je odmah izašla na lice mesta, kao i lekarska ekipa koja je konstatovala smrt nastradale žene stare oko 35 godina - kazala je sinoć portparolka policije Fljora (Flora) Ahmeti.

Prema navodima medija, 35-godišnja žena, koja je čekala porođaj u klinici, istu je napustila da bi nešto kupila, a kada se vraćala srela je svog supruga, sa kojim je „na ivici razvoda“. On je potom izvukao pištolj i upucao je tri puta.

Haljilji je, kako prenose mediji, više puta vršio fizičko i psihičko nasilje nad ubijenom H. M, što je i bio razlog pokretanja brakorazvodnog postupka.

Sestra žrtve sinoć je za T7 takođe kazala da su supružnici i ranije imali problema, te da je Haljilji uvek kod kuće držao pištolj i nož.

H. M. je Haljiljija napustila uz pomoć policije, a imala je i nalog za zaštitu koji je izdao Osnovni sud u Uroševci. Kako ovaj sud navodi, nalog je izdat 13. septembra ove godine i važi dooo 13. marta 2023.

Protiv Haljiljija u avgustu ove godine podignuta je i optužnica za zastrašivanje H. M, za koje se, kako je naveo Osnovni sud u Uroševcu, izjasnio nevinim.

Mesec dana kasnije, odnosno u septembru proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu zbog posedovanja oružja bez dozvole.

Kosovka ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju (Albulena Haxhiu) kazala je danas u izjavi za medije da će zbog ovog slučaja biti smena i ostavki.

- Onog trenutka kada propust institucije, karika koja je zakazala, bude identifikovana, odgovorno lice će podneti ostavku. Svi mi na pozicijama na kojima se nalazimo imamo odgovornosti u skladu sa zakonima na snazi. Nadležnosti su odvojene, ali garantujem da ako vidimo da je neko podbacio, biće ostavke, biće razrešenja. Ali imajte na umu da su i u prošlim slučajevima tražene ostavke i razrešenja kada tužilaštvo nije uspelo. Nema ostavke, nema otkaza. A ovaj nemar ohrabruje kriminalce, ubice - rekla je ona.

Hadžiju je kazala i da kada bude sprovedena reforma pravosuđa „neće biti tužilaca i sudija koji ne obavljaju svoje dužnosti“, prenosi Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading