VIŠE NEMA DILEME: Poznato šta vodi Srbiju u DRUGU FAZU Mundijala!

Autor:

Sport

28.11.2022

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle današnjih mečeva poznato je kakvi sve rezultati vode Srbiju u drugu fazu.

VIŠE NEMA DILEME: Poznato šta vodi Srbiju u DRUGU FAZU Mundijala!

Foto: Starsport

Fudbaleri Brazila savladali su Švajcarsku sa 1:0 u meču drugog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Osim što su tom pobedom sebi obezbedili mesto u drugoj fazi, selekcija Brazila je trijumfom obradovala i navijače Srbije, pošto je bilo jasno da našoj selekciji odgovara ovakav rezultat. Sada, kada su završeni svi mečevi drugog kola, jasno je šta Srbiju vodi u drugu fazu.

Naime, "orlovi" moraju da u poslednjem kolu zabeleže pobedu nad Švajcarskom, što je i najbitniji uslov za naše momke. Pobeda u trećem kolu, protiv najvećeg rivala, znatno bi približila izabranike Dragana Stojkovića Piksija drugoj fazi. Ipak, to nije jedini uslov za prolazak dalje.

Foto: Tanjug/AP

Srbija ima jedan osvojen bod u dva odigrana meča

Takođe, Kamerun u poslednjem kolu ne bi smeo da savlada Brazil. Ukoliko Srbija savlada Švajcarsku, a Kamerun izgubi ili odigra nerešeno, Srbija će proći dalje. Ukoliko Kamerun napravi veliko iznenađenje i savlada Brazil, naša ekipa bi morala da Švajcarsku savlada sa jednim golom više razlike u odnosu na pobedu Kameruna nad "Kariokama" da bi obezbedili drugo mesto u grupi i prolaz dalje.

Ipak, jasno je da je situacija posle gola Kazemira mnogo bolja, pa i ako se ne može reći da Srbija zavisi samo od sebe, u slučaju pobede nad Švajcarskom bili bismo vrlo blizu druge faze.

Mečevi Srbije i Švajcarske, odnosno Brazila i Kameruna na programu su u petak, 2. decembra, a utakmice počinju u 20 časova.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading