SIMULTANKA NEDOVIĆA, PA SE PRIKLJUČIO VILDOZA: Ivanovićeva Zvezda ne ume da izgubi - crveno-beli naneli prvi poraz Obradovićevom Partizanu na Jadranu! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

28.11.2022

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u prvom ovosezonskom "Večitom derbiju".

SIMULTANKA NEDOVIĆA, PA SE PRIKLJUČIO VILDOZA: Ivanovićeva Zvezda ne ume da izgubi - crveno-beli naneli prvi poraz Obradovićevom Partizanu na Jadranu! (VIDEO, FOTO)

Foto: Starsport

Crvena zvezda je u uzbudljivom meču u dvorani "Aleksandar Nikolić" nadigrala Partizan rezultatom 90:74.

Crveno-beli su slavili zahvaljujući sjajnom igrom u poslednjoj deonici, koju su dobili sa ubedljivih 20:9, nanevši četi Željka Obradovića treći vezani poraz u svim takmičenjima.

Meč je trajao više od dva i po časa zbog prekida u prvom kvartalu i pražnjenja dela tribina, a sudijska trojka predvođena Damirom Javorom bila je nezadovoljna zbog ubacivanja predmeta na parket.

Pobednički sastav prevodio je tandem Vildoza/Nedović. Argentinac je susret završio sa 19 poena, Srbin je ubacio 17 (od čega čak 15 u prvom poluvremenu), a obojica su imala po pet asistencija.

Sa druge strane, Papapetru se istakao sa 15 koševa, a Egzum ga je pratio sa 14.

Partizan je još uvek lider regionalnog takmičenja sa skorom 7-1, dok je Zvezda sada na učinku od šest pobeda i jednim neuspehom.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Crvena zvezda - Partizan 90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:9)

Kraj "Večitog derbija" - ubedljiva pobeda Zvezde!

 

 

40. minut - Crno-beli nemoćni da smanje razliku, na kraju ogromnih "plus 16" za domaćina.

39. minut - "Parni valjak" nije materijalizovao tri vezana napada, promašivali su i Vildoza i Anđušić, a onda je Dobrić pogodio ključnu trojku staviviši tačku na "i" - 85:72!

Republika

Foto: Starsport

Duel Pantera i Lazića

37. minut - Izuzetno bitan pogodak Vildoze na četiri minuta pre kraja utakmice (80:71), Argentinac je onda faulirao Ledeja, koji je dobio penale jer je domaći sastav u bonusu. Bivši krilni centar Milana pogodio je jedno od dva (80:72), a zatim je napravljen prekršaj i nad Lukom Mitrovićem koji je povisio na 82:72.

35. minut - Papapetru je bio precizan nakon Žocovog minuta odmora (77:69), trofejni stručnjak je izgubio i "čelendž", jer je tražio proveru auta u kom se nalazio Ledej, ali je Holand promašio. Ipak, ni Partizan nije uspeo da smanji deficit, jer je Petrušev perfektno zatvorio reprezentativca Grčke, a seriju promašaja na obe strane produžio je Vildoza sa dve promašene trojke.

33. minut - Klub sa Malog Kalemegdana ne briljira u ofanzivi, ali je zato potpuno "zategao" odbranu. Marković je blokirao Pantera, Vildoza iznudio i pogodio slobodna bacanja - raste prednost Zvezde (73:65).

Holand je potom vratio dvocifrenu prednost svom timu (75:65), a uzvratio je Ledej preciznim šutem sa poludistance - 75:67.

Republika

Foto: Starsport

Velika borba u dvorani "Aleksandar Nikolić" - Zvezda bliža pobedi

31. minut - Večiti rivali su propustili po jedan napad na startu poslednje deonice, a onda je Ledej zaradio nesportsku ličnu grešku zaustavivši Mitrovića u kontranapadu.

Krilni as crveno-belih bio je polovičan sa penala povisivši na 71:65.

Pred poslednji kvartal na semaforu je 70:65!

 

 

30. minut - Izabranici trenera Duška Ivanovića boljom igrom su okončali treću četvrtinu i imaju pet koševa viška, a proradio je i Ognjen Dobrić

 

 

29. minut - Fenomenalno kucanje Petruševa "zapalilo" je "Delije" (65:61), a nakon mrtve lopte ostala je "livada" za Papapetrua koji je lagano poentirao na obruču Zvezde - 65:63.

27. minut - Zvezda nije uspela da poentira od koša Bentila sa distance, kada je bilo 63:55, crno-beli su nanizali šest poena i prišli na 63:61, zaključno sa teškim pogotkom Grka za dva.

25. minut - Papapetru je preciznim izvođenjem penala prekinuo veliku seriju Zvezde (58:50), a Vildoza je iznudio prekršaj i revanširao se rivalu istom merom - 60:50.

Zvezda je potom baš rizikovala sa šutem Egzuma sa distance, Australijanac je ostao potpuno sam i kaznio Večitog rivala smanjivši na 60:53.

Republika

Foto: Starsport

Lider Zvezde - Nedovićevih već 15 poena na "Večitom derbijU"

23. minut - Loš početak trećeg kvartala za Partizan. Holand je dao trojku, Egzum je promašio posle Obradovićevog tajm-auta, a niz domaćina produžio je Bentil. Crveno-beli imaju maksimalnih "plus osam" (56:48), a pritom je i Ledej pogrešio...

 

 

21. minut - Promašaj Pantera na startu drugog poluvremena kaznio je Lazić pogotkom iz ugla, ali je tom prilikom nagazio liniju za tri poena - 51:48!

Kraj prvog poluvremena, Zvezda ima "pola koša" viška - 49:48!

 

 

20. minut - Nedović "muči" Partizan, novi poeni za 47:48, pa sjajna odbrana Zvezde u finišu prvog poluvremena i koš za novi preokret.

19. minut - Trojka Vildoze (42:45), pa faul Martina nad Panterom vredan tri slobodna bacanja. Kapiten Partizana bio je nepogrešiv za 48:42, a Bentil je promašio od table, nakon što je bio udvojen na ivici reketa.

 

 

Ledej je uzvratio na isti način, a crno-bele je kaznio Nedović novom trojkom (45:48), posle koje je Žoc uzeo tajm-aut.

17. minut - Ofanzivni skok i poeni Dobrića (34:38), na šta je odgovorio Smailagić - 34:38. Nedović je potom nastavio svoju seriju, poentiravši uz dodatno slobodno bacanje, koje je takođe pogodio, pa je branilac titule u minimalnom minusu (37:38).

Madar je postigao treći pogodak sa distance, Papapetru je poentirao u reketu, a Ivanović je morao da zatraži minut odmora pri rezultatu 37:43.

15. minut - Rasplamsala se borba u dvorani "Aleksandar Nikolić". Izraelac je dao dve trojke u kratkom vremenskom rasponu, Mitrović i Vildoza su pogađali za Zvezdu koja ima zaostatak od tri poena - 30:33! "Parni valjak" je nastavio sa odličnom igrom, i Papapetru je pogodio sa distance (30:36), a potom je Vildoza izveo predivnu "minijaturu" uz polaganje od table (32:36).

 

 

13. minut - Trojkom Madara Partizan je kompletirao seriju od 7:0 na startu druge deonice, koju je prekinuo Nedović, uspešnim šutem van linije 6,75 (23:25). Panter je dao koš za crno-bele, a onda još jedna trojka domaćina, posle koje je na semaforu 26:28!

11. minut - Anđušićev promašaj ispravio je Brodzijanski, posle skoka u napadu, koji je crno-belima doneo izjednačenje (20:20). Zvezdi je potom dosuđena druga nesportska lična, a Anđušić je pogodio oba slobodna bacanja za 22:20.

Zvezda vodi sa 20:18 posle prvog kvartala koji je trajao tačno sat vremena!

 

 

10. minut - Sudije su preinačile svoju odluku posle prekida. Priznati su Ivanovićevi poeni, a Zvezda ima i dodatno slobodno bacanje, kojim je nastavljen susret. Umesto Crnogorca, Vildoza je realizovao penal za 20:18. Usledila je greška Ledeja, pa promašaji Nedovića i Pantera.

Prazni se deo tribina, uskoro će "Večiti derbi" biti nastavljen.

Republika

Foto: Starsport

 

10. minut - Nedović je pogodio oba penala za 17:18, a na 37 sekundi pre kraja prve deonice poništen je koš Nikole Ivanovića zbog prekršaja u napadu.

Crnogorac se tom prilikom povredio, a sudije su odlučile da prekinu meč! Nezvanično, razlog leži u činjenici da su pristalice crveno-belih nastavile da ubacuju predmete na parket, uprkos upozorenjima, a sudijska trojka na čelu sa Javorom se povukla u svlačionicu!

9. minut - Zvezda je značajno pojačala agresivnost i pogotkom Petruševa prišla je na 16:15, ali je Ledej gostujućem sastavu vratio tri poena viška (15:18).

7. minut - Pri rezultatu 14:12 za Partizan dosuđena je nesportska lična greška kapitenu crveno-belih Branku Laziću, što je izazvalo salve uvreda sa tribina - "Delije" su se "obrušile" na Damira Javora.

Dva slobodna bacanja realizovao je Egzum (16:12), a Naneli je promašio zakucavanje...

 

 

 

5. minut - Zakucavanje Egzuma u kontri za 6:4 nateralo je Duška Ivanovića da uzme prvi tajm-aut. Naneli je sa linije penala nastavio seriju gostiju od 6:0, koju je prekinuo Dobrić (6:8).

Naneli je potom postigao trojku, a Vildoza je smanjio zaostatak svog tima na "minus tri" - 8:11!

3. minut - Prvi koš za crno-bele dao je Brodzijanski (2:2), Zvezda je zatim ponovo povela sa 4:2, nakon čega su usledili promašaji Pantera (dva puta) i Dobrića. Slovak je svojim drugim košem doneo novo izjednačenje Partizanu - 4:4 je u "Pioniru".

1. minut - Hasan Martin je poentirao posle ofanzivnog skoka, čime je doneo početnu prednost domaćinu - 2:0!

 

 

 

 

 

 

Počela je utakmica!

 

 

19:20 - Sjajna vest za crno-bele. Željko Obradović će moći da računa na krilnog centra Alena Smailagića, koji se uspešno oporavio od povrede prsta, i nalazi se među 12.

Biće to prvi ovosezonski Večiti derbi u koji Partizan ulazi kao neporažena ekipa na Jadranu. Sa druge strane, Zvezda još uvek nije osetila gorčinu poraza pod dirigentskom palicom trenera Duška Ivanovića.

Crveno-beli su nanizali tri pobede u Evroligi, a do sada su doživeli jedan neuspeh u regionalnom takmičenju - od Zadra u "Pioniru".

Branilac titule u meč ulazi na krilima pobeda nad Makabijem i Albom, dok je "Parni valjak" izgubio oba susreta na španskoj mini-turneji (Barselona, Real Madrid) tokom duplog evroligaškog programa.

Glavne sudije derbija biće Damir Javor, Josip Radojković i Marko Mustapić.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading