NAJVEĆI ŠOKOVI 21. VEKA: Saudijska Arabija PONIZILA Argentinu i podsetila na neka od najvećih IZNENAĐENJA na Mundijalima! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.11.2022

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultat koji je šokirao ceo svet.

NAJVEĆI ŠOKOVI 21. VEKA: Saudijska Arabija PONIZILA Argentinu i podsetila na neka od najvećih IZNENAĐENJA na Mundijalima! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Fudbaleri Saudijske Arabije savladali su Argentinu sa 2:1 u meču prvog kola grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru i tako napravili jedan od najvećih šokova u istoriji Mundijala.

Tok trećeg dana Mundijala možete pratiti na live blogu.

Iako je Argentina vrlo lako stigla do vođstva, penalom Mesija, Saudijci nisu odustajali, a na kraju su golovima početkom drugog poluvremena, preko Al Šehrija i Al Davsarija, stigli do neverovatnog podviga.

Predstavljamo Vam pet najvećih iznenađenja na Svetskim prvenstvima u fudbalu u 21. veku.

5. Španija - Čile 0:2 - 2014. godine

Španija je na Svetsko prvenstvo stigla kao branilac titule, a u prvom kolu je doživela krah, pošto je poražena od Holandije sa 5:1. Samo pobeda u drugom kolu ih je ostavljala u igri za plasman, ali je usledio novi šok, pošto je Čile savladao "furiju" sa 2:0 i poslao Špance kući, a sebe u osminu finala.

4. Južna Koreja - Italija 2:1 - 2002. godine

Prvenstvo organizovano u Južnoj Koreji i Japanu videlo je jedno od najvećih iznenađenja u 21. veku.

Italija je u meču osmine finala vodila sa 1:0, golom Boba Vijerija, pa je delovalo da će "Azuri" u četvrtfinale. Ipak, u 88. minutu, Seul Ki Hjun izjednačuje na 1:1 i uvodi meč u produžetak. A tamo - šok. An Jung Hvan postiže gol u 117. minutu i izbacuje Italiju sa Mundijala. Hvan je u tom trenutku igrao za Peruđu, a dan nakon gola je dobio otkaz u italijanskom klubu.

3. Nemačka - Južna Koreja - 2018. godine

Južna Koreja je ponovo akter velikog šoka. Nemci i Koreanci su igrali meč trećeg kola Svetskog prvenstva, a Nemce je pobeda vodila dalje. Ipak, nisu uspevali da probiju bedem azijske ekipe, koja u 94, odnosno 96. minutu stiže do velike pobede, koja njima nije ništa značila, ali je "Elfove" izbacila sa Mundijala u Rusiji.

2.  Francuska - Južnoafrička Republika 1:2 - 2010. godine

Totalni fijasko Francuza na Mundijalu 2010. godine, a sve je zaokruženo katastrofom u meču sa domaćinom. Francuzi su morali da pobede da bi zadržali teoretsku šansu za prolaz dalje, ali su doživeli drugi poraz na tom prvenstvu. Afrikanci su došli do vođstva preko Kumale i Mpele, a Maluda je samo uspeo da ublaži blamažu "galskih petlova".

1. Francuska - Senegal 0:1 - 2002. godine

Ponovo Francuska, ali ovaj put osam godina ranije. Prejaka Francuska, predvođena Anrijem, Trezegeom, Makeleleom, Tiramom... došla je na Mundijal kao branilac titule i favorit za novu krunu. Ipak, katastrofa u prvom kolu je srušila snove svih navijača Francuske. Buba Diop je golom doneo svojoj zemlji veliki trijumf, a Francuska se od poraza nije oporavila, pa je prvenstvo završila sa jednim bodom, bez datog gola.

Svetsko prvenstvo u Kataru je tek počelo, a već u petom meču smo videli veliki šok, pa je vrlo moguće da ćemo do kraja videti još neki rezultat koji će zapanjiti svetsku javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading