HEROJ SAUDIJSKE ARABIJE: Vredi manje nego što Mesi ZARAĐUJE NEDELJNO, ali će ga Argentinci SANJATI!

Autor: Žarko Sokić

Sport

22.11.2022

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Činio je čuda na golu!

HEROJ SAUDIJSKE ARABIJE: Vredi manje nego što Mesi ZARAĐUJE NEDELJNO, ali će ga Argentinci SANJATI!

Foto: Tanjug/AP

Mohamed Al Ovais na meču Argentina - Saudijska Arabija

Na Svetskom prvenstvu u Kataru desila se prva senzacija.

Saudijska Arabija savladala je Argentinu i to posle velikog preokreta (2:1), a jedan od junaka ovog trijumfa bio je golman Mohamed Al Ovais.

Činila je čuda na golu saudijska hobotnica i do ludila je dovodila Mesija i ekipu.

I pored toga što je već na startu meča, u 10. minutu, poklekao sa bele tačke i to upravo od Lionela Mesija koji se tim golom upisao u istoriju, Al Ovais nije klonuo duhom već je rešio da iskoristi "svojih pet minuta".

"Gaučosi" su 14 puta šutirali ka golu Saudijske Arabije, od toga je šest udaraca išlo u okvir gola. Pored pet odbrana, od kojih su neke bile nestvarne, Mohamed Al Ovais je bio neverovatno siguran prilikom centaršuteva, a imao je i neka istrčavanja van 16 metara koja su bila zaista fenomenalna.

Ko je Mohamed Al Ovais, heroj Saudijske Arabije?

U pitanju je 31-godišnji golman koji trenutno brani za Al Hilal u koji je došao iz Al Ahlija u januaru ove godine u transferu vrednom 1,3 miliona evra. Trenutna tržišna vrednost na sajtu Transfermarkt mu je 700 hiljada evra što je manje od nedeljne plate Lionela Mesija! Fudbaler PSŽ-a na nedeljnom nivou zarađuje 960 hiljada funti (1.111.550 evra).

Do sada je Al Ovais na 43 utakmice branio za Saudijsku Arabiju za koju je debitovao sa 23 godine, deset meseci i 22 dana u vreme kada je Bert van Marvjik bio selektor. Učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji kada je branio na jednoj utakmici - u porazu od Urugvaja (0:1).

Nema sumnje, Argentinci, ali i ceo svet, će ga posle ove utakmice zapamtiti, a Mesi i napadači "Gaučosa" verovatno i sanjati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading