Iran ISPISAO ISTORIJU Mundijala!

Autor:

Sport

22.11.2022

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikada ranije se ovo nije desilo!

Iran ISPISAO ISTORIJU Mundijala!

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Engleska - Iran

Pažnja svetske javnosti od 20. novembra do 18. decembra usmerena je na Katar gde se održava Mundijal i gde se 32 najbolje selekcije planete bore za "zlatnu boginju".

Prvog takmičarskog dana Ekvador je savladao domaćina sa 2:0, zatim su u drugom danu Englezi demolirali Iran (6:2), Holandija je bila bolja od Senegala (2:0), a Sjedinjene Američke Države i Vels podelili su bodove (1:1).

Upravo je na meču Engleske i Irana ispisana istorija! Da bude još zanimljivije, to nisu uradili reprezentativci Gordog Albiona već Iranci.

O čemu se zapravo radi?

Na samom startu meča golman Irana Alireza Beiranvand doživeo je nezgodnu povredu glave posle sudara sa jednim od svojih saigrača, pa je usledio duži prekid. Pokušao je Bejranvand da nastavi meč, ali se ubrzo srušio i zatražio izmenu, pa ga je u 20 minutu zamenio Husein Huseini. 

U nastavku meča selektor Irana Karlos Keiroš izvršio je još pet izmena, dakle - ukupno šest! Kako je ovo moguće? 

FIFA je već ranije usvojila predlog da broj fudbalera koje je moguće uvesti na teren tokom meča sa tri poveća na pet, a Mundijal u Kataru će biti prvo veliko takmičenje na kom će taj broj, pod određenim uslovima, biti još veći, te će selektori imati na raspolaganju ukupno šest dodatnih igrača.

Spomenuti uslov je da igrač koji napušta igru to radi jer je zadobio povredu glave.

Dakle, povreda glave se ne računa u izmene, pa je zato Keiroš mogao da napravi još pet promena. Ovo je prvi put u istoriji Svetskih prvenstava da se ovako nešto desilo, pa su Iranci našli način da se upišu u tu istu istoriju.

Takođe, ovaj meč bio je prvi na kom je viđeno osam golova još od onog legendarnog u kom su Nemci Brazilce dobili sa 7:1!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading