SPREMA SE VELIKI SKANDAL U KATARU: Engleskoj i Kejnu preti SUSPENZIJA?

Autor:

Sport

21.11.2022

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan u moru skandala koji je povezan sa Svetskim prvenstvom u Kataru.

SPREMA SE VELIKI SKANDAL U KATARU: Engleskoj i Kejnu preti SUSPENZIJA?

Foto: Tanjug/AP

Hari Kejn

Svetsko prvenstvo je počelo sinoć u Kataru, a ni drugi dan turnira neće proći bez kontroverza.

Drugi dan Mundijala možete pratiti na live blogu.

Naime, FIFA je kapitenima reprezentacija zabranila da na utakmicama u azijskoj zrmlji nose trake sa duginim bojama na ruci, ali se čini da to neće sprečiti Harija Kejna, kapitena Engleske, da na današnjoj utakmici protiv Irana na teren izađe upravo sa takvom trakom, prenosi "Dejli Mejl".

Ukoliko se to desi, FIFA je najavila da će igrači biti automatski kažnjeni žutim kartonima, a pretila bi im i potencijalna suspenzija, pa i dalje postoji sumnja da li će se Kejn odlučiti na ovako rizičan korak. 

Foto: Tanjug/AP

Hari Kejn će predvoditi svoju selekciju u Kataru

Do sinoć su vođeni razgovori između Fudbalskog saveza Engleske i FIFE oko postojećeg problema, pa ćemo videti da li je došlo do dogovora oko nošenja trake koja simbolizuje poštovanje prava homoseksualaca, ali i jednakosti uopšte.

Ovo je samo još jedna u nizu kontrovernih situacija u Kataru. Dan pred početak turnira je stigla odluka da se zabrani upotreba alkohola pre i posle mečeva, uprkos sponzorskom ugovoru sa "Badvajzerom", zatim je na ceremoniji otvaranja stadion bio poluprazan, a posle toga je usledio i stampedo, tokom kog je veliki broj ljudi povređen, a razlog je loša organizacija.

Svetsko prvenstvo je počelo juče, pobedom Ekvadora od 2:0 protiv selekcije domaćina, a danas su na programu tri nove utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading