MISTERIJA JE REŠENA: Da li je Piksi doneo pravu odluku? (ANKETA)

Autor:

Sport

18.11.2022

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve jasnije.

MISTERIJA JE REŠENA: Da li je Piksi doneo pravu odluku? (ANKETA)

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Fudbaleri Srbije deklasirali su Bahrein sa 5:1 u generalnoj probi pred početak Mundijala u Kataru, što je bila sjajna priprema za duel sa reprezentacijom Brazila.

U srpskoj javnosti se dosta govorilo o tome koga će Dragan Stojković Piksi izabrati za prvog golmana na Svetskom prvenstvu.

Utakmica protiv Bahreina trebalo bi da stavi tačku na to, pošto je postalo jasno da će u Kataru na golu biti Vanja Milinković-Savić, koji je branio i na meču protiv azijske reprezentacije.

Republika

Foto: Starsport

Vanja MIlinković-Savić

Čuvar mreže Torina odigrao je svih 90 minuta protiv Bahreina, pošto je selektor Stojković želeo što bolje da ga spremi za ono što dolazi na Mundijalu.

On je odigrao sasvim dobru utakmicu, gde je napravio jednu fantastičnu intervenciju u samoj završnici meča, dok je jedini gol primio sa bele tačke.

Sjajni čuvar mreže ima konkurenciju u vidu Predraga Rajkovića i Marka Dmitrovića.

Dmitrović i Rajković su bili deo tima u Rusiji 2018. godine, ali nisu dobili priliku da brane, pošto je neprikosnoven na golu bio tadašnji kapiten Partizana Vladimir Stojković.

Republika

Foto: Starsport

Predrag Rajković

Četiri godine kasnije njih dvojica će, po svemu sudeći, doživeti istu sudbinu, samo što će ovog puta na golu biti Vanja Milinković-Savić.

Visoki čuvar mreže je bio prvi izbor Dragana Stojkovića u odlučujućim utakmicama Lige nacija, čime je u potpunosti stekao njegovo poverenje.

Svoje šanse u najmlađem takmičenju imali su i Predrag Rajković i Marko Dmitrović, prvi je branio protiv Slovenije, a drugi protiv Švedske. Ipak, posle toga na gol se nisu vraćali, već je sve vreme branio Milinković-Savić.

Rajković iza sebe ima nekoliko veoma dobrih meseci u Majorki, a slična je situacija i sa Milinković-Savićem u Torinu, dok je Dmitrović tek s vremena na vreme branio za ekipu Sevilje.

Republika

Foto: Starsport

Marko Dmitrović

Zbog toga se u srpskoj javnosti očekivalo da će se za mesto prvog golmana u Kataru pre svega boriti Milinković-Savić i Rajković.

Na kraju, čini se da je Vanja odneo pobedu i da će dobiti priliku da debituje na najvećoj sceni.

U našoj anketi možete ostaviti vaše mišljenje, ko bi trebalo da bude prvi čuvar mreže naše reprezentaciji na Mundijalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading