POVREDE SU BILE JAČE: Ovaj DRIM TIM nećemo gledati na Svetskom prvenstvu u Kataru!

Autor:

Sport

09.11.2022

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mundijal u Kataru je sve bliži, a svakog dana saznajemo sve više spiskova koji sadrže imena fudbalera koji su izvadili vizu za Katar.

POVREDE SU BILE JAČE: Ovaj DRIM TIM nećemo gledati na Svetskom prvenstvu u Kataru!

Foto: Tanjug-AP

Ris Džejms, Diogo Žota i Pol Pogba

Na svakom od njih postoji po neko iznenađenje, kako prijatno, tako i neprijatno, ali ovo prvenstvo je specifično i po tome što zbog povreda nećemo u akciji videti ogroman broj svetskih fudbalskih zvezda.

Ta lista je danas proširena, pošto drugi najbolji igrač sveta neće nastupati u Kataru. O igračima čije se reprezentacije nisu kvalifikovale smo već pisali, baš kao i o povreda u selekciji Srbije, a portal Republika.rs danas predstavlja najbojlih 11 koje su povreda sprečile da otputuju u azijsku zemlju.

Golman: Majk Manjan (Francuska)

Veliki problem za Fracnusku može predstavljati odsustvo prvog golmana Milana. On nije igrao još od septembra i utakmice između Francuske i Austrije, a i dalje je pitanje da li će se naći u avionu za Katar. Ukoliko ne bude, nema dileme da će prvi golman aktuelnih šampiona biti Hugo Loris.

Foto: Tanjug/AP

Majk Manjan je prošle godine bio šampion sa Milanom

Desni bek: Rikardo Pereira (Portugal)

Desni bek Lestera se godinama muči sa povredama, a poslednja u nizu je stigla u generalnoj probi za novu sezonu u Premijer ligi. Pereira se povredio u prijateljskom meču sa Seviljom, tako da je i dalje bez odigranog minuta ove sezone.

Štoper: Ris Džejms (Engleska)

Džejms je svakako jedan od najboljih desnih bekova sveta, ali će ovde poslužiti i na poziciji štopera, gde vrlo često igra u Čelsiju. I on je sklon povredama, a nažalost, nećemo ga gledati u Kataru zbog jedne od njih. Ipak, Englezi desno imaju i Tripijea, Vokera i Aleksandera-Arnolda, pa će Garet Sautgejt valjda moći i bez uzdanice ekipe iz Londona.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ris Džejms u duelu sa Harijem Kejnom

Štoper: Diego Karlos (Brazil)

Karlos je godinama povezivan sa najjačim ekipama Premijer lige, a na kraju je završio u Aston Vili. Ipak, doživeo je sredinom avgusta tešku povredu, pa ga nećemo gledati u Kataru. Pitanje je i da li bi bio na spisku, pošto Tite na toj poziciji računa i na Markinjoša, Tijaga Silvu, Militaa, ali i Bremera.

Levi bek: Ben Čilvel (Engleska)

Katastrofa za Čilvela, jer će zbog povrede kolena propustiti predstojeći Mundijal. I Čilvel je, baš kao i nekoliko igrača na ovoj listi, vrlo često povređen, ali da stvar bude gora po njega, ovaj peh je stigao u 95. minutu utakmice sa Dinamom. Tako u Kataru nećemo gledati ni drugog Čelsijevog beka.

Foto: Tanjug/AP

Čilvel je i prošlu godinu propustio zbog povrede kolena

Sredina: Ngolo Kante (Francuska)

Glavni radnik Francuske i Čelsija, koji je definitivno ekipa sa najviše predstavnika na ovoj listi. Kante se povredio u finišu utakmice sa Totenhemom, još u drugom kolu Premijer lige, a težina povreda ga je sa terena udaljila na više meseci.

Sredina: Pol Pogba (Francuska)

Još jedan igrač koji zbog povrede kolena neće videti Katar. Svi znamo da je Pogba "luda glava", ali kada mu se igra, vrlo malo igrača može da mu isparira na tom nivou. Vodio je Francusku do zlata na prošlom prvenstvu, pa će ovaj izostanak sigurno uticati na aktuelne prvake.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pogba i dalje nije odigrao ni minut za Juventus

Sredina: Aleksis Salemakers (Belgija)

Salemakers je novi igrač Milana na ovoj listi. Mladi Belgijanac ima odličnu prošlu sezonu iza sebe, ali je na utakmici sa Empolijem doživeo težu povredu, pa je san o učešću u Kataru za nejga završen.

Desno krilo: Diogo Žota (Portugal)

Strašan udarac za Portugal, ali i ekipu Liverpula. Krilni fudbaler se povredio samo mesec dana pred prvenstvo, pa igrača "Redsa" nećemo gledati na prvenstvu u Kataru zbog povrede lista.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Žota je povredu zaradio posle pobede nad Mančester sitijem

Levo krilo: Sadio Mane (Senegal)

Vest koja je stigla jutros, drugi najbolji fudbaler sveta propušta Mundijal zbog povrede. Mane je povredio tetivu na utakmici sa Verderom, pa je u 20. minutu morao da napusti igru. Ovo je znatno umanjilo šanse afričkoj selekciji da u Kataru ostvari bolji rezultat, čemu su se sigurno nadali.

Foto: Tanjug/AP

Mane se povredio u poslednjem meču pred Mundijal

Napadač: Timo Verner (Nemačka)

Napadač Lajpciga je doživeo povredu pre nedelju dana, pa maleroznog špica nećemo gledati na turniru. U Čelsiju se nije snašao, a u fromu se polako vraćao u Bundesligi, kada je ponovo doživeo povredu. Težak udarac za njega, ali i za reprezentaciju Nemačke, koja se potajno nada povratku na tron.

Takođe, osim pomenute jedanaestorice, veliki broj fudbalera je trenutno povređen, sa velikom šansom propuštanja predstojećeg Mundijala, ali pošto i dalje nisu zvanično otpisani, oni se nisu našli na ovoj listi. U njih spadaju Paulo Dibala, Heung Min Son, Romelu Lukaku, kao i Rafael Varan, francuski štoper.

Mundijal počinje za samo deset dana, a mi se nadamo da do prvenstva, pre svega u redovima Srbije, neće biti povreda i da ćemo od 20. novembra do 18. decembra gledati gotovo sve najbolje igrače na jednom mestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading