KENGURI OBJAVILI SPISAK: Tu je i bivši fudbaler Crvene zvezde!

Autor:

Sport

08.11.2022

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova selekcija je objavila završni spisak za Mundijal.

KENGURI OBJAVILI SPISAK: Tu je i bivši fudbaler Crvene zvezde!

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Australija - Peru

Nakon što su to učinli Brazilci, Kostarikanci, Japanci i Danci, Australija je postala peta država koja je poslala spisak igrača na koje računa na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Sokerose" predvodi kapiten i golman Kopenhagena Metju Rajan, kome će Mundijal u Kataru biti treći u karijeri, isto kao Metjuu Lekiju iz Melburna.


Na prvi pogled Australija nema velika imena, ali većina fudbalera ima iskustvo sa najvećeg turnira (Miloš Degenek, Džekson Irvajn, Džejms Meklaren, Aron Moj, Bejli Rajt), a i dugo su na okupu.

Ipak, gledajući sve to, a da se nalazi u teškoj grupi sa aktuelnim svetskim prvacima Francuzima i nezgodnom Danskom, a još Tunisom, biće jako teško da prođe dalje iz grupe D.

Foto: Starsport

Miloš Degenek je godinama bio stub Zvezdine odbrane

Na spisku se nalaze:

Golmani: Metju Rajan (Kopenhagen), Deni Vuković (Central Kost), Endrju Redmajn (Sidnej)

 Odbrana: Miloš Degenek (Kolumbus), Aziz Behič (Dandi), Fran Karačić (Breša), Natanjem Etkinson (Hart od Midlotijan), Džoel King (Odenze), Heri Sutar (Stouk), Kajl Rouls (Hart od Midlotijan), Tomas Deng (Nigata), Bejli Rajt (Sanderlend);


Vezni red: Keanu Bakus (Sent Miren), Kameron Devlin (Hart od Midlotijan), Ajdin Hrustić (Verona), Džekson Irvajn (Sent Pauli), Aron Moj (Seltik), Rajli Mekgri (Midlzbro);

Napad: Kreg Gudvin (Adelajd), Martin Bojl (Hibernijan), Džejmi Meklaren (Melburn), Over Mabil (Kadis), Met Leki (Melburn), Garang Kul (Central Kost Mariners), Majkl Djuk (Okajama), Džejson Kaming (Central Kost Mariners).

Prvi meč "kenguri" igraju sa Francuskom 22. novembra, četiri dana kasnije sledi im Tunis, a 30. novembra Danska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading