DVE NEDELJE PRED POČETAK MUNDIJALA: Srbija i Piksi dobili novog golmana?

Autor:

Sport

08.11.2022

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliži se početak Svetskog prvenstva, a samim tim mediji sve više spekulišu oko konačnog spiska.

DVE NEDELJE PRED POČETAK MUNDIJALA: Srbija i Piksi dobili novog golmana?

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi

Krajnji rok za predaju spiska fudbalera koji će nastupati u Kataru je 13. novembar, tako da Dragan Stojković Piksi, ali i ostali selektori koji nisu i dalje obavili tu dužnost, imaju rok od pet dana da to i učine.

U poslednji čas, Piksiju se kao potencijalni golman ukazao neočekivan sportista. U pitanju je Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, koji je na utakmici sa San Antonio Sparsima, koju je Denver rešio u svoju korist rezultatom 115:109, čak sedam puta igrao nogom. Jedan od onih koji su kod Jokića hvalili tu veštinu jeste i Majk Meloun, trener Nagetsa, koji je svojevremeno izjavio da bi Jokić mogao biti golman i da ima odličan osećaj i refleks da nogom prekine napad protivnika.

Ipak, naravno da Jokića nećemo gledati u Kataru, ali se i dalje ne zna ko će od golmana poći put azijske države, a što je još važnije, ko će biti prvi golman "orlova" na predstojećem Mundijalu. Najviše šansi za to svakako ima Vanja Milinković-Savić, koji je poverenje Piksija, ali i fudbalske javnosti u Srbiji, "kupio" utakmicom u Oslu, kada je odbranio nekoliko ozbiljnih udaraca Erlinga Holanda. Kao druge opcije se svakako ističu Predrag Rajković i Marko Dmitrović.

Svetsko prvenstvo je sve bliže, a početak je zakazan za 20. novembar, kada će turnir otvoriti selekcije Katara i Ekvadora. Četiri dana kasnije i Srbija igra svoj prvi meč, a rival našoj reprezentaciji će biti ekipa Brazila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading