POSLEDNJI PRESEK PRED MUNDIJAL: Šta se kuva u Piksijevoj kuhinji? Vizu za Katar bi da čekira nekoliko IZNENAĐENJA!

Autor: Žarko Sokić

Sport

08.11.2022

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na konačnom spisku biće 26 fudbalera.

POSLEDNJI PRESEK PRED MUNDIJAL: Šta se kuva u Piksijevoj kuhinji? Vizu za Katar bi da čekira nekoliko IZNENAĐENJA!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Sve smo bliži početku Svetskog prvenstva u Kataru.

Mundijal će se održati od 20. novembra do 18. decembra, a selektori su, polako, ali sigurno, počeli da dostavljaju konačne spiskove.

Srbija će u Kataru igrati protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna, a iz naše grupe jedino su Brazilci objavili spisak od 26 fudbalera na koje računaju u borbi za titulu najbolje selekcije na planeti. Mnogi fudbaleri ove reprezentacije emotivno su dočekali odluku Titea, a kako sat otkucava čeka se i konačan spisak selektora "Orlova", Dragana Stojkovića Piksija.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

 

Već se nazire ko će biti kostur tima, ali ostaje velika dilema - ima li mesta za iznenađenja? Pojedini igrači su svojim igrama zaslužili da se nađu na ovoj listi i pored toga što nisu bili u prvom planu do sada, a da li će Piksi u svojoj kuhinji spremiti neku šokantnu odluku saznaćemo uskoro.

ČAKI U ŽIVOTNOJ FORMI

Kapiten Partizana, Slobodan Urošević, igra fenomenalno ove sezone. Nosio je crno-bele kada su padali, a gol u stilu Siniše Mihajlovića u finišu meča protiv TSC-a još jedan je razlog zbog kog bi Piksi mogao da obrati pažnju na njega.

Republika

Foto: Starsport

Slobodan Urošević

 

Urošević se, ipak, bolje snalazi kao klasičan levi bek, pa je pitanje da li bi mogao da odgovori na sistem selektora koji igra sa tri centralna defanzivca i dosta ofanzivnim igračima po strani. Bilo kako bilo, 27 odigranih utakmica u svim takmičenjima ove sezone, pet golova i tri asistencije nešto su što Slobodana Uroševića ubacuje u najuži krug kandidata za potencijalno iznenađenje.

IZABRAO SRBIJU, MOŽE LI NA MUNDIJAL?

Stefan Mitrović je mogao da bira - Srbija ili Kanada. Ovaj 20-godišnjak, sasvim sigurno bi se našao na Svetskom prvenstvu da je izabrao selekciju za koju brani Milan Borjan, ali je njegovo srce reklo da će se boriti za dres "Orlova".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stefan Mitrović

 

Ove sezone je na 23 utakmice postigao pet golova i dodao još tri asistencije, a kada bi se našao na spisku krenuo bi putem Dragana Stojkovića i Dejana Stankovića koji su još kao golobradi mladići imali priliku da se odmere sa najboljim selekcijama planete.

DŽOKER, A GOLGETER

Dejan Joveljić je možda baš ono što reprezentaciji Srbije treba. Imao je Zvezdin đak odličnu sezonu u LA Galaksiju, na 39 utakmica u svim takmičenjima postigao je 16, a namestio još tri gola. Bitan faktor je - puno ih je dao kao džoker, ulazeći sa klupe.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dejan Joveljić

 

Kvalitet ima, a imajući u vidu da su Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović skoro pa zakucani u startnoj postavi, možda bi Joveljić uz Jovića svoju šansu mogao da čeka sa klupe i da Srbiji donese preokret u ključnim momentima.

BIVŠI IGRAČ DINAMA BLISTA U FRANCUSKOJ

Korpulentni Komnen Andrić prošao je trnovit put do uspeha. On je svoju sreću i punu afirmaciju stekao u zagrebačkom Dinamu iz kog je prešao u Klermon. Ove sezone je pokazao da zna da pogodi u, veoma zahtevnoj, Ligi 1, te je na 14 mečeva četiri puta varao protivničke golmane.

Takođe, upisao je i dve asistencije, a njegova fizička građa mogla bi Srbiji da donese prednost ukoliko bi se skok igrom jurio rezultat u finišu nekog meča. Ipak, jasno je da je Andrić daleko od putnika za Katar.

SRBOBRANSKI "EL MAGIKO"

Nema navijača Crvene zvezde koji ne bi voleo da se Aleksandar Katai nađe u avionu za Katar. Kvalitet ima, namestio je i glavu, ali ga od Mundijala deli fizička sprema. Takođe, konkurencija na njegovoj poziciji je ogromna, pa bi bilo prvoklasno iznenađenje da srbobranski "El magiko" ode na Svetsko prvenstvo.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Katai

 

Ipak, po sedam golova i asistencija na 26 mečeva daju mu za pravo da se nada da će selektor Dragan Stojković Piksi odlučiti da baš od dobije priliku da se nađe na konačnom spisku.

PARTIZANOV ĐAK UVEK NA MARGINI

Skoro uvek na margini, retko kada u prvom planu. A, opet, tu je negde i bori se za dres nacionalnog tima. U pitanju je đak škole Partizana, Đorđe Jovanović koji ove sezone blista u dresu Makabija iz Tel Aviva. Tek jedan nastup upisao je za reprezentaciju, ali je njegovo ime često figuriralo kao podrška najboljim napadačima Srbije.

Nije ostavio dubok trag ni u Partizanu, ali ove sezone igra kao preporođen u dresu izraelskog velikana. Postigao je osam, a namestio četiri gola na 16 utakmica, te sa razlogom može sanjati krupne snove o Mundijalu.

Ukoliko već sada razmišljate o sastavljanju tiketa, AdmiralBet vam otkriva  svet najboljih kvota. Nova promocija AdmiralBet-a svim novim igračima obezbedila je sjajan bonus dobrodošlice u iznosu od 1000 dinara. Izbor je isključivo na vama - bez ikakvih uslova odigrajte tiket sa vašim omiljenim utakmicama i kombinacijama parova.

Svetsko prvenstvo je, dakle, pred vratima, a Piksi će imati priliku da iz svoje kuhinje zakuva spisak nekim iznenađenjem. Da li će tako nešto i uraditi, ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading