Novi SKANDAL pred Svetsko prvenstvo u Kataru!

Autor:

Sport

28.10.2022

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantne vesti samo dvadesetak dana pred Mundijal u Kataru.

Novi SKANDAL pred Svetsko prvenstvo u Kataru!

Foto: Twitter/PrintScreen/CBSSportsGolazo

Stadion Lusail

Fudbalskoj reprezentaciji Tunisa preti izbacivanje sa Svetskog prvenstva u Kataru zbog mešanja politike i sporta, prenose tamošnji mediji.

Do Svetskog prvenstva u Kataru ostalo je još nešto više od 20 dana, a nakon izjave ministra omladine i sporta Tunisa Kamela Degiša da država planira promene u Fudbalskom savezu te zemlje reagovala je FIFA i zapretila afričkoj državi.

U Svetskoj kući fudbala poslali su dopis Tunižanima da se hitno izjasne o ovoj izjavi ministra i zapretili da će biti oštro kažnjeni ukoliko se potvrdi mešanje politike u sport. 

Foto: Tanjug/AP

Prvenstvo u Kataru obiluje kontroverzama

Ovo je samo jedna u nizu kontroverznih izjava Degiša, a FIFA to više nije želela da toleriše. Videćemo da li će stvarno doći do izbacivanja selekcije sa Mundijala, što bi bio pravi presedan.

Problem oko selekcije Tunisa je samo jedan u nizu pred početak najveće fudbalske smotre. Najviše skandala je izazvala selekcija Irana, čiji su se fudbaleri, ali i najbitniji sportisti u zemlji, zalagali za povlačenje sa Mundijala. 

Danas je isplivao novi skandal, a tiče se ograđivanja siromašnih delova lokalnog stanovništva, kako ne bi smetali navijačima i simaptizerima ostalih selekcija. 

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a Tunis će, ukoliko ne bude izbačen sa šampionata, igrati u grupi D na Mundijalu zajedno sa Francuskom, Danskom i Australijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading