VIDEĆEMO ŠTA ĆE BITI: Vlahović zabrinuo naciju pred Svetsko prvenstvo

Autor: Tanjug

Sport

25.10.2022

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

As Juventusa pričao o Mundijalu.

VIDEĆEMO ŠTA ĆE BITI: Vlahović zabrinuo naciju pred Svetsko prvenstvo

Foto: Starsport

Dušan Vlahović

Napadač Juventusa i fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Vlahović, izjavio je u intervjuu za brazilski TNT Sports da je cilj "Orlova" da na Mundijalu u Kataru obraduju srpski narod.

Srbija će se na Svetskom prvenstvu, koje će se održati od 20. novembra do 18. decembra, takmičiti u G grupi sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom, a prvi meč odigraće 24. novembra protiv južnoameričke selekcije.

- Velika je stvar za našu malu zemlju što smo na tako velikom događaju kao što je Svetsko prvenstvo. Svi igrači od malih nogu maštaju da igraju za svoju zemlju na velikom takmičenju, stvarno sam srećan i ponosan što ću imati priliku da igram na Mundijalu sa svojom zemljom. Osećamo svi ponos, jedva čekamo da počne takmičenje, biće sigurno divno iskustvo i nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat. Neće biti lako, nalazimo se u teškoj grupi, moramo da budemo na visokom nivou, da damo 100 odsto na terenu, detalji odlučuju mečeve. Potrebno je naravno i malo sreće, ali je važno da ne gledamo predaleko, već da idemo polako, svašta može da se desi, želimo da usrećimo naš narod - izjavio je Vlahović za TNT Sports.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Fudbaler Juventusa pričao je i o sastavu Brazila, čiji je lider napadač PSŽ Nejmar.

- Neće sigurno biti lako. Biće jedna mnogo teška utakmica, Brazil je selekcija koja ima najviše uspeha na Mundijalima, uvek su favoriti na tako velikim takmičenjima. Moramo da budemo koncentrisani, videćemo šta će biti - izjavio je Vlahović, čime je sigurno bar malo zabrinuo naciju.

Nekadašnji centarfor Partizana govorio je i o Juventusu, gde mu se priključio saigrač iz nacionalnog tipa Filip Kostić.

- Od kada sam došao u klub, osetio sam se prihvaćeno. Svi su mi pomogli da se adaptiram brzo, kako saigrači tako i direktori i ljudi unutar kluba. Oni najiskusniji su mi mnogo pomogli, sprijateljio sam se sa mnogima, srećan sam zbog toga. Srećan sam što je Filip došao, lakše mi je kad igram sa sunarodnikom. Privikao se i on na sve, nadam se da sam mu pomogao sa stvarima van terena, kako bi mogao da se fokusira samo na fudbal - rekao je srpski fudbaler.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Filip Kostić u dresu Juventusa

Vlahović je pričao i o dodeli "Zlatne lopte" na kojoj je završio na 17. mestu.

- Bilo je baš emotivno, bila je to potvrda da sam na pravom putu. Mnogo je lep osećaj biti u takvom društvu sa sjajnim igračima. Naravno, ovo je samo podsticaj da moram da nastavim da radim, da se trudim i naravno da se zabavljam kada sam na terenu - zaključio je Vlahović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading