IZGUBIO KONTROLU: Trinkijeri POBESNEO posle poraza od Zvezde!

Autor:

Sport

28.10.2022

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek drži zanimljive konferencije za medije.

IZGUBIO KONTROLU: Trinkijeri POBESNEO posle poraza od Zvezde!

Foto: Starsport

Andrea Trinkijeri

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Bajern Minhen rezultatom 78:72 i tako stigli do prve pobede u novoj sezoni Evrolige.

Trener Bavaraca Andrea Trinkijeri nije imao razloga za zadovoljstvo, pošto njegov ti i dalje nije osetio slast pobede u elitnom takmičenju.

- Pre svega čestitke Zvezdi. Verujem da je njihova individualna igra presudila i donela im pobedu. Imali smo spor početak, ali dobru drugu četvrtinu, dva velika pogotka Vildoze i Nedovića na kraju tog perioda su promenila momentum. U drugom poluvremenu nismo bili agresivni u defanzivi. Ako ne dajete otvorene šuteve, ne možete ovde da igrate.

Nije mogao nikako da uporedi ekipu Bajerna iz prošle sezone koja je bila blizu da napravi iznenađenje u plej-ofu Evrolige i one koja sada ima pet poraza na dnu tabele bez ijednog trijumfa.

Republika

Foto: Starsport

Andrea Trinkijeri dok je sedeo na klupi Partizana

- Iskreno, ne kapiram šta želite da vam kažem. Ja se ništa više ne sećam, to je praistorija. Nova ekipa, nova sezona, nova hemija. Ne bih bio dobar u mom poslu ako ovako gledam. Ako igrate četvrtfinale plej-ofa, tu ima osam meseci rada, sada smo opet na početku. Dva igrača su tu tek prvi put, posle prvog treninga. Ne može se ništa reći, jer ništa nema između ta dva tima.

Italijana je potom razbesnelo pitanje jedne novinarke koju je zanimali da li strahuje za svoj posao.

- Nije prijatno sigurno, ali kako dalje. Imamo utakmicu za 36 sati, pripremaćemo se, ja se uopšte ne brinem. Žalgiris je išao u plej-of, a startovali su sezonu sa 0/10. To je izvan moje kontrole, to je baš balkanski način. Uopšte mi je nije prošlo. Može da se desi, i onda šta ćemo. Hajde popij rakiju za mene večeras ili dobro vino ako znate koje je dobro. 

Šut je presudio na stranu Crvene zvezde.

- Kada igraš ovakve utakmice, jako je potreban šut. Zvezda je bila stavila autobus u reket. Moraš malo da raširiš teren i da nastaviš da šutiraš. Nema nikakvog drugog recepta. Znamo da su dobri šuteri, naši nisu danas pogodili i idemo dalje. 

Nije želeo da kritikuje Vladimira Lučića.

- Prva stvar, kada ovakvog igrača kao što je Lučić kritikuješ, ti to možeš, ali moraš da budeš fer i da ne zaboraviš da svi igrači koji su igrali Evrobasket su mrtvi, ne samo moji, nego svi. Biće potrebno dva meseca da se vrate. Može da pogodi, da promaši šut, ali uvek nešto donese ekipi. Imate jako kriv tajming, Luča može bolje da igrati i gore. Ako mi ne damo pravo igračima sa 90 utakmica, koje su igrali Evrobasket, a imao je 35 minuta svaku utakmicu. To je sumanuto. Ne znam šta da ti kažem, ja sam kriv. Moram bolje da ga koristim, je li to okej? Daću sve od sebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading