ROVOVSKA BITKA U PIONIRU: Zvezda SRUŠILA Bajern i upisala prvu pobedu ove sezone!

Autor:

Sport

28.10.2022

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno!

ROVOVSKA BITKA U PIONIRU: Zvezda SRUŠILA Bajern i upisala prvu pobedu ove sezone!

Foto: Starsport

Ben Bentil

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Bajern Minhen 78:72 u okviru 5. kola Evrolige.

Crveno-beli su tako stigli do prvog trijumfa ove sezone u elitnom takmičenju, pa izabranici Andree Trinkijerija ostaju usamljeni na začelju, pošto su jedina ekipa bez trijumfa.

Zvezda je sjajno otvorila meč i lako je stigla do dvocifrene prednost, u jednom trenutku bilo je 23:8 za srpskog šampiona, a na kraju prve četvrtine domaćin je vodio 28:17.

U tim trenucima sjajan je bio Luka Vildoza, koji je bio nezaustavljiv.

Ipak, Bajern uzvraća u drugoj četvrtini, razigrao se Kešijus Vinston i maltretirao odbranu srpskog tima, pa je na poluvremenu bilo samo 44:43 za Zvezdu.

Republika

Foto: Starsport

Luka Vildoza i Kešijus Vinston

Zvezda je fantastično započela drugo poluvreme monstruoznim zakucavanjem Džona Holanda, koji je posterizovao Vladimira Lučića. U ovom periodu vodila se rovovska borba, Zvezda je propustila nekoliko šansi da se odlepi, pa je sredinom perioda bilo 56:56.

Izabranici Vladimira Jovanovića ponovo su podigli nivo igre, pa su do kraja trećeg perioda na krilima sjajnog Vildoze stigli do 65:57.

Zvezda je odigrala veoma dobro i u poslednjoj deonici, nekoliko puta je imala dvocifrenu prednost, dok se Bajern nije predavao ni u jednom trenutku.

Poslednji trzaj klub iz Minhena napravio je sa pet vezanih poena Vladimira Lučića, koji se razgoropadio u poslednjem periodu. Ipak, Zvezda je odbila i taj nalet i stigla do važne pobede.

Kako je završila treću, Zvezda je tako započela treću deonicu – silovito. U pravom smislu te reči. Vildosa je proigrao Džona Holanda, a Portorikanac je probio uprkos činjenice da je bio okružen protivnicima i „posterizovao“ Vladimira Lučića što je ujedno bio i najbolji potez na meču.

Luka Vildoza je sa 20 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, uz šest asistencija i pet skokova, Bentil ga je pratio sa 12 poena i 13 skokova, a dvocifren je bio i Dobrić sa 12 poena. Nemanja Nedović je ostavio odličan utisak s obzirom na dugu pauzu, meč je završio sa 11 poena i dve asistencije, a na terenu je proveo 20 minuta.

U Bajernu najbolji Vinston sa 18 poena, Heris je upisao 10, a od naših reprezentativaca u redovima ekipe iz Minhena - Lučić 12, Jaramaz četiri poena.

Tok utakmice mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

CRVENA ZVEZDA - BAJERN 78:72 (28:17,16:26,21:14,13:15)

IV ČETVRTINA

10. minut - Bentil zakucava, Trinkijeri zove tajm-aut. Odbranila se Zvezda. Bentil promašuje, ali uzvraća mu i Vajler-Beb. Vladimir Lučić pogađa oba penala. Krade loptu Bajern i Lučić pogađa uz faul Dobrića, dodatni penal takođe pogađa. Nedović fauliran, i oba puta precizan sa penala. Dva promašaja Bajerna, Zvezda pred pobedom. Odbranila se Zvezda ponovo, ali potom izgubila loptu ekspresno. Bentil krade loptu, pobeda Zvezde rezultatom 78:72.

7. minut - Dobrić nije pogodio trojku pri zvuku sierene. Vinston fauliran pri šutu za tri poena, a on 3/3 sa penala. Sedmi poen Lučića, tajm-aut Jovanović. Lepo se snašao Martin i prekinuo seriju Bajerna. Lučić nije pogodio za tri, a isto je uradio i Obst. 74:67.

5. minut - Petrušev sjajann. Nova odbrana Zvezde, pa težak promašaj Pefija Markovića. Vinston ne uspeva da pogodi. Ceo koš je promašio Petrušev. Heris 2/2. 72:62.  

3. minut - Nekoliko promašaja Bajerna. Trojka Ognjena Dobrića, tajm-aut Trinkijeri. Odličan Nedović u odbrani. Sjajna akcija i novi poeni Dobrića posle dobrog utrčavanja. Trojka Vladimira Lučića. Volden je promašio trojku. 70:60.

1. minut - Krenula je poslednja četvrtina. Dve promašene trojke Bajerna u jednom napadu. Vajler-Beb blokira nonšalantnog Vildozu. 65:57.

III ČETVRTINA

10. minut - Nedović ne uspeva da uzvrati. Trojka Nika Vajlera-Bena, tajm-aut Vladimir Jovanović. Bentil nije uspeo da pogodi. Srećom nije uspeo Jaramaz da pogodi trojku. Vildoza zato uspeva, treća trojka. Koraci Herisa. Uguraala se lopta u koš posle šuta Bentila. Dva penala za Martina, pogodio je samo jedan. Kori Volden 1/2. Trojka Vildoze za kraj treće četvrtine, Zvezda vodi 65:57.

7. minut - Faul u napadu Herisa. Tajm-aut Andrea Trinkijeri. Sjajan pogodak Nemanje Nedovića, novi tajm-aut. Još jedna dobra odbrana srpskog i regionalnog šampiona. Poentira Lazareić. Prvi poeni Korija Voldena. Petrušev još jednom polovičan sa linije penala. Trojka Korija Voldena.  56:53.

Republika

Foto: Starsport

Luka Vildoza

5. minut - Petrušev ponovo na liniji penala, ovog puta polovičan, 1/2. Bajern nije pogodio trojku. Odbranila se Zvezda još jednom. Faul u napadu Džona Holanda. Još jedan promašaj Bajerna za tri poena. Vildoza fauliran, Argentinac bez greške. 51:48.

3. minut - Dobra odbrana Zvezde. Pefi Marković šalje loptu pravo u aut. Nezaustavljivi Vinston pogađa sa poludistance uz zvuk sirene. Petrušev dobija dva penala, i pogađa sve. Trojka Vajler-Beba. 48:48.

1. minut - Monstruozno zakucavanje Džona Holanda. Nekooliko loiših napada na obe strane. 46:43.

II ČETVRTINA

10. minut - Treći faul Martina, Heris sa linije penala 2/2. Težak promašaj Dobrića za tri. Ne pogađa ni Jaramaz. Loš napad Zvezde, a potom Jaramaz 2/2 sa linije penala. Nedović uzvraća istom merom. Nova bacanja za Bajern, Jaramaz polovičan. Duga trojka Vildoze. Majstorija Kešijusa Vilsona i 13. njegov poen. Trojka Nemanje Nedovića. Odbranila se Zvezda, vodi na poluvremenu 44:43.

7. minut - Neverovatan poen Augustina Rubita. Filip Petrušev neprecizan za tri. Trojka Vinstona, prvo vođstvo Bajerna. Dve promašene trojke Zvezde, srećom Obst uzvraća istom merom. Sjajna finta i prvi poeni Nemanje Nedovića ove sezone. 36:36.

5. minut - Gubi loptu Marković, Vladimir Lučić zakucava u kontra napadu, tajm-aut Vladimir Jovanović. Sjajan prodor i sedmi poen Dobrića. Odlična odbrana crveno-belih. Ivanović gubi loptu, a potom faulira Vinstona, koji pogađa. Ubacio je i dodatni penal. Lepo se snašao i pogodio Martin, tajm-aut Andree Trinkijerija. 34:31.

3. minut - Novi poeni Herisa. Ne staje Heris, sada pogađa i uz faul, ali srećom promašuje penal dodatni. Nekoliko skokova u napadu ali i promašaja Zvezde. Vinston fauliran pri šutu za tri, uspeo je da pogodi sva tri. 30:26.

1. minut - Branko Lazić velikom greškom, a potom faulom, otvara četvrtinu broj dva. Elijas Heris pogađa oba slobodna. Lazarević ispravlja Bentilov promašaj. 30:19.

I ČETVRTINA

10. minut - Rubit dva penala pogađa. Martin polovičan, a potom i Rubit. Kasijus Vinston precizan uz faul, ali nepogađa slobodno bacanje. Fauliran je Luka Vildoza, a potom ubacuje oba penala. Rubit još jednom na liniji penala, polovičan ovog puta. Ben Bentil bez greške sa linije penala. Posle 29 minuta kraj prve četvrtine, Zvezda vodi 28:17.

7. minut - Dobra odbrana crveno-belih, pa poeni Vildoze. Argentinac sjajno pronalazi Hasana Martina, koji zakucava uz faul, a zatim pogađa i dodatni penal. Vladimir Lučić ne pogađa trojku, ali je pogađa Luka Vildoza, tajm-aut Trinkijeri Andrea. Ognjen Jaramaz polovičan sa penala. Augustin Rubit poentira uz faul Martina, a zatim promašuje penal. 23:11.

5. minut - Nesportska Nik Vajler Beba, Luka Vildoza precizan oba puta sa linije penala, pošto je šutirao umesto Stefanna Markovića, kome je morala da se ukaže pomoć. Peti poen Dobrića.Nova trojka Cipsera. Uzvraća Bentil. 15:8.

3. minut - Trojka Bena Bentila. Novi promašaj Bajerna. Trojka Pola Cipsera. Sjajan prodor i pogodak Luke Mitrovića. 8:5.

1. minut - Krenuo je meč. Bajern odmah pravi faul u napadu. Trojka Ognjena Dobrića.  Gilespi pogađa oba penala. Promašaj Lazarević Stefana za tri. 3:2.

UVOD

18:30 - Crvena zvezda će biti bez Miroslava Raduljice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading