NAJVEĆA ČAST I PRIVILEGIJA! Mitrović objasnio planeti: Dres Srbije je SVETINJA, dišemo kao jedan i ZRELI smo za DRUGI KRUG Mundijala!

Autor:

Sport

22.10.2022

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se srpski golgeter pred SP u Kataru - jedva čeka da počne!

NAJVEĆA ČAST I PRIVILEGIJA! Mitrović objasnio planeti: Dres Srbije je SVETINJA, dišemo kao jedan i ZRELI smo za DRUGI KRUG Mundijala!

Foto: Starsport

Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović

Rekorder reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović dao je intervju za sajt FIFA u kome je najavio predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu.

- Dugo vremena nije bilo reprezentativnih mečeva, ali kada predstavljate svoju državu, vreme i mesto uopšte nije važno. I kada je sezona gotova, reprezentativni mečevi su vazžni, bez obzira da je li je u pitanju prijateljska, ili takmičarska utakmica. Dolaze novi izazovi koji su jako bitni i mi ćemo dati sve od sebe - počeo je Mitrović, a potom je dodao:

To je najvažnija prilika koja mi je ukazana u karijeri. Nositi dres i predstavljati državu na velikim turnirima, to nema cenu. Ne samo u fudbalu, koji god sport da je u pitanju. To je uvek sjajna satisfakcija za svakoga, kao i ogromna privilegija.

Napadač Fulama postigao je gol na minulom Mundijalu protiv Švajcarske.

Puno mi je to značilo kao igraču. Uvek ste željni da učestvujete na najvećim takmičenjima i borite se protiv najboljih rivala. Zahvalan sam što sam već imao priliku da učestvujem. Mislim da se većina naših fudbalera već takmičila, imamo određenog iskustva, tako da ćemo se pripremiti i verujemo da će rezultat biti bolji - rekao je Mitrović, a "Orlovima" je malo falilo da se plasiraju u nonaut fazu SP.

Prošli put nismo imali sreće. Neke stvari nam jednostavno nisu išle na ruku. Možda je to bilo zbog manjka iskustva. Ovog puta smo spremni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Biće bolje nego u Rusiji - Mitrović se oglasio pred Mundijal

Mnoge procene govore da bi bivši špic Partizana mogao da završi u vrhu liste strelaca Mundijala.

- To je moj posao. Kada igram za reprezentaciju, za Fulam, očekuje se od mene da postignem gol. To je ono što ja radim. Pod velikim ste pritiskom kada ste napadač. Ne možete samo da igrate dobro, morate postići gol. Volim da postgnem pogodak i da osetim pritisak na svojim ramenima. Najbolji osećaj je kada su svi srećni zbog onoga što su uradili - istakao je Mitrović, koji je zatim zaključio:

Smatram da je zrelost odlučujući faktor. Igrali smo zajedno što je najvažnije i postigli smo odlične rezultate. Mnogo nas je zajedno stasalo. Vrlo dobro se poznajemo i znamo ko kako razmišlja. U nacionalnom timu najbitnija je hemija. Ako nje nema to može biti veliki problem. Mi smo već sad veoma bliski i imamo neke divne uspomene i jedva čekamo da se nadmećemo sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom.

Podsetimo, šampionat sveta u Kataru igra se od 20. novembra do 18. decembra, a Srbija će takmičenje u grupnoj fazi otvoriti 24. novembra protiv petostrukog prvaka planete, selekcije Brazila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading