POKER ZA EUFORIJU: Pad u kanal, pogodak za čast, bomba iz slobodnjaka i nebeski skok - koji gol "Orlova" na Svetskim prvenstvima vam je najdraži? (VIDEO, ANKETA)

Autor: Žarko Sokić

Sport

22.10.2022

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativci Srbije su, od osamostaljenja, tek četiri puta varali protivničke golmaner na Mundijalima.

POKER ZA EUFORIJU: Pad u kanal, pogodak za čast, bomba iz slobodnjaka i nebeski skok - koji gol "Orlova" na Svetskim prvenstvima vam je najdraži? (VIDEO, ANKETA)

Foto: Starsport

Mundijalska groznica uveliko traje.

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a Srbija će na svoj debi čekati četiri dana od starta. U četvrtak, 24. novembra, od 20 časova "Orlovi" će na megdan Brazilu gde će probati da postignu tek peti gol na planetarnoj smotri od kada je Srbija postala samostalna država.

Do sada smo kao Srbija igrali tek na dva Mundijala - 2010. i 2018. godine.

Republika

Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije, Svetsko prvenstvo 2018. godine

 

Pre 12 godina bili smo u grupi sa Ganom, Nemačkom i Australijom, a postigli smo ukupno dva pogotka.

Posle poraza od Gane, rezultatom 1:0, četa Radomira Antića je kao veliki autsajder ušla u meč protiv Nemačke. Tada se desilo čudo! Vladimir Stojković je branio nemoguće, a jedan savršen kontra napad i akciju Krasića i Žigića u gol je pretvorio Milan Jovanović za, ispostaviće se konačnih, 1:0.

Usledio je legendarni Lanetov pad u kanal koji se i dan danas prepričava.

Ova pobeda dala nam je krila, ali smo bolno prizemljenje doživeli protiv Australije. "Kenguri" su savladali "Orlove" sa 2:1 i poslali našu reprezentaciju kući, a gol za čast postigao je Marko Pantelić u samom finišu meča.

Posle propuštenog Mundijala 2014. godine, Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji četiri godine kasnije. Naš tim našao se u grupi sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom, a ponovo je takmičenje završio na samom startu. I pored toga što je sve krenulo bajkovito!

Bomba Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca bila je dovoljna da se sruši Kostarika (1:0), te da se sa velikim samopouzdanjem uđe u meč protiv Švajcarske.

I protiv Švajcaraca sve je počelo fenomenalno. Aleksandar Mitrović je nebeskim skokom postigao pogodak za 1:0, a da je suđenje bilo malo poštenije "Orlovi" bi imali priliku da sa bele tačke postignu još jedan gol. To se nije desilo, Švajcarci su okrenuli na 1:2, te se plasirali u narednu rundu.

Srbija je takmičenje završila porazom od Brazila (2:0).

Dakle, od osamostaljenja, Srbija je postigla tek četiri gola na Svetskim prvenstvima. Koji je vama najdraži?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading