SRBIJA PROTIV VELESILE ZA BOGINJU? Mitrović OTKRIO koga želi u finalu Mundijala!

Autor:

Sport

13.10.2022

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitrović se prisetio boravka u bivšem klubu, pa najavio šampionat u Kataru.

SRBIJA PROTIV VELESILE ZA BOGINJU? Mitrović OTKRIO koga želi u finalu Mundijala!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović

Rekorder reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović izjavio je da bi "idealan scenario" bio da se u finalu Svetskog prvenstva "Orlovi" sastanu sa Belgijom.

Mitra su najpre upitali za dva crvena kartona koje je svojevremeno zaradio u dresu Anderlehta protiv Klub Briža, a on je odgovorom otkrio koliko je zavoleo Belgiju.

Da, posebno taj drugi put u plej-ofu je bio katastrofa, zar ne? Bio sam isključen pre kraja prvog poluvremena i retko sam se osećao tako loše. Mislio sam da će nas moje isključenje koštati titule, ali pet minuta pre kraja smo pobedili zahvaljujući autogolu Menijea. To je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Posle toga smo pobedili u svakom meču i osvojili titulu protiv Lokerena. Jednog dana bih čak voleo da ponovo zaigram za Anderleht. Belgija je postala moja druga domovina. Inače, scenario iz snova je finale Svetskog prvenstva između Srbije i Belgije u Kataru. Zamisli - poručio je Mitrović.

"Orlovi" su plasman u Katar izborili u grotlu "Luža" protiv favorizovanog Portugala, a strelac je upravo bio proslavljeni golgeter Fulama.

- Prvo sam promašio odlučujući penal protiv Škotske, koji je sprečio Srbiju da ode na Evropsko prvenstvo. Užasno! Godinu dana kasnije postigao sam pobedonosni gol protiv Portugala i tako smo otišli na Svetsko prvenstvo. To je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Pogotovo što sam nekoliko dana ranije povredio tetivu i doktor mi je rekao da ne mogu da igram. Bio sam tvrdoglav i ipak sam izašao na teren - zaključio je Mitrović u razgovoru za "Nieuwsblad".

Podsetimo da će Svetsko prvenstvo biti odigrano od 20. novembra do 18. decembra, a "Orlovi" će u grupnoj fazi odmeriti snage sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. FIFA je nedavno objavila da je Srbija "favorit iz senke" na Mundijalu, a izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija napravili su sjajnu uvertiru plasmanom u A diviziju Lige nacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading