LEGENDARNI DULE SAVIĆ: "Najbitnije je izbeći šiptarske provokacije, Srbija ima kvalitet i zato je poštuju!"

Autor:

Sport

19.10.2022

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetsko prvenstvo u Kataru se bliži, pa je tako pažnja javnosti sve usmerenija ka sportskom događaju godine.

LEGENDARNI DULE SAVIĆ: "Najbitnije je izbeći šiptarske provokacije, Srbija ima kvalitet i zato je poštuju!"

Foto: ST/D. KADIĆ

Dule Savić

Prvenstvo počinje za malo više od mesec dana, tačnije 20. novembra, a Srbija će svoj prvi meč odigrati četiri dana kasnije protiv Brazila.

O uspehu Srbije, kao i tome šta očekuje na prvenstvu, legenda Crvene zvezde Dule Savić je govorio za portal Republika.rs.

- Pod jedan, najbitnije je da smo se kvalifikovali za prvenstvo i to direktno, da smo izbegli baraž. Pod dva, bilo je jako uzbudljivo, konačno smo igrali fudbal koji vraća nadu da možemo ići na gore - započeo je priču Savić.

Što se tiče protivnika Srbije, jedno ime se svakako izdvaja kao najteži protivnik. Ipak, ne treba potceniti ni Švajcarsku i Kamerun.

- Moramo biti izuzetno oprezni u grupi, Brazil mnogi očekuju makar u finalu, ako ne i kao pobednika samog prvenstva. Uzevši to u obzir, oni su gotovo sigurni iz naše grupe, tako da ostale tri ekipe se bore za jedno mesto. U meču sa Švajcarskom je najbitnije uzbeći šiptarske provokacije, da Srbija ne bi platila cenu. Kamerun je posebna priča i ekipa koju mnogi ne smatraju za ozbiljno jer su Afrikanci. Oni su izuzetno jaka ekipa, biće velika borba ove tri selekcije za plasman dalje - izjavio je legendarni fudbaler.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Dušan Savić

Mnogi Srbiju smatraju kao favorita iz senke za dobar plasman, a Savić smatra da to nije bez osnova.

- Srbija ima dobre igrače, koji igraju u najjačim evropskim ligama, od Engleske, preko Italije, do Španije. To ljudi iz sveta fudbala cene, poštuju reprezentaciju Srbije, koja sigurno poseduje veliki kvalitet.

Prethodno prvenstvo je iznedrilo jednog neočekivanog finalistu, pošto je reprezentacija Hrvatske šokantno stigla do finala. Savić nije spreman da prognozira da li će neko ovoga puta iznenaditi.

- Ovo prvenstvo se prvi put igra kad mu vreme nije. Igrači ulaze u takmičenje u top formi, nakon tri meseca igranja u najjačim ligama. Ranije su prvenstva bila krajem fudbalskih sezona, kada su igrači već umorni, povređeni, kada razmišljaju o svojim odmorima, ovoga puta je situacija drugačija. Fudbaleri sada dolaze spremni kao lavovi i vukovi, svaki igrač kada je spreman želi što više utakmica da bi više igrao. Svi žele da pokažu moć, svi su željni pobeda, tako da nas očekuje izuzetno zanimljivo prvenstvo - zaključio je Savić.

Srbija na prvenstvo dolazi kao 10. favorit, makar po kladionicama, ali treba napomenuti da su Brazilci prvi, a Švajcarci 11. favoriti, pa je jasno da naša selekcija nije imala sreće na žrebu.

Prvenstvo počinje 20. novembra utakmicom Katara i Ekvadora. Naša selekcija će 24. igrati protiv Brazila, 28. novembra protiv Kameruna, dok je 2. decembra očekuje duel protiv reprezentacije Švajcarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading