JOŠ 50 DANA DO SVETSKOG PRVENSTVA: Šta Srbiju ČEKA u Kataru?

Autor:

Sport

30.09.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetsko fudbalsko prvenstvo se bliži, a do samog početka najbitnijeg fudbalskog takmičenja ostalo je još tačno 50 dana.

JOŠ 50 DANA DO SVETSKOG PRVENSTVA: Šta Srbiju ČEKA u Kataru?

Foto: Tanjug/AP

Slavlje fudbalera Srbije u Oslu

Reprezentacija Srbije se velikom pobedom u Potugalu plasirala na prvenstvo, a tamo će je čekati gotovo ista grupa kao i 2018. U grupi G, uz našu selekciju, nalaze se Brazil, Švajcarska i Kamerun.

Svakako, najveći favorit grupe je Brazil, a mnogi ovu selekciju smatraju i za najvećeg favorita takmičenja. U semptembru su "Karioke" odigrale dva meča, a "stradali" su Gana i Tunis. Prvo je protiv Gane rezultat bio 3:0, a zatim je usledilo i 5:1 protiv reprezentacije sa severa Afrike.

Glavna zvezda je svakako Nejmar, koji igra možda i u životnoj formi i Srbiji će od njega pretiti najveća opasnost. Međutim, ne treba zaboraviti ni ostale napadače. Tu su Martineli, Rafinja, Vinisijus, Rodrigo, Rišarlison i Firmino. Ne treba zaboraviti ni Gabrijela Žesusa, ali njega nije bilo na poslednjem spisku Brazila, pa je pitanje da li će on uopšte zaigrati na prvenstvu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nejmar i Rafinja - uzdanice Brazila

Ništa lošije nisu ni ostale pozicije. Sredinu će držati Kazemiro i Fred, a tu je i  dvojac Njukasla - Lukaš Paketa i Bruno Gimaraeš. Svoju šansu Srbija može tražiti u odbrani Brazila, pogotovo na levoj strani, gde su u dve prijateljske utakmice igrali Teleš i Tijago Silva, koji ima 38 godina. Ipak, na golu čeka verovatno i najbolji par golmana - Ederson i Alison, pa Brazil deluje kao gotovo nesavladiv i opravdano je prvi favorit.

Srbija će svoje šanse tražiti u duelima sa druge dve selekcije. Kamerun je došao iz četvrtog šešira, kao objektivno jedna od jačih ekipa. Ali, u pripremnim utakmicama su se videle sve slabosti afričke selekcije. Dva poraza, od Južne Koreje i Uzbekistana, bez postignutog gola, pokazuju da Srbija opravdano nosi ulogu favorita u tom meču. Ipak, tom meču treba pristupiti sa dosta opreza, jer Kamerun ima kvalitetne igrače.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Abubakar, osvajač nagrade za najboljeg strelca Afričkog kupa nacija

Tu se pre svega misli na Vinsenta Abubakara, napadača afričke selekcije. Tu je i Mbuemo, fudbaler Brentforda, kao i Ngamaleu, koji igra za Dinamo iz Moskve. Na golu je Onana, čuvar mreže Intera. Ostatak ekipe je, ipak, dosta slabiji, pa bi Srbija morala da računa na tri boda.

Što nas dovodi do Švajcarske, ekipe koja je bila kobna po nas 2018. godine. Fudbaleri su, manje više, poznati našim igračima, pa ne bi trebalo da bude nikakvih iznenađenja. Sve polazi od Džake, koji je možda i najbolji fudbaler Arsenala ove sezone, a tu su i Šaćiri, Embolo, Frojler...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Granit Džaka, najbolji fudbaler Švajcarske

Švajcarci su u Ligi nacija zabeležili tri pobede zaredom, a pala je i Španija, u Saragosi, sa 2:1. Svakako, reprezenetacija koja poseduje kvalitet, ali sa kojom naši momci mogu da igraju i da, verovatno, odluče drugog putnika u nokaut fazu.

Srbiju do početka Mundijala čeka još jedna provera, a rival će biti Bahrein, u utakmici zakazanoj za 18. novembar. Zatim kreće ono pravo.

Prvi rival će biti Brazil, 24 novembra, a meč će se igrati od 20 časova. Četiri dana kasnije, od 11 sati rival će biti Kamerun, dok će 2. decembra, takođe od 20 časova, protivnik biti Švajcarska. Dve najbolje ekipe će obezbediti prolazak dalje, a naša grupa se ukršta sa onom u kojoj su Portugal, Urugvaj, Gana i Južna Koreja.

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, utakmicom između domaće selekcije i  Ekvadora. Finale je zakazano za 18. decembar, a titulu brani selekcija Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading