LEVERKUZEN JE POKLEKAO - ATALANTA JE OSVAJAČ LIGE EVROPE! Lukman het-trikom SRUŠIO snove "farmaceuta" o tripleti!

Autor:

Sport

22.05.2024

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Atalante su osvajači Lige Evrope, jer su u finalu u Dablinu potukli Bajer Leverkuzen sa 3:0!

LEVERKUZEN JE POKLEKAO - ATALANTA JE OSVAJAČ LIGE EVROPE! Lukman het-trikom SRUŠIO snove "farmaceuta" o tripleti!

Foto: www.profimedia.rs

Bajer Leverkuzen - Atalanta 0:3 (0:2)

'12, '26, '75 Lukman

 

Šou jednog čoveka u Dablinu i doktorska disertacija Đanpjera Gasperinija! Odmah na startu videlo se da Atalanta ima "to nešto" što nijedan tim ove sezone protiv Bajera nije imao. A brzo su i poveli, posle svega 12 minuta. Ademola Lukman je iskoristio nepažnju odbrane "farmaceuta" i  došao prvi do lopte nakon što je Zapakosta centrirao, te ju sproveo u mrežu.

 

 

Veliko slavlje Atalante nastavilo se nakon svega 14 minuta. Nigerijac se ponovo našao u centru pažnje, ali verujemo da ni on nije sanjao da će postati prvi čovek ikada koji je dao het-trik u finalu Lige Evrope. Tada je pogodio hirurški precizno donji desni ugao Kovarža, da bi 15 minuta pre kraja meča zaokružio perfektnu partiju.

 

 

I to na kakav način - golčinom kojom je pocepao mrežu. Nerealno je bilo gledati Leverkuzen koji gubi prvi put ove sezone, budući da se to nije dogodilo već godinu dana. San o tripleti im je srušen, ali da se ne bi u potpunosti ponovila 2002. godina, imaće priliku za drugi trofej ove sezone u Kupu protiv Kajzerslauterna za nekoliko dana. Atalanta je u svom prvom evropskom finalu slavila i svaka čast na načinu na koji su to postigli.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

92. minut - Nema penala za Leverkuzen iako je tako izgledalo!

75. minut - ŠTA RADI ADEMOLA LUKMAN! KAKAV GOL POSTIŽE NIGERIJAC I ZAOKRUŽUJE HET-TRIK!

70. minut - Leverkuzen pokušava da priđe golu Atalante, ali je odbrana tima iz Bergama izuzetno organizovana.

57. minut - Gasperini je povukao čudan potez i izveo De Katalarea sa terena. Umesto njega je ušao Pašalić.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

35. minut - Grimaldo je propustio zlatnu šansu da vrati Leverkuzen u igru!

 

 

26. minut - LUKMAN DUPLIRA PREDNOST ATALANTE! ŠOKIRANI SU "FARMACEUTI"! Sjajno je Nigerijac drugi put pogodio preciznim udarcem u donji desni ugao Kovarža!

 

12. minut - GOOOL! Lukman je pogodio za Atalantu! Sjajno je prošao Zapakosta na strani i ubacio za Nigerijca! Šokirani su "farmaceuti"!

7. minut - Prvu priliku na meču imala je Atalanta posle slobodnog udarca, za sada su ekipe ujednačene.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

20:50 - Ovo je prvo evropsko finale za Atalantu u istoriji. Večeras se sastaju dve ekipe u meču koji će se pamtiti.

20:10 - Poznati su i sastavi dve ekipe:

 

 

ATALANTA (3-4-2-1): Muso - Đimšiti, Hin, Kolašinac - Zapakosta, Kopmajners, Ederson, Ruđeri - De Ketelare, Skamaka, Lukman.

BAJER LEVERKUZEN (3-4-3): Kovarž - Stanišić, Ta, Tapsoba - Frimpong, Džaka, Palasios, Inkapije - Virc, Grimaldo - Adli.

UVOD

U deceniji koja je obeležena dominacijom Bajern Minhena, iznenadjenje je stiglo u vidu Bajer Leverkuzena. Prošle takmičarske godine, Borusija Dortmund bila je na korak da sruši vladavinu Bavaraca, ali je Majnc poremetio njihove planove remiziranjem rezultatom 2:2, čime je pehar ostao u Minhenu.

Međutim, ova decenijska vladavina Bajerna okončana je na spektakularan način, jer je Bajer Leverkuen osvojio Bundesligu, postavši pritom prva ekipa koja je osvojila prvenstvo bez poraza. Sa impresivnih 50 uzastopnih utakmica bez poraza, četa Ćabija Alonsa postavila je rekord i ušla u istoriju nemačkog fudbala, nadmašivši čak i Benfiku koja je imala 48 utakmica bez poraza. Ova sezona je bila neverovatna za tim sa obale Rajne, a Ćabi Alonso se istakao kao fantastičan trener, preuzimajući ekipu kada je bila na dnu tabele, da bi godinu i po dana kasnije ispisao istoriju.

Republika

Foto: Hudl

Bajer LEverkuzen

Nakon trijumfa u Bundesligi, Bajer Leverkuzen se sprema da nastavi da piše istoriju večeras od 21:00 časova u Dablinu, gde će odmeriti snage sa Atalantom u finalu Lige Evrope. Apotekari imaju priliku da nastave svoj sjajan niz utakmica bez poraza i da postignu nešto što će se prepričavati generacijama.

Osim finala Lige Evrope, Leverkuzen će igrati i u finalu Kupa Nemačke protiv Kajzerslauterna, gde se smatraju apsolutnim favoritom. Ukoliko uspeju da osvoje sva tri trofeja, postaće prvi tim koji je završio čitavu sezonu bez poraza, ostavljajući dubok trag u istoriji fudbala. Apotekari će sigurno biti dodatno motivisani da ostvare ovaj podvig i donesu radost svojim vernim navijačima. Sve oči su uprte ka ovom timu, jer je očigledno da je Bajer Leverkuen spreman da obeleži jednu od najsjajnijih sezona u svojoj istoriji.

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading