DIRLJIVO! Policajac pomaže starijoj ženi da pređe ulicu: Gest koji je osvojio društvene mreže (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.06.2024

23:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

DIRLJIVO! Policajac pomaže starijoj ženi da pređe ulicu: Gest koji je osvojio društvene mreže (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

Policajac je postao junak dana nakon što je snimak na kojem pomaže starijoj gospođi da pređe ulicu posle novog mosta na Adi postao viralan. Snimak je prvobitno podelila Instagram stranica "serbialive_beograd", uz opis koji je naglasio humanost i osećajnost policajca.

Komentari na društvenim mrežama su pohvalili ovaj gest i istakli važnost ovakvih primera humanosti u svakodnevnom životu. Mnogi su se takođe zapitali o tome da li je policajac intervenisao zbog nepredviđenih okolnosti, s obzirom da na tom mestu nema obeleženog pešačkog prelaza.

Oglasio se i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je podelio video na svom Instagram nalogu, izrazivši ponos na svoje pripadnike i istakavši da policija uvek treba da bude u službi građana.

Ovaj događaj je pokazao jedan lep i pozitivan trenutak među svakodnevnim vestima, naglašavajući važnost međuljudske pomoći i empatije u zajednici.

Bezbednost saobraćaja u Srbiji je kompleksno pitanje koje se tiče svih učesnika u saobraćaju, uključujući vozače, pešake, bicikliste i motocikliste. Evo nekoliko ključnih tačaka vezanih za bezbednost saobraćaja u Srbiji:

Saobraćajne nezgode: Srbija se suočava sa visokim brojem saobraćajnih nezgoda, često uzrokovanih prebrzom vožnjom, nepoštovanjem saobraćajnih pravila i alkoholom u krvi vozača.

Mere bezbednosti: Vlada Srbije preduzima različite mere radi poboljšanja bezbednosti saobraćaja, uključujući strože kazne za prekršaje, edukaciju vozača i pešaka, kao i unapređenje infrastrukture.

Infrastruktura: Stanje puteva i saobraćajne signalizacije varira, s obzirom na to da se radi na modernizaciji i proširenju infrastrukture radi poboljšanja bezbednosti.

Kultura saobraćaja: Promocija svesti o bezbednosti saobraćaja kroz kampanje, obuke i javne inicijative igra ključnu ulogu u promeni ponašanja u saobraćaju.

Statistike: Redovno se prate statistike saobraćajnih nesreća i njihovih uzroka kako bi se identifikovali problematični segmenti i implementirale efikasnije mere za smanjenje rizika.

Bezbednost saobraćaja u Srbiji zahteva sveobuhvatan pristup koji obuhvata zakonodavne mere, infrastrukturne projekte, obrazovanje i promociju bezbednog ponašanja kako bi se smanjio broj saobraćajnih nesreća i poboljšala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading