IZGRADNJA NACIONALNOG STADIONA USKORO POČINJE! Evo i KADA!

Autor:

Sport

14.04.2024

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro nas očekuje rad na velikom projektu.

IZGRADNJA NACIONALNOG STADIONA USKORO POČINJE! Evo i KADA!

Foto: Public M Finansija

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali najavio je početak izgradnje nacionalnog stadiona u Surčinu, kao deo projekta "EXPO 2027".

Mali je otkrio da će pripremni radovi uključivati nasipanje oko pet miliona kubnih metara peska i skoro milion kubnih metara kamena, što predstavlja impresivne građevinske poduhvate. 


- Mi ćemo samo u pripremnim radovima imati oko pet miliona kubnih metara peska koje ćemo nasuti, skoro milion kubnih metara kamena. To su ogromne stvari i očekujem 1. maja, kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio, postavljanje kamena temeljca za izgradnju nacionalnog stadiona - rekao je Mali na "Prva TV".

 

https://www.youtube.com/watch?v=Oe2njAYkwQE

 

Planirano je da ukupna investicija za izgradnju nacionalnog stadiona iznosi oko 250 miliona evra. Stadion će imati kapacitet od 52 hiljade mesta i nalaziće se u Surčinu, čime će postati značajno obeležje sportske infrastrukture u Srbiji.


Pored glavnog objekta, planirana je izgradnja 4.500 parking mesta, restorana, kioska, kafića i drugih pratećih sadržaja koji će upotpuniti sportski kompleks. Ovo je važan korak ka stvaranju modernog sportskog centra koji će privući pažnju kako ljubitelja sporta, tako i šire javnosti.

Očekuje se da će nacionalni stadion postati ne samo mesto održavanja sportskih događaja već i centar društvenog života i okupljanja ljubitelja sporta. Izgradnja stadiona predstavlja značajan korak ka unapređenju sportske infrastrukture u Srbiji i stvaranju uslova za organizaciju velikih sportskih događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading