MURINJO IZBACIO LUKU JOVIĆA IZ REPREZENTACIJE SRBIJE: Portugalac učinio sve da as Milana ne bude u sastavu za EVRO 2024

Autor:

Sport

13.04.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Specijalni" nekada želeo Luku u Romi, a sada ga ne ceni.

MURINJO IZBACIO LUKU JOVIĆA IZ REPREZENTACIJE SRBIJE: Portugalac učinio sve da as Milana ne bude u sastavu za EVRO 2024

Foto: Tanjug/AP, Starsport

Fudbaleri Srbije igraće na Evropskom prvenstvu posle 24 godine, ali da se pita Žoze Murinjo na EVRO 2024 u Nemačkoj ne bi trebalo da se nađe Luka Jović. Srećom, selektor Srbije je Dragan Stojković Piksi i on će verovatno povesti napadača Milan na EP, ali zahvaljujući Portugalcu neki novi klinci neće imati priliku da Jovića gledaju svaki dan i da ga menjaju za druge igrače.

Zvuči konfuzno, ali sve postaje jasnije ako se zna da je reč o albumu sa sličicama koji se objavljuje pred svako Evropsko i Svetsko prvenstvo u fudbalu. Naime, novi album je osvanuo i to sa dosta promene, a jedna od njih je da izdavač više nije čuveni Panini već Tops. Takođe, u njemu više nema dva golmana, a među 20 igrača "orlova" nema ni Luke Jovića. A krivac je Murinjo koji je kao brend ambasador Topsa sastavljao spiskove reprezentacija.

Sve ovo deluje neverovatno imajući u vidu kako Luka igra sve bolje u Milanu gde je konačno našao sreću. Pritom je Žoze nekada vema cenio Jovića, pa je tako 2021. godine hteo da ga dovede iz Reala u Romu smatrajući da će mu on biti idealno rešenje u napadu. Ipak, Madriđani su se prvo dogovorili sa Fjorentinom, gde se Luka uzdigao i onda stigao u Milan. Doduše, razlog zašto nema Luke možda je krajnje jednostavan.

Republika

Foto: fss.rs

Fudbaleri Srbije

Što se tiče Murinjovog spiska Srbije za EVRO 2024 on je izabrao ovih 20 igrača: Vanja Milinković-Savić (samo jedan umesto dva golmana), Filip Mladenović, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Strahinja Eraković, Srđan Babić, Saša Lukić, Filip Đuričić, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Marko Grujić, Lazar Samardžić, Nemanja Gudelj, Ivan Ilić, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Dušan Tadić.

Dakle, Murinjo je mogao da izabere samo dva napadača, a odlučio se za Duću i Mitra.

Republika

Foto: fss.rs

"orlovi"

U vizuelnom rešenju novog albuma osim kapitena, što je kod nas Dušan Tadić, istaknut je i igrač "umetnik". Ta čast je kod "orlova" pripala Sergeju Milinkoviću-Saviću. Takođe, pored stranica sa timovima, tu su i stranice u albumu na kojima su po četiri igrača iz svake reprezentacije koje "treba pratiti". To su kod nas "zvezda tima" Samardžić, sličica sa autogramom je Vlahović, a u Top 11 su Mitrović i Milenković.

Tops se potrudio da predstavi svaku zemlju učesnicu, pa je tako Srbija opisana manastirom Studenica, Hramom Svetog Save i Kalemegdanom.

Ono što zapada za oko je da nisu sličice svih reprezentacija šablonske. Naime, kod Italijana, Nemaca, Francuza i Engleza vide se samo glave igrača, dok je umesto grba tu samo zastava. To se desilo jer Panini i dalje ima licencu za albume za Mundijale, ali i pomenute selekcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading