MITAR JE BORAC, OPORAVIĆE SE, ILI NE IDE NA EP: Samo 100 odsto spremi moraju na EVRO, a on će to biti, veruje Vermezović

Autor:

Sport

02.04.2024

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Mitrović je borac, patriota, daće sve od sebe, takav je bio kao klinac u Partizanu, tako je i sada, kaže trener Mitrogola u Humskoj.

MITAR JE BORAC, OPORAVIĆE SE, ILI NE IDE NA EP: Samo 100 odsto spremi moraju na EVRO, a on će to biti, veruje Vermezović

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i doktori koji vode računa o njegovom zdravlju daće sve od sebe da se stameni napadač fudbalske reprezentacije Srbije oporavi što pre, a ono što je nama u ovom trenutku najvažnije je da to bude do Evropskog prvenstva koje 14. juna počinje u Nemačkoj. Prve prognoze iz Saudijske Arabije, odnosno Mitrovog Al Hilala, kažu da njemu predstoji četiri do šest nedelja saniranja povrede i da bi posle toga mogao da se pridruži ekipi, a onda i "orlovima" za EVRO 2024.

Da li će tako i biti, odnosno da li će se obistiniti optimistične prognoze možemo samo da se nadamo. Jedan od onih koji veruje da će Mitrogol biti spreman da se odazove selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju je i iskusni srpski trener Vladimir Vermezović. Mitar je baš kod njega debitovao u Partizanu 2012. i posle napravio veliku karijeru, a popularni Vermez za Republiku podseća koliki je Mitović borac.

Foto: Starsport

Vladimir Vermezović

- Odlazak bez Mitra na Evropsko prvenstvo bio bi neverovatan udarac, ali sam uveren da to neće biti slučaj. Prognoze lekara su optimistične i mi možemo samo da se uzdamo u njih. Aleksandar je neverovatan borac, patriota, neverovatan profesionalac, i uveravam vas da će on dati sve od sebe da se nađe u Nemačkoj i to potpuno spreman. On je uvek gladan golova, uvek želi da se dokazuje. Tako je bilo kada je bio klinac kod nas u Partizanu, a tako je i sada. Što je do njega on će uraditi. Pa čak i preko toga, da bude spreman - poručio je Vermezović.

Naš sagovornik, zlu ne trebalo, poziva Piksija i njegov stručni štab da, ako Mitrović slučajno ne bude potpuno spreman, ne rizikuju previše, već da onda krenu na EP bez njega. Kao povod da ovo kaže Vermez izstiče Svetsko prvenstvo 2022.

Foto: Twitter

Sergej i Mitar u Al Hilalu

- Ne sme da bude kao na Mundijalu gde smo poveli rovite igrače. Samo neko ko je 100 odsto spreman može da se nađe u avionu. Pa makar to značilo da i Mitra precrtamo. Ali uveren sam da će on biti spreman. Kada se oporavi najvažnije je da ima utakmice u nogama. Ali one prave, takmičarske. Nadam se da će imati dovoljno vremena u Al Hilalu - dodao je Vermezović.

Kada je u pitanju sam nastup Srbije na EVRO2024, naš sagovornik veruje u bolji rezultat nego u Kataru, odnosno da se može proći grupa.

Republika

Foto: twitter.com/FSSrbije

Fudbaleri Srbije

- Mi smo na Evropskom prvenstvu posle 24 godine i to je za ovu generaciju uspeh sam po sebi. Međutim, to je tek ulaznica. Čekaju nas Engleska, Slovenija i Danska, sve tri jaka rivala. Na EP nema slabih, svako svakog može da pobedi i to moramo da znamo. Da napadnemo sve, ali i mi da se čuvamo. Ako budemo na visini zadatka možemo da se nosimo sa svima. Engleska je pokazala da je ozbiljan rival i tu nema zavaravanja, ali ga ne sme biti ni oko Slovenije. Svi polažu nade u taj meč da će biti ključan, ali sve utakmice su ključne. Danska je još kvalitetnija, ali ponavljam, svako svakog može da dobije. Ako tako budemo pristupili mečevima i momci daju sve od sebe moguće je otići dalje - zaključio je Vermezović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading