RODE SLETELE U MEĐU "ORLOVE": Fudbaler Srbije postao otac, SIN dobio pravo IME KNEZA

Autor:

Sport

03.04.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada će biti još više motivisan da igra odlično na EVRO 2024.

RODE SLETELE U MEĐU "ORLOVE": Fudbaler Srbije postao otac, SIN dobio pravo IME KNEZA

Foto: Starsport

Fudbalski reprezentativac Srbije Srđan Babić postao je otac nakon što je njegova supruga Teodora donela na svet njihovog naslednika. Ponosni roditelji odlučili su da sinu daju ime Mihailo.

Srđan Babić je već ostvario značajne uspehe na fudbalskom terenu, a sada ulazi u novu ulogu kao otac, donoseći ime sa dubokim simboličkim značenjem svom nasledniku. Ovo je svakako važan životni korak za fudbalera, koji će sada imati priliku da doživi radosti očinstva i da se posveti porodičnom životu pored sportskih dostignuća, a prvo veliko imaće priliku da napravi na EVRO 2024 u Nemačkoj.

 

 


Uzbuđenje oko dolaska novog člana u porodicu Babić sigurno će razveseliti i navijače fudbalera, dok će ime koje su odabrali za svog sina dodatno zainteresovati javnost za simboliku koja stoji iza imena Mihailo. Naime, ime koje su nosili brojni viđeniji Srbi, a najpznatiji je knez Mihailo, ima posebnu simboliku ne samo u našem narodu i jeziku. Ono u jevrejskom i hrišćanskom predanju predstavlja prvog od sedmorice arhanđela,, koji je pobedio otpalog Lucifera.

 

 

Inače, Mihailo potiče iz starohebrejskog "Micha'el" što znači retoričko pitanje "Ko je kao Bog?!". U Srbiji se koristi oblik ovog imena sa slovom "j", Mihajlo, dok su u dinarskim krajevima deca dobijala ime Mikajlo, budući da "h" nije bilo u upotrebi. Takođe, od ovog imena su izvedena različita imena kao što su Mijailo, Mijalko, Mijat, Mijo, Mijuško, Mika, Mikailo, Mikan, Miki, Mikica, Miko, Miha, Mihana i Mihaela.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading