SRBI DIŠU ZA VRATOM KONKURENCIJI! "Orlovi" sa DRUGOG MESTA ozbiljno prete SVRGAVANJEM lidera!

Autor: M. M.

Sport

03.04.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanja, dvojica Dušana i Mitar u samom vrhu.

SRBI DIŠU ZA VRATOM KONKURENCIJI! "Orlovi" sa DRUGOG MESTA ozbiljno prete SVRGAVANJEM lidera!

Foto: fss.rs, Starsport

Srpski fudbaleri i reprezentativci širom Evrope i sveta igraju zapažene uloge u svojim timovima. Zapravo, lideri su u svojim ekipama, dok im u trci za prestižna priznanja konkurencija beži - za dlaku.

O čemu se radi? Nekolicina "orlova" u tekućoj sezoni bije bitke za šampionske titule, ali i za individualna priznanja poput najboljeg strelca, asistenta ili pak golmana u ligi. Počenjemo od temelja, dakle, čuvara mreže, a na toj poziciji Vanja Milinković Savić, srpski reprezentativni golman, igra sezonu karijere.

Naime, prva opcija na golu Srbije blista među stativama u Torinu, članu italijanske Serije A. U ovom trenutku je na drugom mestu po broju utakmica na kojima je sačuvao mrežu u ligama "petice". Na dosadašnjih 30 utakmica, na čak 15 je ostvario "klin šit" (bez primljenog gola). U tom parametru je na visokom drugom mestu u italijanskoj ligi, ali i kada se računaju ostala četiri najjača šampionata (Premijer liga, La Liga, Bundesliga i Liga 1). Ispred Milinković-Savića je samo golman Intera Jan Zomer sa 17 mečeva bez primljenog gola, a iza velikani poput Alisona, Edersona, Nojera...

Dalje, u odličnoj formi je i kapiten i rekorder po broju nastupa za Srbiju - Dušan Tadić. On je u tekućem ciklusu turske Superlige odigrao 30 mečeva za Fenerbahče i upisao osam golova. Ali, kada su u pitanju asisencije, inače njegova uža specijalnost, tu je u samom vrhu tamošnjeg elitnog ranga. Naime, popularni Duća upisao je čak 11 asistencija i zauzima visoku drugu poziciju iza Hajradinovića iz Kasimpaše (13), dok mu u leđa gledaju Mertens (9), Šimanski (8) i drugi.

Veliku bitku za lidersku poziciju liste strelaca vodio je Aleksandar Mitrović, koji se, nažalost, nedavno povredio. Još uvek je u magli pitanje njegovog odsustva sa terena, ali će najbolji srpski napadač, verovatno, biti spreman za Evropsko prvenstvo u junu. No, vratimo se klupskim dostignućima gde centarfor Al Hilala ove sezone trese mreže kao na traci. Najzaslužniji je za 12 bodova viška u odnosu na Al Nasr za koji nastupa Kristijano Ronaldo, a koji po broju golova ima prednost u odnosu na Srbina. Slavni Portugalac postigao ih je 29, dok je Mitrogol stigao do 22.

Još jedan srpski napadač se visoko kotira na listi strelaca i takođe je drugi! Ali u elitnom rangu italijanskog fudbala. U pitanju je Dušan Vlahović, napadač Juventusa, koji je postigao 15 golova u sezoni i samo Interov Lautaro Matinez ima bolji učinak od njega (23).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading