TATE, SRBI, ŠTA JE SA VASPITANJEM DECE? Majka jeste svetinja, ali ni zbog nje se NE ODRIČEŠ KORENA

Autor:

Sport

03.04.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovu lekciju mnogi sportisti nisu naučili zbog POPUSTLJIVOSTI OČEVA, a stranputicu najavljuje i Tristan Vukčević.

TATE, SRBI, ŠTA JE SA VASPITANJEM DECE? Majka jeste svetinja, ali ni zbog nje se NE ODRIČEŠ KORENA

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Majka je svetinja, ali zbog nje se ne odričeš očevih korena. Nažalost, brojni sportisti su izabrali drugačiji put i nisu nikada brani boje Srbije, već domovine svojih mama. Prevashodno zato što su njihovi očevi očigledno bili popustljivi u vaspitanju i nisu vodili glavnu reč u kući.

Poslednji primer koji ide ka tom putu je Tristan Vukčević. Otišao je mladi košarkaš iz Partizana u NBA ligu i počeo odmah da igra odlično za Vašington, a onda se sreo sa Janisom Adetokumbom, pa je Grk otkrio da mladi Tristan razmišlja da odabere zemlju svoje majke, a ne oca Dušana čemu se svi nadamo.

Foto: www.profimedia.rs

Tristan Vukčević

- Prišao mi je i rekao da je Grk. To me je iznenadilo jer je pričao grčki. Pogledam njegovo prezime i nije mi bilo jasno. Objasnio mi je da je igrao u Grčkoj i razmišlja da igra za našu reprezentaciju. Bio bi pojačenje našem timu, pogađa trojke, ima dribling. Igrao je dobro, ima iskustva, igrao je u Partizanu, Grčkoj. Značio bi nam - rekao je Adetokumbo.

Srećom, bitka Srbije za Vukčevića njije izgubljena pa se nadamo da ga je Janisa samo pogrešno razumeo. Nažalost, za neke druge sportiste smo izgubili. Što se košarke tiče, primer koji nas najviše boli je Luka Dončić. On igra za Sloveniju, a ne za Srbiju zbog majke. Takođe, Deni Avdija igra za Izrael, a ne Srbiju oca Zufera. S druge strane, mladi sin Predraga Stojakovića još nije zvanično izabrao, mada je i on na putu da izabere Grčku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mogli su biti saigrači: Jokić i Dončić

Kada je fudbal u pitanju, takvih slučajeva je više. Pre nepunih mesec dana Aleksandar Pavlović je odlučio da nosi fudbalski dres Nemačke, a ne "orlova" jer mu je majka Nemica. Isto je je svojevremeno odabrao Bojan Krkić i nije se naigrao za Španiju jer mu je majka iz Katalonije, gde je tada i igrao za Barselonu, a posle je nestao. I mladi Stefan Bajčetić, mladi fudbaler Liverpula i sin nekadašnjeg Crvene zvezde Srđana Bajčetića je odabrao Španiju zbog majke Špankinje Paole Estevez. Marko Arnautović je odabrao Austriju zbog majke, a ne Srbiju.

Foto: Tanjug/AP

Draža mu Austrija od Srbije: Marko Arnautović

S druge strane, zahvaljujući marljivom radu FSS dobili Luisa Žečevića Džona i Edvarda Ibrovića Flečera. A biće sigurno još takvih pobeda, ako se ništa ne bude prepuštalo slučaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading