NEPRIJATNO IZNENAĐENJE ZA SELEKTORA PEŠIĆA: Reprezentacija Srbije ostaje bez NBA igrača?!

Autor: M. M.

Sport

03.04.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima mogućnost da bira.

NEPRIJATNO IZNENAĐENJE ZA SELEKTORA PEŠIĆA: Reprezentacija Srbije ostaje bez NBA igrača?!

Foto: Starsport

Tristan Vukčević, mladi košarkaš koji je nedavno napustio redove Partizana kako bi se pridružio NBA timu Vašington Vizardsima, izazvao je dosta pažnje svojom odlukom. Mnogi su bili iznenađeni njegovim naglim odlaskom usred sezone, ali čini se da je Vukčević bio nezadovoljan svojim statusom u timu Željka Obradovića.

Ono što je posebno zanimljivo jeste Tristanova dilema oko reprezentacije. Naime, Vukčević ima mogućnost da bira između čak pet zemalja za koje bi mogao da nastupa, ali je izjavio da je njegova želja da igra za reprezentaciju Srbije. Ipak, njegovo ponašanje nakon odlaska u NBA ligu, kada je razgovarao sa Janisom Adetokumbom o mogućnosti da igra za Grčku, zbunilo je mnoge, naročito selektora Pešića koji ga je nekoliko puta zvao među "orlove".

- Prišao mi je i rekao da je Grk. To me je iznenadilo jer je pričao grčki..Pogledam njegovo prezime i nije mi bilo jasno. Objasnio mi je da je igrao u Grčkoj i razmišlja da igra za našu reprezentaciju. Bio bi pojačenje našem timu, pogađa trojke, ima dribling. Igrao je dobro, ima iskustva, igrao je u Partizanu, Grčkoj... Značio bi nam - rekao je Adetokumbo posle meča.

Tristanova odluka da igra za reprezentaciju Srbije podržana je i od strane njegovog oca Dušana Vukčevića, koji je istakao da je presudna Tristanova volja i želja da igra za Srbiju.

Foto: www.profimedia.rs

Vukčević

Iako je na poslednjem spisku reprezentacije nije bilo zbog pravila FIBA koja su ga sprečavala da nastupi, sada kada je napunio 21 godinu, više nema prepreka da zaigra za Srbiju. Ipak, ostaje pitanje da li je Tristan i dalje željan da predstavlja boje "orlova".

Janis Adetokumbo je izneo utisak o Tristanu Vukčeviću nakon njegovog odlaska u NBA ligu, ističući da bi on bio sjajan dodatak za grčki nacionalni tim, ali i da će svakako pomoći Vizardsima.

Tristan Vukčević je mladi košarkaš čija budućnost još uvek ostaje neizvesna kada je reprezentacija u pitanju. S obzirom na njegov talenat i potencijal, veliko je pitanje za koju će reprezentaciju na kraju odlučiti. Ostaje nam da sačekamo i vidimo kako će se ova priča dalje razvijati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading