PARTIZAN U OZBILJNOM PADU, ZVEZDA U PLUSU! Crno-beli TONU, rival imao MNOGO veće prihode!

Autor:

Sport

13.04.2024

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izašli su podaci.

PARTIZAN U OZBILJNOM PADU, ZVEZDA U PLUSU! Crno-beli TONU, rival imao MNOGO veće prihode!

Foto: Starsport

Finansijski rezultati Partizana i Crvene zvezde u 2023. godini

Prema izveštaju Agencije za privredne registre, sportski giganti, FK Partizan i FK Crvena zvezda, prošle godine su imali različite finansijske rezultate. Dok je Crvena zvezda ostvarila značajan finansijski uspeh, Partizan je zabeležio gubitak.

Partizan u minusu, Crvena zvezda ostvarila neto dobit

Partizan je zabeležio gubitak od čak devet miliona evra, što predstavlja značajan pad u odnosu na prethodnu godinu kada je gubitak iznosio 1,38 miliona evra. Sa druge strane, Crvena zvezda je ostvarila neto dobit od 3,7 miliona evra, što je impresivan rast u odnosu na prethodnu godinu kada je imala gubitak od oko deset miliona evra.

Republika

Foto: shutterstock

Novac


Pad prihoda Partizana, rast Crvene zvezde

Jedan od ključnih faktora koji je uticao na finansijske rezultate oba kluba jeste prihod od prodaje. Partizan je zabeležio značajan pad prihoda u 2023. godini, ostvarivši 13,8 miliona evra prihoda u odnosu na 23,6 miliona evra prihoda ostvarenih pre dve godine. Sa druge strane, Crvena zvezda je ostvarila rast prihoda od čak 22,7 miliona evra, sa ukupnim prihodom od 57,7 miliona evra u 2023. godini.

Ovi rezultati jasno pokazuju različite finansijske trendove i strategije vođenja poslovanja ova dva kluba, kao i značajnu razliku u njihovim finansijskim performansama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading