PARTIZAN POMILOVAN, ZVEZDA PLAĆA TRI MILIONA: Jedan papir bio je ključan za ovakvu odluku

Autor:

Sport

12.04.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli će morati da "iskeširaju" samo trećinu predviđenog iznosa.

PARTIZAN POMILOVAN, ZVEZDA PLAĆA TRI MILIONA: Jedan papir bio je ključan za ovakvu odluku

Foto: star sport

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je na drugom stepenu smanjila kazne klubovima koji su uložili žalbe na kazne zbog komentarisanja suđenja. Kazne od po 3.000.000 dinara dobili su Partizan, Crvena zvezda, Radnički Niš, Radnik Surdulica i Novi Pazar.

Međutim, žalbe su uložili Partizan, Radnički i Radnik, te zbog toga će oni morati da plate tri puta manju sumu, odnosno, milion dinara. To znači da Zvezdi i Novopazarcima ostaje na snazi prvostepena sankcija, jer se nisu žalili na tu odluku.

Podsetimo, Zvezda je kritikovala arbitražu u duelu Radnika i Partizana u Surdulici, a crno-beli su komentrisali suđenje na meču Zvezde i Čukaričkog, zbog čega je Disciplinska komisija morala oštro da reaguje. Pritom su Surduličani direktno kritikovali rad FSS, kao i Nišlije, dok su Novopazarci bili ljuti posle gostovanja Železničaru u Pančevu.

Iz FSS i od Disciplinske i etičke komisije FSS, čijom sednicom je tokom izricanja poslednjih sankcija predsedavao Ivan Nikolić, stigla je i jasna poruka - svako naredno oglašavanje na temu suđenja biće drakonski sankcionisano. To je dalo rezultata, pa u poslednjih mesec dana nije bilo javnog kritikovanja arbitara, iako je sudijskih grešaka još kako bilo.

Podsetimo, u isto vreme su zbog dešavanja na 172. derbiju između Zvezde i Partizana (2:2), koji je odigran devetog marta na stadionu "Rajko Mitić", bili pokrenuti disciplinski postupci protiv oba kluba. Na teret im se stavljaju prekomerna upotreba pirotehnike, lomljenje stolica i nasilno ponašanje dela navijača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading