MLADEN KRSTAJIĆ PONOVO SELEKTOR: Izbor reprezentacije će vas šokirati

Autor:

Sport

12.04.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Srbije i Bugarske otišao malo dalje.

MLADEN KRSTAJIĆ PONOVO SELEKTOR: Izbor reprezentacije će vas šokirati

Foto: Starsport

Bivši selektor Srbije Mladen Krstajić

Mladen Krstajić ponovo bi mogao da postane selektor! Nekadašnji strateg fudbalske reprezentacije Srbije, sa kojom je bio na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, a poslednji angažman imao kao šef struke fudbalske reprezentacije Bugarske, mogao bi uskoro da ponovo sedne na klubu jednog nacionalnog tima.

Naime, prema pisanju medija u Bugarskoj, koji i dalje sa pun pažnje prate lik i delo nekadašnjeg stamenog defanzivca, Krstajić bi mogao da preuzme tim Vijetnama. Ova vest dolazi nakon što su se Vijetnamci nedavno razišli sa francuskim trenerom Filipom Trusijeom, a još uvek nisu odlučili ko će preuzeti vođenje reprezentacije.


Vijetnam je nedavno pretrpeo poraz od 3:0 od Indonezije u Grupi F mundijalskih kvalifikacija, što ih stavlja u težak položaj. Sa samo tri boda i još dva preostala kola do kraja, Vijetnamci će morati da se izbore kako bi prestigli direktnog rivala Indoneziju i ostvarili plasman u treći krug takmičenja. Irak već ima maksimalnih 12 bodova i obezbedio je plasman, dok se Indonezija nalazi na drugoj poziciji sa sedam poena.

Mladen Krstajić je bio u igri za nekoliko trenerskih pozicija pre ove potencijalne prilike u Vijetnamu. Figurirao je kao naslednik Gordana Petrića na klupi Čukaričkog, bio je kandidat za selektorsku poziciju u Kamerunu i Crnoj Gori, te za šefa struke tajlandskog Burirama i turskog Kodžaelija. Krstajić je okončao angažman u reprezentaciji Bugarske 26. oktobra prošle godine nakon neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Pre toga, bio je pomoćni trener i selektor Srbije, a takođe je predvodio TSC, kao i izraelski Makabi Tel Aviv.

Mladen Krstajić je pokazao sposobnost i spremnost da preuzme izazovne uloge u različitim fudbalskim sredinama, pa bi angažman u Vijetnamu predstavljao novu priliku za ovog iskusnog trenera. S obzirom na raznoliko iskustvo koje je stekao tokom karijere, Krstajić bi mogao da donese novu perspektivu i taktičku inventivnost timu Vijetnama, te da doprinese razvoju fudbala u ovoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dragan

14.04.2024 22:11

Vietnam igra fudbal I pre krstajica,vodio ga je korejanac,koji je stvorio jedan od vodecih drzava u aziji,Vietnam posle Japan igra,vrlo modern fudbal,.krstajic nemoze,nista da uradi,sa Vietnamom,