NEMA KRAJA LUDILU U LIGI ŠAMPIONA! PREOKRETI NA SVE STRANE: Barselonin BREJK u Parizu, Dortmund ŽIVI pred revanš!

Autor:

Sport

10.04.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone slavili su u gostima nad PSŽ rezultatom 3:2, dok je Atletiko na domaćem terenu nadigrao Borusiju Dortmund sa 2:1.

NEMA KRAJA LUDILU U LIGI ŠAMPIONA! PREOKRETI NA SVE STRANE: Barselonin BREJK u Parizu, Dortmund ŽIVI pred revanš!

Foto: Twitter/fcbarcelona

Rafinja

PSŽ - BARSELONA 2:3

'48 Dembele, '50 Vitinja; '37, '62 Rafinja, '77 Kristensen

ATLETIKO MADRID - BORUSIJA 2:1

'4 De Pol, '32 Lino; '81 Haler

Pomislili smo da ništa ne može biti bolje od sinoćne večeri u Ligi šampiona, ali su nam večerašnji dvoboji doneli gotovo isti nivo uzbuđenja kao i jučerašnji!

Šta reći o duelu PSŽ-Barselona, u najavi se očekivao jedan fenomenalan meč, a Katalonci su uspeli da naprave ogroman korak ka plasmanu u polufinale, pošto nose prednost od jednog gola na Kamp Nou.

Rafinja je otvorio duel pogotkom u 37. minutu i to je bilo sve u prvom poluvremenu, a onda je usledio šou. Samo pet minuta po početku drugog dela igre bilo je dovoljno Parižanima da potpuno preokrenu rezultat na 2:1 preko Dembelea i Vitinje. Radost navijača PSŽ trajala je tačno 12 minuta, kada se Rafinja po drugi put upisao u strelce magičnim pogotkom "štiklom" na dodavanje Pedrija. Za još jedan potpuni preokret pobrinuo se Andreas Kristensen koji je samo minut nakon ulaska na teren uspeo da donese veliku pobedu Barseloni udarcem glavom posle kornera.

 

 

Kada je u pitanju duel u Madridu, ništa manje uzbuđenja nije viđeno ni tamo. Atletiko je fenomenalno i motivisano ušao u susret, te su iz te agresivnosti ubrzo i profitirali izabranici Čola Simeonea posle svega pet minuta kada su ukrali loptu odbrani Borusije i preko Rodriga De Pola došli do prednosti. Oko 13 minuta pre kraja prvog poluvremena na vrlo sličan način "jorgandžije" su stigle i do drugog pogotka, kada je još jednu grešku u odbrani "milionera" iskoristio Semjuel Lino i povisio na 2:0.

Imao je Atletiko potpunu kontrolu meča, stvarao je još nekoliko prilika, a onda bespotrebno uradio Simeonov potez. Malo se povukao na svoju polovinu u drugom delu, što je Dortmund posle nekoliko neiskorišćenih šansi ipak uspeo da kazni preko Sebastijana Halera svega devet minuta pre kraja meča, te tako donese Nemcima i te kako aktivan rezultat pred revanš koji je na programu za šest dana.

TOK MEČEVA

KRAJ MEČEVA

81. minut - MA NE, NEMA KRAJA - SMANJUJE DORTMUND NA 2:1! Haler se sjajno snašao i pogodio, te ni iz čega potencijalno doneo aktivan rezultat "milionerima" pred revanš.

77. minut - KRISTENSEN POGAĐA ZA NOVU PREDNOST BARSELONE! Ima li kraja ovom ludilu?! Gundogan je centrirao, a Danac postigao gol glavom za novi preokret na meču.

75. minut - Dembele je bio na nekoliko centimetara od toga da donese još jednom prednost Parižanima - pogodio je stativu! A Atletiko se u istim momentima našao u sličnoj situaciji, pošto je Linu udarac na neverovatan način zaustavio Kobel. 

70. minut - Barios i Rafinja na dva meča prete sa udaljenosti, ali oba šuta su zaustavljena.

 

62. minut - Kakva utakmica u Parizu - Rafinja drugim golom na meču donosi izjednačenje Barsi! Fenomenalno je "štiklom" reagovao na loptu Pedrija i sproveo je iza leđa nemoćnog Donarume! Ni ovo četvrtfinalno veče u Ligi šampiona ne razočarava!

 

50. minut - Potpuno ludilo na Parku prinčeva - PSŽ je poveo sa 2:1! Neočekivan obrt u Parizu za svega dva minuta - Vitinja donosi prednost domaćem timu!

 

 

48. minut - Vitinja je prvi pripretio u drugom poluvremenu udarcem sa distance, ali je lopta odletela iznad gola, A U ISTOM MINUTU PSŽ JE IZJEDNAČIO NAKON TOGA! Dembele je u nastavku akcije došao do lopte posle odbitka, a potom i postigao evrogol poslavši "raketu" pored Ter Štegena!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

37. minut - GOL NA PARKU PRINČEVA! Rafinja dovodi Barselonu u prednost! Au kako se rasplamsalo na terenima i večeras! Jamal je centrirao sa strane, a posle očajne reakcije Donarume Brazilcu nije bilo teško da se namesti i pogodi nebranjenu mrežu Parižana.

 

 

32. minut - Lino postiže drugi gol za Madriđane posle još jedne početničke greške odbrane gostiju! Grizman i Morata su ukrali loptu ispred šesnaesterca Dortmunda, a asistenciju Francuza iskoristio je Lino i lako pogodio pored Kobela, Atletiko je jednom nogom u polufinalu.

30. minut - Konačno je Borusija uspela da zapreti, Nmeča je glavom poslao loptu malo iznad gola Oblaka.

20. minut - Levandovski je imao neverovatnu šansu da posle kornera dovede Barselonu u vođstvo, ali je loptu sa gol-linije sklonio Nuno Mendeš!

15. minut - PSŽ na Parku prinčeva pritiska goste iz Katalonije, ali za sada ne uspeva ozbiljnije da zapreti, dok u Madridu drugi gol domaćeg tima visi u vazduhu.

 

 

4. minut - GOL! Samo četiri minuta bilo je dovoljno da vidimo prvi pogodak! Rodrigo De Pol dovodi Atletiko u vođstvo posle kardinalne greške odbrane Borusije. Od prve sekunde "jorgandžije" su pritisle Dortmund i već došle do kapitalne prednosti.

2. minut - Morata je imao prvu izvanrednu šansu, ali ga je Humels u poslednjem mahu zaustavio!

POČELI SU MEČEVI

PRE UTAKMICE

20:50 - Sve ekipe su izašle na teren i pripremaju se za početak meča.

20:10 - Osvanuli su sastavi ekipa:

PSŽ (4-3-3): Donaruma - Mendes, Beraldo, Markinjos, Ernandez - Ruiz, Vitinja, Li - Asensio, Dembele, Embape

Izmene: Barsola, Kolo Muani, Majulu, Navas, Pereira, Ramos, Škrinjar, Soler, Tenjas, Ugarte, Zague, Zaire-Emeri

Barselona (4-3-3): Ter Štegen - Kunde, Kubarsi, Arauho, Kanselo - De Jong, Gindogan, Roberto - Rafinja, Jamal, Levandovski

Izmene: Alonso, Astralaga, Kristensen, Fort, Žoao Feliks, Lopez, Martinez, Pedri, Penja, Romeu, Tores, Vitor Roke

Atletiko Madrid (3-5-2): Oblak - Aspilikueta, Himenez, Vitsel - Lino, De Paul, Koke, Ljorente, Molina - Grizman, Morata

Izmene: Barios, Korea, El Džebari, Gabrijel Paulista, Gomis, Mandava, Moldovan, Niguez, Rikelme, Savić, Vermeren

Borusija Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Matsen, Šloterbek, Humels, Rijerson - Čan, Sabicer - Adejemi, Nmeka, Sančo - Filkrug

Izmene: Brant, Bajno-Gitens, Duranvil, Ale, Lotka, Mejer, Mukoko, Ozčan, Rojs, Zile, Volf

UVOD

 

 

Očekivano, sve oči biće uprte u Park Prinčeva i grad svetosti od 21 čas. Ćavi Ernandez je uoči ovog meča istakao da je istorija na njihovoj strani, ali da je realnost drugačija.

- Iako imamo više istorije, realnost je da to nije ista stvar. Ne možemo da potrošimo toliko na regrutovanje. Ali sada je vreme da se uzbudite. Ovo je odlučujući trenutak u sezoni i na terenu moramo pokazati da smo spremni da se takmičimo - rekao je Španac.

Dodao je da je pobeda protiv Napolija vratila entuzijazam ekipi.

- Mislim da se vratio entuzijazam i da je to veoma pozitivno za Barselonu. Eliminacija Napulja nam daje stabilnost - naveo je Ćavi.

 

 

Ova utakmica ima posebnu draž, a Parižani imaju poseban motiv, jer žele osvetu iz 2017. godine. Tada su ova dva tima igrala meč osmine finala Lige šampiona. Prvi okršaj pripao je PSŽ sa velikih 4:0 i na Nou kamp je otišao sa odličnim rezultatom, međutim, Mesi i družina su sve uprostili.

Kada su svi mislili da Barselona nema šanse, usledio je šok. Već posle 50 minuta igre Blaguarana je imala prednost od 3:0. Edison Kavani je vratio nadu Parižanim, međutim, Katalonci su bili nemilosrdni. Nejmar je još dva puta pogodio gol Kevina Trapa i onda je nastala drama u završnici. Prekid, centaršut Nejmara i Serđi Roberto koji se našao na pravom mestu i pogodio za šok i nevericu fudbalske javnosti. 

U drugom susretu sastaju se Atletiko Madrid i Borusija Dortmund. Činjenica je da su sezone ovim ekipama ispod svakog očekivanja. Dortmund je prošle takmičarske godine bio nadomak titulu u Bundesligi, a sada su tek na petom mestu i visi im Liga šampiona o koncu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jan Oblak

Sa druge strane, Jorgandžije imaju slabu sezone takođe. Trenutno su četvrti u La Ligi i trofej u Ligi šampiona bi im bio veliki spas. Jedan od najvećih aduta Atletika jeste srpski zet i momak Olge Danilović, Jan Oblak, koji godinama unazad spašava Madriđane i svojim bravurama privlači veliku pažnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading