U LIGI ŠAMPIONA JE POBEDIO FUDBAL! Neverovatna igra u Londonu i Madridu! NIŠTA JOŠ NIJE REŠENO!

Autor:

Sport

09.04.2024

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarne utakmice smo pratili u Ligi šampiona večeras!

U LIGI ŠAMPIONA JE POBEDIO FUDBAL! Neverovatna igra u Londonu i Madridu! NIŠTA JOŠ NIJE REŠENO!

Foto: printscreen/x.com

Liga šampiona kakvu svi žele da gledaju! Preokreti, neizvesnost, borba, atraktivnost - sve što je "prelepa igra" mogla da nam ponudi - pokazala je večeras u Madridu i Londonu. Na kraju su izostali samo pobednici. 

Na duelu Arsenala i Bajerna krajnji rezultat je bio 2:2, dok su Real i Siti takođe odigrali nerešeno - 3:3.

Foto: x.com

Hari Kejn

Duel koji je mnoge više intrigirao odigrao se na stadionu Santjago Bernabeu. Odmah na startu (2'), Bernardo Silva je prevario Lunina lukavim šutem iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti i doneo prednost svom timu. 

Ipak, nije se dugo čekalo na odgovor. Prvo je Kamavinga uspeo da nađe put do gola (pogodak iz 12. minuta koji je na kraju postao autogol Rubena Dijasa), da bi potom Rodrigo potpuno okrenuo rezultat neverovatnim trkom preko polovine terena samo dva minuta kasnije.

Do poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a neverovatno je da je su sva tri gola prvog dela pala u nekih 12 minuta.

Ipak, kao da smo prvo poluvreme, gledali u ogledalu drugog dela jer je ovaj put Siti došao do preokreta, a Real bio prinuđen da juri rezultat. 

Fil Foden je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog (66') uspeo da zatrese mrežu, da bi potom posle pet minuta Bernabeu utišao Joško Gvardiol (71') na veoma sličan način. 

Do gola, Siti je "građani" izgledali kao inferiorniji protivnik, ali onda se slika menja. Real je iz podrđenog položaja morao da se izbori za egal pred revanš i to je uradio. 

Federiko Valverde (79') je postavio konačan rezultat kada je iz drugog plana natrčao na centaršut Vinisijusa Žuniora i praktično zakucao loptu u levi ugao Ortege. 

 

 

Do kraja nismo videli veća uzbuđenja, ali mora se priznati - dosta ih je i bilo. 

U Londonu je takođe bilo burno. 

Arsenal je sa velikim očekivanjima ušao prvi meč četvrtfinala i odmah je dokazao da nije samo turista u ovoj fazi. 

"Topdžije" su povele preko Bukaja Sake u 12. minutu, ali su se gosti iz Minhena vrlo brzo razbudili. 

Serž Gnabri poravnao (18') rezultat, da bi onda Liroj Sane sjajnim prodorom kroz sredinu uspeo da natera Salibu na prekršaj u kaznenom prostoru, okarakterisan kao penal.

Poslasticu sa bele tačke je iskoristio Hari Kejn (32'), ali mora se priznati da David Raja nije najsjajnije reagovao,  s obzirom da je pao dosta pre udarca. 

U drugom poluvremenu se dugo čekalo na uzbuđenje. Arsenal je bio u potpunoj ofanzivi, i čekalo se da probiju odbranu Bajerna. 

To se dogodilo u 76. minutu, kada je Žesus pokazao kakav je majstor fudbala. Brazilac je predriblao dva defanzivca Bajerna u kaznenom prostoru, a zatim častio Leandra Trosara loptom, koju je ovaj sigurno ubacio u mrežu i tako postavio konačan rezultat. 

Sve sugeriše da nas u revanšima očekuju strašni i neizvesni dueli. Oni će na programu biti 17.04. od 21.00 čas.   

LIGA ŠAMPIONA

ČETVRTFINALE

- Prvi mečevi:

Utorak :

Arsenal - Bajern 2:2 (1:2)

Real Madrid - Mančester siti 3:3 (2:1)

Sreda (21:00):

Atletiko Madrid - Borusija Dortmund

PSŽ - Barselona

  

OBA MEČA SU ZAVRŠENA!

90. minut
U Londonu će se igrati još pet minuta, a u Madridu još četiri!

79. minut - FEDERIKO VALVERDE!
Sačekao je loptu Vinisijusa i iz drugog plana zakucao loptu u malu mrežu, tamo gde je Ortega nikako nije mogao dohvatiti. 

 

 

76. minut - SIMULTANKA ŽESUSA!
Predriblao je polovinu defanzivaca Bajerna Braziac, a onda doturio loptu Trosaru i praktično ga častio pogotkom. 

 

 

71. minut - JOŠKOOOOO GVARDIOOOL!
Kopirao je pogodak svog saigrača. Primio je loptu na ivici kaznenog, šutnuo desnom nogom (slabijom), i time prevario Lunina, koji je bio na pogrešnoj nozi. 

 

 

66. minut - GOOOOOOOOOL!
Foden izjednačio rezultat. Savršen šut engleskog veziste sa ivice kaznenog završio je u mreži!

 

 

56. minut
Ponovo preti Real! Vinisijus je imao otvoren pogled prema Luninovom golu, Stouns je kasnio, ali je Brazilac katapultirao loptu preko prečke.

53. minut
Nova šansa za Real. Imao je Belingam priliku da poveća vođstvo, ali je šutnuo tik pored stative. 

49. minut
Dobar pokušaj Griliša! Izborio se za poziciju, ali je preterao i šutnuo prejako, tako da golman Reala nije bio ugrožen. 

48. minut
Solidna prlilika za Arsenal. Martineli je pokušao da se dokopa lopte u skoku, ali je za par centimetara ostao kratak. "Topdžije" odmah preuzimaju ofanzivu. 

Počinje drugo poluvreme!

Kraj prvog dela igre!

Prvo poluvreme:

45. minut
U Londonu će se igrati još minut, a u Madridu još 180 sekundi!

42. minut
Konačno je utihnulo na četvrtfinalnim okršajima Lige šampiona. Do sada smo gledali pravu goleadu na oba meča, ali tempo se sada spustio i izgleda da svim ekipama treba 15-minutni predah. 

32. minut - PENAL ZA BAJERN I PREOKRET U LONDONU!
Kakav preokret Bajerna. Sada je Sane napravio strašan prodor kroz sredinu, ostavljajući defanzivce u prašini. Saliba nije imao druge varijate nego da ga faulira  - što je dovelo do penala. Hari Kejn je uzeo loptu rešio priliku u svom stilu. 

 

 

 

18. minut - BUDI SE BAJERN!
Serija grešaka Arsenala dovela je do toga da Gnabri ni iz čega gleda direktno u gol. Naravno, Nemac nije propustio priliku koja mu se ukazala. 

 

 

12. - 14. minut - EVO ODGOVORA! REALOV BLICKRIG ZA DVA MINUTA!
Prvo je Kamavinga prevario Ortegu, a onda je spektakularni Rodrigo pretrčao pola terena i provukao loptu kroz noge Akanđiju da bi matirao golmana Sitija, koji je uistinu morao bolje.

 

 

12. minut - SAKAAAAAA!  
Arsenal je poveo. Imali su Englezi ofanzivu, primorali Alfonsa Dejvisa da napravi prekršaj koji će ga odstraniti sa terena u narednom meču, a onda je Bukajo Saka preciznim udarcem zapečatio sudbinu Bajernu. 

 

 

2. Minut - GOOOOOOOOOOOL, SITI VODI!
Neverovatno koliko je brzo Bernarndo Silva prevario Lunina, koji od samog starta pokazuje da nije kadar da zamenu Kurtou. Sa velike udaljenosti je Portugalac uputio nizak udarac, koji se provukao kroz prste španskog golmana.

 

 

Utakmice su počele!

SASTAVI:

Real: Lunjin, Karvahal, Ridiger, Čuameni, Mendi, Valverde, Kros, Kamavinga, Belingem, Rodrigo, Vinisijus.
Mančester Siti: Ortega, Akandži, Stons, Dijas, Gvardiol, Rodri, Kovačić, Silva, Foden, Griliš, Haland.

Arsenal: Raja, Vajt, Saliba, Gabrijej, Kivijor, Edegor, Žoržinjo, Rajs, Saka, Havetc, Martineli
Bajern: Nojer, Kimih, Dajer, De Liht, Dejis, Lajmer, Gorecka, Sane, Musijala, Gnabri, Kejn.

Uvod:

Konačno smo dočekali - nastavlja se Liga šampiona. Prvi mečevi četvrtfinala su pred nama, a po običaju očekuje nas pregršt uzbuđenja i neizvesnosti u dvomečima koji će odrediti četiri ekipe kadre da se bore za trofej Starog kontinenta. 

Sve oči fudbalske javnosti biće uprte u Mančester, gde će domaći Siti, aktuelni prvak Evrope, ugostili najtrofejniji klub na svetu - Real Madrid od 21.00 sat. Ništa manje zanimljivo neće biti u Londonu, gde domaći Arsenal dočekuje slavni minhenski Bajern u isto vreme. Topdžije nisu bile u polufinalu od sezone 2008/09, tako da će ovo biti dvomeč od ogromnog značaja za nji. 

Pred špansko-engleski okršaj oglasio se trener aktuelnog šampiona Evrope, Pep Gvardiola. 

- Pre dve godine Real nas je eliminisao, prošle sezone mi smo izbacili Real. Utakmice između nas i njih postaju veliki klasik! Imamo nove igrače, tako da će biti potpuno drugačiji mečevi. Real je promenio način igre, ali ne radikalno - poručio je Gvardiola, pa dodao:

Republika

Foto: Twitter

Kevin Debrujne i Pep Gvardiola

- Znate kako, svi znaju za njihovu snagu u tranziciji. Moramo da pokušamo da ih zaustavimo, da kaznimo njihove greške i da pokažemo da smo došli da postignemo golove! Pokušaćemo da nametnemo naš stil igre. Moramo da damo sve od sebe ako želimo da budemo konkurentni Realu u Madridu.

Duel u Londonu najavio je jedan od najinteresantnijih stručnjaka ostrva, Mikel Arteta. 

- Uživamo u trenutku. Ovo je mesto gdje želimo da budemo. U veoma dobroj poziciji smo u Premijer ligi, isto važi i za Ligu šampiona. Pred nama je težak zadatak, igramo protiv jednog od najuspešnijih i najvećih klubova u Evropi - rekao je Arteta i dodao da će njegov tim biti maksimalno fokusiran:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bukajo Saka i Mikel Arteta

- Težak protivnik. Veliki sam fan Tomasa Tuhela. Kada ih duboko analizirate, znate zašto su tako dobar tim. Dobro smo se pripremili i moramo da usmerimo utakmicu u pravcu u kom mi želimo, to je jedini način da pobedimo.

Inače, Bajernu gori pod nogama i Liga šampiona je jedini preostali trofej za koju konkurišu, nakon što će gotovo izvesno ostati bez titule u Nemačkoj, a ispali su i iz Kupa. Trener Tomas Tuhel je poodavno na takom ledu i od ishoda mečeva sa "tobdžijama" zavisi njegova sudbina na klupi.

LIGA ŠAMPIONA

ČETVRTFINALE

- Prvi mečevi:

Utorak (21:00):

Arsenal - Bajern

Real Madrid - Mančester siti

Sreda (21:00):

Atletiko Madrid - Borusija Dortmund

PSŽ - Barselona

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading