KATAI NASTAVIO GDE JE STAO, ZVEZDA LAKO DO POLUFINALA KUPA: Vršac nemoćan na Marakani!

Autor:

Sport

10.04.2024

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pobedom na domaćem terenu nad Vršcem - 3:0.

KATAI NASTAVIO GDE JE STAO, ZVEZDA LAKO DO POLUFINALA KUPA: Vršac nemoćan na Marakani!

Foto: Starsport

Odličan početak i rano postignut gol nagovestili su i krajnji ishod, ali i sam tok meča u Ljutice Bogdana. Aleksandar Katai je nastavio tamo gde je stao u Surdulici u prošlom kolu Superlige Srbije, te već u šestom minutu zatresao mrežu gostiju.

FK CRVENA ZVEZDA - OFK VRŠAC 3:0

'6 Katai, '65 Endiaje, '82 Bukari

 

Tada se već mnogo lakše disalo odmah, pa je usledio period potpuno nezanimljive igre bez ikakvih dešavanja na terenu, po ukusu Vladana Milojevića. Tek na kraju prvog poluvremena Zvezda je ponovo zapretila, ali je golman Vršca Nović bio spreman.

U drugom delu igre crveno-beli su lako odradili posao. Trener domaćeg tima je ipak bio primoran da na teren pošalje "tešku artiljeriju" u vidu Kange, Bukarija i Endiajea, a to mu se i isplatilo pošto su Senegalac i Ganjanin postigli drugi i treći pogodak. Prvo je Bukari asistirao Endiajeu, a ovaj vrlo lepo sproveo loptu u mrežu, da bi potom brzonogo krilo i samo pogodilo posle kornera deset minuta pre kraja uz malo sreće.

Time je Bukari rešio pitanje pobednika i odveo crveno-bele među četiri najbolja tima u Kupu Srbije gde su od danas ranije već Partizan i Vojvodina.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

82. minut - Osman Bukari potvrđuje pitanje pobednika golom posle kornera i zakačene lopte glavom Milunovića.

79. minut - Na terenu je velika budućnost Vršca - Bojan Pajović, a ušao je i rezervni golman.

 

65. minut - Gol! Šerif Endiaje je maltene po ulasku u igru pogodio mrežu Vršca! Bukari je poslao odličnu loptu, a nakon mekanog prijema Senegalac je potvrdio odličnu formu u kojoj se nalazi ove godine i nastavio golgetersku seriju.

60. minut - Milojević je izgleda pomalo iznenađen zbog toga što je i dalje samo 1:0, pa je na teren poslao "tešku artiljeriju" u vidu Kange i Endijaea.

Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda - Vršac

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Katai je imao sjajnu šansu posle dužeg vremena, ali je volejem gađao direktno u golmana Vršca.

38. minut - Bez ikakvih uzbuđenja na stadionu "Rajko Mitić". Čini se da je ovo prava Milojevićeva partija.

26. minut - U laganom ritmu crveno-beli drže posed na terenu.

16. minut - Probudio se Vršac nakon šoka na početku i "pokazuje zube". Zvezda ipak kontroliše igru bez većih uzbuđenja na terenu.

 

 

6. minut - GOL! Zvezda već vodi od šestog minuta golom Aleksandra Kataija! Zvezdin "Magiko" je preciznim udarcem u donji ugao savladao golmana Vršca Novića i nastavio gde je stao u Surdulici u Superligi Srbije.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

18:10 - Ovako izgledaju sastavi za današnji meč:

CRVENA ZVEZDA: Popović - Mimović, Dragović, Milunović, Radojević - Mijailović, Stamenić - Kraso, Šljivić, Katai - Sremčević.

VRŠAC: Nović - Terzić, Dijuf, Stojković, Lazevski - Lainović, Milivojević, Čejić, Todorović, Žunić - Rikelme.

 

 

UVOD

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv najvećeg iznenađenja Kupa Srbije, ekipe OFK Vršca u četvrtfinalu večeras od 19.00 časova na Marakani. 

Pred meč strateg "crveno-belih" Vladan Milojević govorio je za klupski sajt.

Istakao je tada da još ne zna na koga može da računa u meču.

Republika

Foto: Starsport

Vladan Milojević

- Ne znam još uvek kakav će tim izaći na teren, ali će stvari biti jasnije posle današnjeg treniga, te ću tada i odlučiti. Mi poštujemo svakog protivnika i u tom maniru ćemo ući u utakmicu, sa ciljem da prođemo dalje - rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević uoči duela protiv OFK Vršca u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Dodao je i da, pored svega, ne brine zbog igrača.

- Videćemo za Dragovića, čekam odluku medicinskog tima. Što se tiče Glazera, zadovoljan sam kako radi i brani. Ne brine me ništa što se tiče igrača - istakao je Milojević.

Osvrnuo se i na prethodnu utakmicu protiv Radnika u Superligi.

- Ne može svaki put da bude savršeno. Ne znam kako to ljudi tako gledaju, ali dobro. Za nas je bilo najvažnije da osvojimo tri boda i uspeli smo u tome - zaključio je Milojević.

Crveno-beli su posle rastanka sa Barakom Baharom potpuno preokrenuli sezonu. Uspeli su da osvoje vodeću poziciju pred plej-of i imaju četiri boda prednosti pred susret sa Partizanom u doigravanju. Čak i da izgube, Milojevićevi izabranici će samo morati da ne kiksnu do kraja i imaće zagarantovanu krunu šampiona. Trofej u Kupu bi stoga bio samo šlag na tortu i dokaz višegodišnje dominacije srpskim fudbalom. Ovaj susret možete pratiti na prvom kanalu Arene Sport Premium, kao i putem nešeg tekstualnog bloga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading