KATAI "UBICA" RADNIKA! Dva puta pogodio i OSIGURAO POBEDU Crvene zvezde!

Autor:

Sport

07.04.2024

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Surduličani se nisu obrukali, ali ostaju zakucani za dno.

KATAI "UBICA" RADNIKA! Dva puta pogodio i OSIGURAO POBEDU Crvene zvezde!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da savladaju Radnik na gostovanju u Surdulici. Iako su domaćini pružili izvanredan otpor, pali su u poslednjih 20 minuta meča i tako prepustili trijumf aktuelnom šampionu Srbije u 29. kolu Superlige. 

Oba gola za klub iz Ljutice Bogdana postigao je Aleksandar Katai u za nekih 12 minuta (76', 88'). 

Foto: Starsport

Aleksandar Katai

Utakmica je započela totalnom ofanzivom Crvene zvezde, a Radnik jednostavno nije uspevao da pomeri goste dalje od svog kaznenog. Ipak, prvu veliku šansu imali su Surduličani. 

Igrao se 18. minut, kada je Glazer napravio kardinalnu grešku i lošim dodavanjem omogućio Jovanu Anđelkoviću da se nađe oči u oči sa njim. Ipak, Izraelac je ostao pribran, te je uspeo nekako da sačuva mrežu od fudbalera Radnika, koji kao da je i sam bio iznenađen što mu se ukazala šansa. 

Ubrzo je stigao odgovor na drugoj strani u 23. minutu.  Centrirao je Gejlor Kanga iz kornera, a Piter Olajinka je bio najviši u skoku. Dobar je udarac glavom uputio, ali se Ranđelović snašao poput najboljih svetskih golmana. 

Do kraja prvog dela nije bilo većih uzbuđenja, a tako je i bilo u drugom poluvremenu sve do 65. minuta. 

Tada je Radnik preko Harisa Hajdarevića mogao da šokira sve delije. Izašao je napadač domaćina sam na desnoj strani ispred Glazera, a ovaj je nekako uspeo da skrene loptu tik pored stative. 

Posle dve dobre šanse Zvezde, konačno su Beograđani kaznili promašaje Surduličana. Prvo je Aleksandar Katai u 76. minutu matirao do tada besprekornog Ranđelovića ubacivanjem u peterac sa levog boka.

Potom je isto ponovio u 88. minut i zapečatio sudbinu sjajnog Radnika.

Crvena zvezda pobedom zadržava prvo mesto sa 74 poena, a današnji domaćini kluba iz Ljutice Bogdana ostaće zakucani za dno sa samo 14 bodova.

 

Standings provided by Sofascore

 

KRAJ UTAKMICE!

90. minut - Nadoknada će trajati još četiri minuta.

88. minut - PONOVO KATAI POGAĐA! Novi sjajni gol krila Crvene zvezde. 

80. minut - Odmah je Radnik krenuo u napad. Svesni su domaćini da sada nemaju šta da izgube. 

76. minut - GOOOOOOL! Aleksandar Katai se sjajno ubacio u peterac i rešio priliku maestralno preciznim udarcem u suprotni ugao Ranđelovića, koji je ovaj put bio nemoćan!

70. minut - STATIVA KATAIJA! Krilo Zvezde se probilo po desnom boku, ali kada se Aleksandar probio do gola, bio je u previše nezgodnoj poziciji, tako da je došao samo do okvira gola.

69. minut - SADA I ZVEZDA PRETI! Centrirao je Rodić, a lopta se nekako odbila do Hvanga koji je sam pred golmanom lansirao loptu daleko preko prečke. 

65. minut - OGROMNA ŠANSA ZA RADNIK! Hajdarević je izašao sam na desnoj strani ispred Glazera, a ovaj je nekako uspeo da skrene loptu tik pored stative. Ne predaju se domaći, ali ovakve šanse moraju da se pretvaraju u gol protiv ekipe poput Zvezde, inače...

63. minut - U igru će Žan Filip Kraso umesto Ivanića. 

60. minut - Konačno šansa. Endiaje je uspeo da se dokopa ubačene lopte u petercu, ali nije bio precizan .Takođe, iz igre izlazi Anđelković, a u ekipi Radnika se na terenu priključuje Vukašin Bogdanović. Ubacivanjem napadača, trener domaćih pokazuje da se ekipa ne zatvara. 

53. minut - Tempo utakmice je utihnuo, i do sada nismo videli značajnije pokušaje na obe strane. 

48. minut- Utakmica je nastavljena. 

47. minut - Crveni dim sa severa je zavio stadion, tako da je nastao prekid igre. 

Počinje drugi deo igre!

POLUVREME! - Generalno, prvo poluvreme je u početku donelo puno uzbuđenja. Nekoliko uzbudljivih prilika Zvezde, ispratila je neočekivana šansa za Anđelkovića, koji se nije snašao najbolje posle Glazerovog kiksa. Od tog trenutka, Olajinka je na drugoj strani imao još jednu sjajnu šansu glavom, ali briljantni Ranđelović nije dozvolio da bilo šta prođe pored njega. Igra je od 25. minuta utihnula, a Radnik pokazuje da i te kako može otkinuti šampionu bodove. 

45. minut - Dobro se brani Radnik. Sudija je produžio prvi deo za četiri minuta.

39. minut - Kadijević i Šerif su zaradili po žuti karton. Takođe, Abubakaru se ukazuje pomoć na terenu, što je stvorilo mali zastoj, ali sada je sve u redu i meč može da se nastavi. 

36. minut -  Dekuhe standardno prave dobru atmosferu na gostovanju, tako da se sada gradski stadion u Surdulici dimi od bakljade vatrenih pristalica. 

31. minut - Ne smiruje se ofanziva Zvezde, ali izabranici Vladana Milojevića ne uspevaju da kapitalizuju dobre pozicije koje sebi stvaraju.

23. minut - NAJBOLJA PRILIKA ZA ZVEZDU! Centrirao je Kanga iz kornera, a Olajinka je bio najviši u skoku. Dobar je udarac glavom uputio, ali se Ranđelović snašao poput najboljih svetskih golmana. 

18. minut - ŠANSA ZA RADNIK! Nekako se Anđelković našao sam pred Glazerom, ali je izgledalo kao da je i njega to iznenadilo, tako da se golman Zvezde izvio i nogama dohvatio upućeni udarac. 

16. minut - Sada je pokušao Endiaje, ali usled loše pozicije, uspeva da zatrese samo spoljni deo mreže sa desne strane kaznenog prostora. 

12. minut -  Novi pokušaj Zvezde! Mijailović je šutirao sa velike udaljenosti, ali je lopta otišla preko prečke. Izgleda kao da je pitanje vremena kada će Ranđelović biti savladan.

10. minut - Sjajnu šansu je imao Hvang, koji je natrčao na ostavljenu loptu sa ivice kaznenog. Srećom po Radnik, Ranđelović je bio maksimalno koncentrisan, te se izvio ko mačka i sprečio gol u svoj levi ugao. 

4. minut - Centrirao je Kanga, a Mirko Ivanić se našao pred golom, ali nije uspeo da ukroti loptu, tako da je golaut. 

Meč je počeo!

PRE UTAKMICE

15:00 - Ovako izgledaju sastavi obe ekipe:

Radnik: Ranđelović - Abubakar, Anđelković, Čumić, Gašić - Hajdarević, Jovanović, Kadijević, Oreščanin - Rustemović, Vranjanin

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Spajić, Điga, Rodić - Hvang, Kanga - Stamenić, Olajinka, Ivanić - Endijae

 

 

UVOD

Fudbaleri Crvene zvezde danas od 16 časova gostuju Radniku u Surdulici u okviru pretposlednjeg 29. kola domaćeg šampionata.

Trenutno stanje na tabeli kaže - crveno-beli prvi, Radnik poslednji, tako da, na papiru, Milojević i ekipa ne bi smeli da imaju nikakvih problema da upišu pobedu. Ipak, gledajući blisku prošlost, Surduličani su umeli da zadaju ozbiljnih problema Zvezdi. Naime, u sezoni 2021/22, kada su crveno-beli bili primorani da jure Partizan na čelu tabele, za to je najviše kriv bio upravo tim sa juga Srbije koji je u dva međusobna duela sa timom koji je tada predvodio Dejan Stanković osvojio čak četiri poena, pobedivši u Surdulici i remiziravši na Marakani.

Ipak, od tada je Zvezda slavila tri puta, od čega i jednom ranije ove sezone sa 3:1.

Republika

Foto: Starsport

Vladan Milojević

Trener crveno-belih Vladan Milojević upravo zbog toga poziva na oprez, uprkos trenutnom stanju na tabeli.

Uprkos stanju na tabeli ekipe Radnika, smatram da je utakmica za pažnju. Gledali smo ih u zadnjim mečevima, davali su maksimum i siguran sam da će im biti izazov da pred punim stadionom odigraju protiv Zvezde. Neće biti lako i imam pun respekt prema Radniku. Ne postoje unapred upisani bodovi, i uvek razmišljam kao da je preko puta nas najbolji mogući protivnik - počeo je Milojević.

Posle ovog kola, crveno-beli igraju protiv Železničara i time zatvaraju priču kada je u pitanju regularni deo šampionata. Ukoliko slave na jednom od ova dva meča obezbediće pol-poziciju pred plej-of, dok će se Radnik gotovo sigurno preseliti iz Superlige Srbije u rang ispod.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Dragañ

07.04.2024 16:39

Bravo za FSS,opet razigravamo bonus. Za Novi Zeland

Dragañ

07.04.2024 18:53

Ne mogu da verujem da nije bilo penala za zvezdu