TUŽNA VEST IZ SUSEDSTVA: Preminuo legendarni fudbaler! Gostovao Zvezdi na Marakani!

Autor: M. M.

Sport

01.04.2024

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umro je u 76. godini.

TUŽNA VEST IZ SUSEDSTVA: Preminuo legendarni fudbaler! Gostovao Zvezdi na Marakani!

Foto: republika.rs

Tužne vesti iz susedstva! Legendarni reprezentativac Mađarske u fudbalu i igrač Ujpešta, Peter Juhas, preminuo je u 76. godini.

Juhas je bio član reprezentacije Mađarske koja je na Evropskom prvenstvu u Belgiji 1972. godine zauzela četvrto mesto, nakon poraza od Sovjetskog Saveza u polufinalu, odnosno od selekcije Belgije u borbi za treće mesto.


Na Evropskom prvenstvu 1972. godine, reprezentacija Mađarske postigla je zapažen uspeh zauzevši četvrto mesto. Iako nisu osvojili medalju, njihov plasman je bio impresivan i ostao upamćen u istoriji mađarskog fudbala.

Juhas je ostavio traga i u susretima sa reprezentacijom Jugoslavije. U septembru 1971. godine, bio je deo mađarskog tima koji je savladao Jugoslaviju rezultatom 2:1, a taj meč upamćen je i po pogotku za tadašnje plave koji je postigao Branko Oblak.

Najveći deo svoje uspešne karijere proveo je u redovima Ujpešta, sa kojim je osvojio sedam titula. Takođe, u sezoni 1970/1971, imao je priliku da zaigra protiv Crvene zvezde, kako na svom terenu, tako i u Beogradu.

Nakon što je mađarski tim 16. septembra savladao crveno-bele na svom terenu sa 2:0, u Beogradu je u okviru revanš meča prve runde Kupa šampiona tim sa Marakane slavio sa 4:0.

Juhasova karijera i uspeh na terenu ostaće zapamćeni, a njegova uloga u mađarskom fudbalu biće večno cenjena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading