SRBIJA TRIJUMFOVALA NA KIPRU! I pored POBEDE, ovaj meč je UPOZORENJE! Tadić ISPISAO ISTORIJU!

Autor:

Sport

25.03.2024

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbudljiv meč smo pratili u Larnaki.

SRBIJA TRIJUMFOVALA NA KIPRU! I pored POBEDE, ovaj meč je UPOZORENJE! Tadić ISPISAO ISTORIJU!

Foto: twitter.com/FSSrbije

Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Kipar u prijateljskom okršaju u Larnaki rezultatom 1:0. Iako smo posle blamaže protiv Rusije uspeli da trijumfujemo, ovaj meč je pravo upozorenje da ekipa još nije spremna za duele sa najboljima, kao i da će neke promene biti neophodne.

Jedini gol na meču postigao je fudbaler Al-Hilala, Sergej Milinković-Savić, fantastičnim udarcem posle centaršuta Lazara Samardžića. 

Tada je u igru umesto Lazara Samardžića ušao kapiten Dušan Tadić i tako ispisao istoriju.

Prvo poluvreme je otpočelo silovito. Već u sedmom minutu smo stigli do prednosti preko Sergeja, a samo četiri minuta kasnije, imali smo priliku da vođstvo dupliramo. 

Lazar Samardžić se izborio za prednost u kaznenom prostoru, šutirao, a lopta je pogodila Laifisa u ruku što je sudija okarakterisao kao penal za naš tim. 

Ipak, Aleksandar Mitrović je prilično nonšalantno izveo kazneni udarac, tako da je golman Kipra Mol prilično lako ukrotio loptu. 

Do kraja prvog dela nije bilo uzbuđenja, a prava radost došla je na početku drugog poluvremena.  Tada je u igru umesto Samardžića ušao kapiten Dušan Tadić ispisao istoriju nacionalnog tima ubeleživši 106. nastup u dresu "orlova". Tako je veznjak Fenerbahčea  postao igrač sa najviše nastuapa za reprezentaciju Srbije. 

 

 

Nažalost, njegov rekord nije  krunisala dobra igra u nastavku. Kiprani su izašli mnogo ozbiljnije i naziralo se da bi mogli da izjednače. 

Dve najbolje prilike došle su u 64. minutu, kada je konstantno opasni Pitas raspalio "bombu" sa ivice kaznenog prostora i srećom po nas pogodio stativu. Ipak, za nekoliko sekundi je Korea imao mogućnost da izjednači iz centaršuta, ali se nije snašao najbolje na odbijenu loptu.

Do kraja je bilo još dve šane u samom kraju. Prvo za Jovića u 87. minut, a onda i za Gaćinovića u poslednjim trenucima meča. Nijednu nismo uspeli da kapitalizujemo, a kao upozorenje za neefikasnost, stigla je sjajna šansa za Bileasa, ali i stamena ruka Predraga Rajkovića. 

Na kraju , sa Kipra odlazimo, pobedonosno, ali ukoliko ne želimo da ovaj trijumf bude Pirov, moramo ozbiljno poraditi na sigurnosti u odbrani, pristupu meču i mnogim drugim taktičkim detaljima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

KRAJ UTAKMICE I POBEDA SRBIJE!

90. minut - ŠANSA SRBIJE, PA ODGOVOR NA DRUGOJ STRANI! Iako je Mijat Gaćinović imao skoro stopostotnu šansu, ubrzo se razvila kontra Kiprana iz koje se izrodila sjajna šansa za Bileasa. Rajković je srećom nekako uspeo da ukroti siloviti šut. 

87. minut - KAKVA ŠANSA ZA JOVIĆA! Namestio se na desnu nogu, šutirao iz kaznenog, ali je lopta završila pored gola. 

82. minut - Još jedna opasna situacija. Utrčao je Haralamba, ali je Milenković bio skoncentrisan i izbacio loptu napolje.

79. minut - Oštar start Andersona Koree nad Dušanom Tadićem. Srećom, nije došlo do ozbiljnije povrede, a Kipranin je zaradio žuti karton. 

74. minut - Prvi korner za našu reprezentaciju izveo je Tadić, ali Zdjelar nije uspeo da kapitalizuje na, uistinu rečeno, ovu slabo nabačenu loptu. 

66. minut - Strašne probleme nam stvara Pitas po svojoj levoj strani. Neko će morati da pomogne Andriji Živkoviću na našem boku. 

64. minut - KAKVE DVE PRILIKE ZA KIPAR! Prvo je Pitas raspalio sa ivice kaznenog, a Rajkovića je spasla stativa, da bi potom na ubačeni centaršut iz odbitka loše reagovao prvo Špoljarić, a potom i Korea. 

63. minut - Umesto Mitrocića, ulazi Mijat Gaćinović, a umesto Filipa Kostića Saša Zdjelar. 

56. minut - Erhan Mašović dobija žuti karton za povlačenje Pitasa koji ga je pretrčao po desnom boku. Prilika za kipar da ubaci loptu u kazneni nije urodila plodom jer je Rajković bio na mestu i izboksovao.

49. minut - Dobar pokušaj Kostića sa ivice kaznenog prostora na levom boku, završio je malo pored stative. 

Foto: www.profimedia.rs

Filip Kostić na meču sa Kiprom

48. minut - Šut Pitasa odlazi preko gola. Izgleda da se domaćini neće tako lako predati bez borbe. 

46. minut -  U igru je umesto Lazara Samardžića ušao Dušan Tadić i tako se upisao u istoriju kao igrač sa najviše nastupa za nacionalni tim sa 106 partija.  Takođe je ušao i Špoljarić umesto Kiprijanua u ekipi Kipra. Njegov otac je igrao za Osijek i OFK Beograd, tako da mu ova utakmica mora značiti kao podsećanje na nasleđe njegovog oca. 

Takođe, umesto Lukića, ušao je Luka Jović. 

 

 

POČINJE DRUGI DEO!

POLUVREME!

47. minut - Umalo da bude problema na samom kraju ovog dela. Prazna je ostala desna strana, a Andrerson nije uspeo da konkretizuje višak mesta dobrim pasom u sredinu. 

45. minut - Korner u smiraj poluvremena za Srbiju doveo je samo do gol-auta. Prvi deo će se igrati još dodatnih dva minuta. 

40. minut - Opao je tempo na meču poprilično. Od uvodnih 10 minuta, naši nisu uspeli da pronaću  prolaz kroz stamene štopere Kipra.

35. minut - Nova povreda u timu domaćina. Sada je Andreu ostao da leži na travi, a verovatno će doći do promene. 

33. minut - Sjajan prodor Mitrovića na desnom boku, ali je loš pas poslao ka sredini, tako da su defanzivci Kipra lako otklonili opasnost. 

30. minut- Dosta je utihnuo meč. Iako naši momci imaju ofanzivu posed, kao da ne uspevaju da konkretizuju dobro pozicioniranje na sredini terena završnim pasom. 

27 minut - Velika gužva pred kaznenim prostorom Kiprana. Nekoliko pokušaja našeg nacionalnog tima odbili su domaćini. Sve je počelo Sergejevim pokušajem da preseče loptu Laitisa, a zavrpilo se sa par izblokiranih pokušaja Lukića i Mitrovića. 

25. minut - Nova šansa za naše reprezentativce. Uspeo je Mitar da se oslobodi u kaznenom i da pošalje udarac glavom posle kornera, ali je pokušaj bio slab, tako da je Mol ukrotio ovu loptu sa lakoćom. 

22. minut - Konačno su se rastrčali Kiprani. Koreja se zaleteo u srce naše defanzivne linije i primorao Lukića na faul. Ipak, iz slobodnog udarca ništa nije proizišlo. 

17. minut  - Nova polušansa za naš tim. Živković je nezgodno ubacio loptu u kazneni Kiprana, a ona je čak skrenula iz odbitka ka golu Mola, ali srećom po domaćina, nije bila dovoljno snažna. 

16. minut - Naša reprezentacija ima inicijativu, i sve sluti na debakl domaćina. Sada je daul napravio Babić kako bi sprečio kontru. 

11. minut - PROMAŠEN KAZNENI UDARAC!  Nije uspeo Mitrović da savlada Mola, koji ga je pročitao da će šutnuti u desnu stranu. 

10 minut - PENAL! Šutirao je Samardžić sa penala, a lopta je pogodila kiparskog defanzivca Laifisa u ruku. 

7. minut - GOOOOOL! Sergej Milinković-Savić je bio veoma spretan na centaršut Lazara Samardžića iz slobodnog udarca i smestio loptu iza Mola. Rano vođstvo našeg nacionalnog tima je veoma ohrabrujuća činjenica.  

6. minut - Evo pomenute promene. U igru ulazi Kriprijanu. 

4. minut - Pao je Karo u kaznenom prostoru svoje ekipe posle duela sa Sašom Lukićem, i deluje da neće moći da nastavi meč uslsed povrede ramena. Zaista nesrećna okolnost na prijateljskom susretu.  

UTAKMICA JE POČELA!

Sastavi:

KIPAR (3-4-3): Mol – Karo, Gogić, Laifis – Andreu, Kirijaku, Kusulos, Koreja – Loizu, Pitas, Haralambos.

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković – Milenković, Mašović, Babić – Živković, Mijailović, Lukić, Kostić – Samardžić, S. Milinković-Savić – Mitrović.

Uvod:

Fudbalska reprezentacija Srbije suočiće se sa nacionalnim timom Kipra u prijateljskoj utakmici od 18.00 časova. 

Pre samo četiri dana, naši "orlovi" su doživeli debakl protiv Rusije u Moskvi rezultatom 4:0, i svakako da žele da poprave utisak i pokažu da ne putuju u Nemačku na Evro samo kao turisti. 

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije

Meč na stadionu Dinama, otkrio je mnoge slabosti naše ekipe, a ujedno pokazao da nećemo moći tako lako da se "prešaltamo" na igru sa četiri igrača u odbrani. 

Slično mišljenje ima trener naše reprezentacije Dragan Stojković Piksi, koji tretira ovu utakmicu kao priliku za "rehabilitaciju". 

- Sve je u redu, atmosfera je dobra, okrenuti smo budućnosti, meču koji sledi, nema panike, gledamo napred. Kadrovska situacija? Milenković se priključio, svi konkurišu za tim, biće nekih promena i tu nema dileme. Želimo da probamo nešto što smo radili prethodnih dana i ovu utakmicu gledamo kao na rehabilitaciju posle onoga u Rusiji - rekao je Stojković i dodao:

- Očekujem da igrači obave sve što treba na terenu. Utakmica u Rusiji je poraz koji je došao, ali to nije bio najbolji tim Srbije i treba biti pošten i to reći. Ima igrača koji su u prednosti na pojedince koji su počeli u Moskvi, a sve to znači da očekujem bolje izdanje sada na Kipru. Samardžić? Pa onaj ko sedi pored mene on počinje.

Utakmicu možete pratiti na kanalu Arena Sport Premium 1. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading