PIKSI BEZ DLAKE NA JEZIKU PRED KIPAR: "Nećemo tražiti ALIBI"! Evo ŠTA misli o KRITIČARIMA!

Autor:

Sport

24.03.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moraćemo da izađemo iz negative", naglašava selektor naše reprezentacije,

PIKSI BEZ DLAKE NA JEZIKU PRED KIPAR: "Nećemo tražiti ALIBI"! Evo ŠTA misli o KRITIČARIMA!

Foto: fss.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće sutra drugi pripremni meč pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Nakon kraha u Moskvi, protivnik je nešto lakši - selekcija Kipra.

"Orlovi" su u toku današnjeg dana doleteli na "rajsko ostrvo", a sada se oglasio selektor fudbalske reprezentacija Dragan Stojković Piksi

- Sve je u redu, nismo razočarani posle poraza u Rusiji. Nikad nije dobro kad izgubite, posle povratka u Beograd imali smo ozbiljan sastanak, sa jasnom porukom igračima. Verujem da su je dobro primili i reagovali. Očekujem i konkretnu reakciju! Revolt i maksimalnu ozbilnost -  poručio je selektor Stojković uoči treninga na AEK areni.

Foto: www.profimedia.rs

Dragan Stojković Piksi

„Orlovi“ su dobili pojačanje posle Moskve.

- Priključio se Milenković, svi konkurišu za tim. Promenićemo kompletnu odbranu, nema dileme. Probaćemo da u sistemu, na kojem smo radili u prethodnim danima, ostavimo bolji utisak. Vidimo kao rehabilitaciju za poraz od pre nekoliko dana. Očekujem da igrači shvate obaveze i odrade dobar posao na terenu. Bitno nam samopouzdanje! - rekao je  Piksi. 

Poraz u Rusiji bio je ključna tema skoro 30-minutne konferencije.

- Znamo da nije najbolji tim Srbije, moramo da budemo pošteni i to kažemo. Želeo sam da vidim nečije kvalitete, kako funkcioniše sistem sa četvoricom u poslednjoj linij. Pretpostavljam da su ljudi razočarani, svaki pritisak postoji, ali važno je da radite. Hoću da vidim revolt, reakcija kakva treba da bude, ali nisam opterećen rezultatom. Dobićete ako želite. Hoću da vidim agresivnost i rekaciju dostojnu reputacije tima, maksimalnu reakciju. Da li ćemo sa jednim, ili dva, to ćemo da vidimo maksimalno angažovanje. Shvataju ozbiljnost, niko se ne oseća lepo. Poraz je dobro da se desio, ne bi takav rezultat bio da smo u egalu. Prihvatam, međutim, kritike – u prvih 20 minuta smo dominirali i imali igru - dodao je selektor uz pojašnjenje:

- Rezultat u prijateljskim mečevima ne zabrinjava, moramo da mislimo o reputaciji. Videli ste šta se desilo posle tog meča, uhvatili smo poslednji voz. Posle svega, sad mi moramo da lupamo glavu zbog jedne utakmice! Mart nam ništa ne znači, ispratili smo sve utakmice, Engleze, Dance…

Znači li to da je proleće poslednja šansa za pojedinu grupu igrača?

- Ima dobrih dana do Nemačke! Odlučićemo u junu na koga računamo. Biće bolja slika i očekujem Srbiju u znatno kvalitetnijem izdanju. Ekipa je reagovala dobro na sastanak, koji nikad nije bio konkretniji. Rekao sam sa moje strane šta sam video. EP je tek za tri meseca, ko zna šta do tada može da se desi, u minusu ne možeš ništa da uradiš, možeš da trčiš, ništa više… Zato, molim, oprez u ocenama posle meča sa Rusijom - naglašava Piksi. 

Imalo je i dobrih strana, smatra selektor.

- Nećemo tražiti alibi, neke stvari sam video pozitivne, dobro je da se poraz desio sada, tajming je izvanredan. Moraćemo da izađemo iz negative. Priznao sam probleme u kvalifikacijama, bitan je utisak, rezultati jesu primarni, ali nama treba više. Trčanja, odgovornosti, borbenosti, zalaganja! Reakcija i revolt moraju da se pokažu, tražićemo to od igrača - kaže Stojković. 

Osvrnuo se Stojković i na kritike javnosti. Uz ogradu – poslednjih dana nije ih ni čitao!

- Verujem da je bilo, nema potrebe da ulazim u polemike. Voleo bih samo da mi kažu koji sistem, ako je to već tema, pobeđuje! Predstoje nam promene, videćemo, imamo još tri utakmice. Dobio sam nauk – da pratim instikt, kao što sam radio i do sada. Kritikuju i imaju pravo, generalno moj posao je da donosim odluke - rekao selektor i zaključio sa konačnim ocenama martovskog ciklusa:

- Ne mora da znači, ali možda je ovo i poslednja šansa za grupu igrača. Ostaje nam da vidimo njihove mogućnosti, siguran sam da će biti velika konkurencija. Na njima je da se dokažu iz nedelje u nedelje, da vidimo ko može da na najbolji način pomogne timu - konstatovao je Dragan Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading