JERMENI IZAZVALI GNEV MNOGIH OVIM POTEZOM! Na dresovima okrenuli KOSOVSKU ZASTAVU NAOPAKO! (FOTO)

Autor:

Sport

23.03.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv način da se izrazi protest.

JERMENI IZAZVALI GNEV MNOGIH OVIM POTEZOM! Na dresovima okrenuli KOSOVSKU ZASTAVU NAOPAKO! (FOTO)

Foto: x.com

U nedavnoj prijateljskoj utakmici između Kosova i Jermenije, takozvana reprezentacija KiM je izašla kao pobednik sa rezultatom 1-0, zahvaljujući golu Milota Rašiče. Međutim, posledice ove utakmice su zamračene kontroverznim incidentom koji uključuje tretman kosovske zastave od strane tima Jermenije.

Fokus posle utakmice bio je na postupcima jermenskog tima, koji zbog svog nepriznavanja Kosova kao suverene države, na svojim dresovima prikazao kosovsku zastavu okrenutu naglavačke. Ovaj  čin je izazvao bes na Kosovu, pri čemu lokalni mediji optužuju kako jermenski tim, tako i italijanskog proizvođača sportske opreme Macron, kao odgovorne za dresove Jermena.
 

 


Incident nosi značajne političke implikacije, ističući kompleksnu i osetljivu prirodu međunarodnih odnosa i neprekidno nepriznavanje Kosova od strane određenih zemalja. Namerno zloupotrebljavanje kosovske zastave na međunarodnoj sportskoj sceni ponovo je pokrenulo rasprave o priznavanju nezavisnosti Kosova, izazivajući emocije i pokrenuvši diskusije o potrebi za poštovanjem i priznanjem u globalnoj areni.

Namerno izokretanje takozvane kosovske zastave na jermenskim dresovima je tumačena kao nepoštovanje i provociranje, izazivajući snažne reakcije kod kosovske javnosti i medija.

Dok se posledice ovog incidenta nastavljaju odmotavati, on služi kao snažan podsetnik na duboko ukorenjene političke kompleksnosti koje često seku svet sporta. Iako je utakmica završena, posledice ove kontroverze će verovatno odjekivati neko vreme, ističući širu važnost sporta kao platforme za politički izraz i složenosti međunarodnih odnosa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading