PROPAST SRBIJE U MOSKVI! POKER RUSIJE "ORLOVIMA"! Braća Mirančuk nam došla glave!

Autor:

Sport

21.03.2024

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije poraženi su u prijateljskom meču protiv Rusije ubedljivim rezultatom 4:0.

PROPAST SRBIJE U MOSKVI! POKER RUSIJE "ORLOVIMA"! Braća Mirančuk nam došla glave!

Foto: www.profimedia.rs

Prijateljski duel između Srbije i Rusije nije baš počeo u tom duhu. Već posle manje od 20 minuta naša reprezentacija ostala je bez igrača. Lako je naša odbrana ispala, pobegao je
Gajiću Hlusovič, pa je desni bek bio primoran da ga ruši. To nije moglo da prođe kod sudije koji je, nakon kraće konsultacije sa VAR sobom, isključio Gajića sa meča, a Antonu Mirančuku ukazao priliku da sa bele tačke dovede "zbornaju" u vođstvo. Petrović je bio na lopti, međutim, udarac je bio izuzetno precizan i lopta je završila u mreži.

RUSIJA - SRBIJA 4:0 (2:0)

'21(P) An. Mirančuk, '32 Osipenko, '55 Al. Mirančuk, '91 Sergejev

 

 

Tada se sve promenilo, jer, ko je mogao da očekuje takav početak? Piksi je bio primoran da menja formaciju i igru, što je rezultiralo nervozom na terenu i - drugim primljenim pogotkom. Nakon svega 10 minuta, Osipenko je iskoristio jedan otpadak u petercu Srbije posle centaršuta i sproveo loptu drugi put u mrežu pored Petrovića. Srbija je do kraja prvog poluvremena imala dve fenomenalne prilike da preko Jovića i Gaćinovića ublaži vođstvo domaćina, ali je prvo to sprečio Safonov, a potom je Mijatov atraktivni
pokušaj otišao iznad gola.

 

 

Pokušao je da osveži sastav Piksi sa tri izmene na velikoj pauzi, ali ni to nije pomoglo, pošto je usledio treći pogodak u mreži Petrovića. Još 10 minuta je prošlo u
drugom poluvremenu, a braća Mirančuk su nam došla glave, pošto je ovog puta Antonov brat blizanac - Aleksej ostao usamljen ispred našeg gola i vrlo lako savladao debitanta na
našem golu. Nastavila je "zbornaja" da dominira sve do kraja meča, a naš nacionalni tim je bio u totalno podređenom položaju.

 

 

Ni do jedne šanse nismo došli u drugom delu sve do 90. minuta, a u više navrata su Rusi propuštali svoje da dođu i do četvrtog pogotka, sve do nadoknade vremena. Zakarijanu je poništen četvrti pogodak, ali nije bilo spasa nekoliko minuta kasnije kada je Sergejev "zacementirao" sramotu "orlova" u Moskvi i postavio konačan rezultat.
Na kraju - 4:0 i nada da će ovo izgledati mnogo bolje na Evropskom prvenstvu, a pre svega protiv Kipra.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

90. minut  - E, ovog puta nema dileme - Rusija ipak postiže četvrti gol! Strelac je Sergejev koji stavlja tačku na pitanje pobednika.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Rusija - Srbija

90. minut - Fenomenalno je intervenisao Sofonov na pokušaj Milinković-Savića i krajnjim naporom odbio loptu u gol-aut. Bila je ovo prva šansa za Srbiju u drugom poluvremenu.

88. minut - Ono što nije uspeo u prošlom navratu, sada jeste - Zakarijan je sa velike udaljenosti savladao Petrovića po četvrti put. IPAK NE! Sudije iz VAR sobe su reagovale i dosuđen je ofsajd, jedan od igrača "zbornaje" je imao uticaja na igru.

83. minut - Prečku su pogodili Rusi, bombu je "raspalio" Zakarijan i zatresao se okvir gola Petrovića. Sreća je da je i dalje 3:0.

73. minut - Evo i odlične reakcije Petrovića za promenu. Debitant na našem golu je vrlo dobro reagovao i sprečio četvrti pogodak Rusa.

55. minut - Srbija gubi 3:0. Ovo je već prava katastrofa. Strelac je ovog puta Aleksej Mirančuk. Neoprezan je bio Eraković kome je ostao usamljen igrač sa strane, da bi potom loptu dobio brat blizanac strelca prvog gola Antona, kao na tacni ispred našeg peterca i lako pogodio.

53. minut - Kakva neoprezna reakcija Mladenovića. Hteo je da smiri loptu i vrati je glavom do Petrovića, ali je to uradio vrlo loše da se pomislilo da je postigao autogol. Ipak, usledio je korner za Ruse.

46. minut - Tadića je zamenio Mitrović na početku drugog dela, a Gaćinovića Mijailović. Milinković-Savić je takođe ušao umesto Živkovića.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

41. minut - Još jedna sjajna šansa za naš tim - Jović se ovog puta našao u ulozi asistenta, a Gaćinović je mogao da postigne izuzetno efektan pogodak "makazicama", međutim prebacio je gol iz izgledne pozicije.

 

 

40. minut - Kakva prilika za Srbiju! Odlično su kombinovali naši reprezentativci i Jović je od Tadića dobio loptu negde na penalu, međutim njegov udarac je uspeo da zaustavi Safonov.

37. minut - Pavlović je zapretio glavom nakon slobodnog udarca, ali je lopta otišla iznad gola. Ovo je tek drugi pokušaj naše selekcije.

 

 

32. minut - Drugi gol za Rusiju - postigao ga je Osipenko. Igra Srbije se dobrim delom raspala nakon isključenja Gajića, što su domaći iskoristili i kaznili nepažljivu odbranu nakon prekida. Osipenko se snašao dobro i odbitak sproveo u mrežu Petrovića.

 

 

21. minut - Mirančuk je precizan sa bele tačke i Rusi vode 1:0. Na lopti je bio Petrović, međutim, nije mogao da zaustavi udarac.

19. minut PENAL JE DOSUĐEN ZA RUSIJU! Dugo se gledao VAR nakon što je Hlušovič izašao pred Petrovića, a Gajić ga povukao sa leđa. Međutim, nije bilo ofsajda ranije pa je desni bek sasvim opravdano dobio crveni karton i isključen je sa meča.

18. minut - Rusi su pomalo nesigurni prilikom predaje lopte, što na sve načine pokušavaju da iskoriste naši napadači.

8. minut - Živković je propustio prvu ozbiljniju priliku na meču. Rusi su pogrešili u predaji lopte, Andrija je nešto lošije primio loptu, ali se lepo namestio i gađao malo pored stative.

1. minut - Već na početku jedan žustar start na centru.

PRE UTAKMICE

 

 

18:03 - Miloš Biković prišao je da izvede početni udarac.

17:58 - Nakon toga srpsku i rusku himnu otpevale su pevačice.

17:55 - Trenutno performans izvodi pevač Grigorij Leps na centru sa pesmom "Majka Rusija".

17.48 - Fudbaleri Srbije istrčali na zagrevanje.

 

17.30 - Snimak sa terena u Moskvi se pojavio, a sve ukazuje na spektakl.

Startne postave:

Srbija: Petrović, Gajić, Eraković, Pavlović, Mladenović, Zdjelar, Lukić, Tadić, Gaćinović, Živković, Jović

Rusija: Safonov, Hlusevič, Osipenko, Siljanov, Volkov, An. Mirančuk, Glebov, Barinov, Golovin, Tjukavin, Obljakov

UVOD

Fudbalska reprezentacija Srbije igra danas prvu od četiri zakazane provere, pred start Evropskog prvenstva u Nemačkoj, na kome će se boriti u konkurenciji Engleske, Danske i Slovenije (Grupa C).

Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija od 18 časova gostuju Rusiji u Moskvi, kojoj će to biti prva utakmica sa UEFA selekcijama, još od uvođenja sankcija zbog rata sa Ukrajinom.

Baš iz tog razloga, ali i zbog bratskih odnosa, najava meča je u Rusiji propraćena kroz mnoge objave i reklame, jer sama utakmica privlači veliku pažnju. Posle snimka sa Milošem Bikovićem, Milanom Gajićem i ostalima, pre utakmice su se nadmetali, ali pre svega dobro zabavili reprezentativci Srbije i Rusije Srđan Babić i Aleksandar Sobolev.

 

 

Selektor Srbije Dragan Stojković pohvalno je govorio juče na konferenciji za medije o večerašnjem rivalu, uporedivši ga sa Engleskom i Danskom.

- Selektor Karpin forsira moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3. Pretpostavljam da neće menjati ništa. Očekuje nas teška utakmica i trudićemo se da neke naše varijante isprobamo. Rusiju smatram izuzetno kvalitetnom ekipom. Timski su odlični, a imaju i neke zaista izvaredne individualce. Podsećaju više na Englesku i na Dansku. Slovenija ne igra u tom sistemu - rekao je Piksi pred novinarima.

"Zbornaja komanda" je blagi autsajder u ovom duelu, budući da više od godinu dana njeni reprezentativci nisu imali nijedan test protiv najjačih evropskih selekcija, pa se na pobedu Rusa plaća koeficijent od 2.95.

Što se tiče Piksijevih "orlova", oni su favoriti sa kvotom 2.85 na trijumf naše selekcije, dok u slučaju remija kladioci mogu da zarade 2,90 puta više novca. Da pojednostavimo, na stavljenih 100 dinara, dobićete 290 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading