LA LIGA, 28. KOLO: Đirona opet preti Realu, preokret Sosijedada!

Autor: M. M.

Sport

09.03.2024

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smanjen zaostatak za liderom.

LA LIGA, 28. KOLO: Đirona opet preti Realu, preokret Sosijedada!

Foto: profimedia

Fudbaleri Đirone, uprkos tri poraza u prethodna četiri meča, ne odustaju od titule u La Ligi! Katalonski tim je ostvario pobedu od 2:0 (1:0) protiv Osasune i smanjio zaostatak na samo četiri boda iza lidera šampionata - Reala Madrida (66). Ujedno, ponovo su na tabeli za jedan bod prestigli Barselonu. "Kraljevski" klub će u nedelju protiv Selte na svom "Santjago Bernabeu" (18.30) imati priliku da se dodatno udalji od konkurenata za tron.

Domaći tim je poveo golom Portua u 13. minutu, a nakon asistencije Viktora Cigankova. Nakon ranog pogotka, domaća ekipa je dominirala utakmicom, stvarajući nekoliko obećavajućih prilika pre nego što je konačno udvostručila svoje vođstvo u 86. minutu izvanrednom akcijom koju je krunisao Savio.

U međuvremenu, Real Sosijedad je prebrodio eliminaciju od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona preokretom od 3:2 (1:2) protiv Granade, čime je klub iz San Sebastijana skočio na šestu poziciju sa 43 boda. Strelci za goste bili Sadik (33), Lenorman (80) i Andre Silva (85), dok je za poraženi sastav dvaput pogodio Mirko Uzuni (21. i 45+3). 


Atletiko Madrid se spotakao protiv Kadiza pred nadolazeći revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Intera - 2:0, dok je u prvom meču subotnjeg programa u španskoj La Ligi Valensija na svojoj Mestalji minimalnim rezultatom savladala Hetafe (1:0).

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading