PRETIO SMRĆU DEVOJČICI (8), PA UHAPŠEN! Rasistički ispad huligana Atletika!

Autor: M. M.

Sport

29.02.2024

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smetao mu dres Vinisijusa.

PRETIO SMRĆU DEVOJČICI (8), PA UHAPŠEN! Rasistički ispad huligana Atletika!

Foto: printskrin

Španska policija je izvršila hapšenje navijača Atletiko Madrida zbog rasističkog incidenta koji se dogodio pre utakmice na stadionu Atletika 24. septembra prošle godine. Navijač je uputio rasističke uvrede i pretnje smrću osmogodišnjoj devojčici, koja je nosila dres igrača Real Madrida Vinisijusa Žuniora. Ovo uznemirujuće ponašanje izazvalo je snažan napad anksioznosti kod devojčice, što je alarmiralo i špansku policiju.

Prema saopštenju španske policije, navodni počinilac je vređao devojčicu i pretio joj smrću, čak je udario i člana njene porodice koji ju je držao, pre nego što su ga zaustavili drugi navijači. Nakon što je identifikovan i lociran, muškarac je uhapšen u sredu. Ovaj incident je izazvao osudu javnosti i postao je simbol borbe protiv rasizma u fudbalskom svetu.

Ovaj slučaj je izazvao oštru osudu javnosti i podstakao raspravu o problemu rasizma u fudbalskim stadionima. Mnogi su istakli da je neophodno preduzeti odlučne korake kako bi se zaustavilo širenje mržnje i netolerancije među navijačima. Ovakvi incidenti ukazuju na potrebu za edukacijom i preventivnim merama kako bi se zaštitila deca i očuvala sportska atmosfera na stadionima.

Fudbalski autoriteti su se obavezali da će uložiti dodatne napore u borbi protiv rasizma i diskriminacije u fudbalu. Ovaj incident je podstakao organizacije da preduzmu konkretne korake kako bi se osiguralo da fudbalski stadioni budu bezbedno mesto za sve navijače, bez obzira na boju kože, nacionalnost ili klub koji podržavaju. Sve ovo ukazuje na važnost kontinuirane borbe protiv rasizma i promociju inkluzivnosti u svetu fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading