LUDILO U SUPERLIGI SRBIJE! Lučanci SRUŠILI kletvu i dobili Čuku! Sin LEGENDARNOG reprezentativca PRIZEMLJIO "zmajeve" u 90. minutu!

Autor:

Sport

08.03.2024

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma uzbudljive utakmice odigrane su u 24. kolu fudbalske elite.

LUDILO U SUPERLIGI SRBIJE! Lučanci SRUŠILI kletvu i dobili Čuku! Sin LEGENDARNOG reprezentativca PRIZEMLJIO "zmajeve" u 90. minutu!

Foto: Starsport

Fudbalerima lučanske Mladosti dopao se nadimak “hit prvenstva”, koji deli sa Radničkim 1923, pa su plavo-beli u to ime režirali još jedno u nizu iznenađenja.

Izabranici Tomislava Sivića savladali su Čukarički rezultatom 1:0 i posle četiri godine uspeli da uzmu meru "brđanima", skinuvši dugo prokletstvo.

Očekivala se gladijatorska bitka, na ne tako kvalitetnoj travnatoj podlozi, ali as domaćih – Žarko Udovićić promenio je tok utakmice i rešio pitanje pobednika već u prvom minutu.

Iskusni Udovičić je ušao u društvo najbržih strelaca u istoriji Superlige, zahvaljujući odličnoj reakciji u 33. sekundi susreta. Spretni i brzonogi Varjačić je centrirao sa desnog boka, lopta je preletela gotovo sve igrače u srcu kaznenog prostora, a na drugoj stativi je istu spremno dočekao bivši igrač Lehije i Krakova. Pravovremeno je šutirao i loptu poslao iza leđa Nenada Filipovića.

Foto: Starsport

Lazar Jovanović postiže pobedonosni gol za Vojvodinu

Nije iskusni Žarko srušio rekord, koji je i dalje u vlasništvu Uroša Đurđevića, kada je u decembru 2016. godine braneći boje Partizana zatresao upravo mrežu Čukaričkog u 10. sekundi utakmice. Na drugom mestu nalazi se Borko Veselinović koji se u listu strelaca upisao u 11. sekundi, a prate ga Dušan Đokić (12. sekunda), Nikola Stoiljković (17. sekunda) i Milan Pavkov (26. sekunda).

Vojvodina je posle preokreta, kladioničarskim izrazom "iz dvojke u keca", savladala Voždovac 2:1, iako su gosti prvi stigli do vođstva.

"Zmajevi" su poveli u 22. minutu sa "bele tačke", kada je Flemings bio precizan, pa se taj rezultat zadržao do kraja prvog poluvremena.

Novosađani nisu odustajali, pa su do izjednačenja došli u 83. minutu preko Indija, a onda u šestom minutu sudijske nadoknade vremena drugog poluvremena, potpuni preokret je nastao u režiji Lazara Jovanovića.

Sin proslavljenog reprezentativca Jugoslavije, Milana "Laneta" Jovanovića, iskoristio je nepažnju u odbrani gostiju i postigao pogodak koji je odlučio pobednika.

Gosti su meč završili s desetoricom, pošto je Stefan Pirgić u 78. minutu dobio drugu javnu opomenu i morao je "na tuširanje".

Klub sa "Karađorđa" je trenutno na osmom mestu na tabeli sa 34 boda, koliko ima i Novi Pazar, a Voždovac je 11. sa 28 bodova, bodom manje od Napretka.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading