NEKADAŠNJI AS PARTIZANA NAJAVIO OTVOREN DERBI: "VEČITI su MOĆNI ofanzivno, a POROZNI defanzivno"!

Autor:

Sport

03.03.2024

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Imali prilike da gledamo tvrde mečeve crveno i crno-belih, da se što manje greši, ali eto, imam osećaj da sada neće biti tako", rekao je bivši prvotimac kluba iz Humske.

NEKADAŠNJI AS PARTIZANA NAJAVIO OTVOREN DERBI: "VEČITI su MOĆNI ofanzivno, a POROZNI defanzivno"!

Foto: Starsport

S obzirom da su, i Partizan, i Crvena zvezda odigrali svoje utakmice pred sudbonosni večiti derbi u subotu od 17.00 časova, u narednih nedelju dana će sve biti u znaku najvećeg sportskog okršaja na ovim prostorima. 

U susret novom duelu crveno i crno-belih, razgovarali smo sa nekadašnjim asom Partizana, Nemanjom Kojićem, koji je svojevremeno imao prilike da se nađe oči u oči sa ljutim rivalom na Marakani. U nekim slavnijim vremenima kluba iz Humske, predvodio ga je Marko Nikolić, a takođe je imao priliku da podigne trofej Superlige Srbije u sezoni 2014/15.  

Za početak, govorili smo o sudijskim odlukama (ukupno tri penala, dva u Bačkoj i jedan u Beogradu) na poslednjim proverama Partizana i Zvezde, u mečevima sa Železničarem, odnosno TSC. 

- Dosta je čudno da već par utakmica bude penala na obe strane, ali eto, valja napomenuti da i Partizan, i Zvezda imaju veoma brze igrače koji lako prodiru u kazneni prostor i odbranama uopšte nije lako da se nose sa njima. Tako da, ja ne bih tome pridavao previše značaja. Pred derbi je uvek napeto - obe ekipe žele da osvoje bodove pred taj okršaj, pa ulaze veoma nervozne u svoje mečeve. I ovaj put, na obe utakmice je bilo nerešeno, a pobeda puno znači, tako da je jasno zbog čega su baš te utakmice veoma zahteven i pune nervoze - rekao je Kojić. 

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Kojić u dresu Partizana (desno)

Potom smo se dotakli novonastalih uspeha crno-belih pod komandom Igora Duljaja. Stručnjak Partizana je i pored svih sumnji, stabilizovao klub, odradio dva dobra prelazna roka, i derbi čeka na prvoj poziciji. 

- Partizan je ove sezone u ozbiljnoj trci za titulu. Sigurno je da se Duljajeva energija prenosi na igrače, tako da oni daju 100% svojih mogućnosti, nekada igraju i preko svog kvaliteta, što govori koliko energično vođenje utakmica znači ekipi. Tu su i dobre odluke, Saldanja je bio povređen, a onda je njegovo mesto zauzeo Baždar i pokazao da i te kako može da bude faktor. Ipak, Partizan je pogodio i strancima ove sezone i tu je veliki kvalitet tima - naglasio je Nemanja i nastavio u istom dahu o mladom Samedu Baždaru, koji je zaista eksplodirao u Saldanjinom odsustvu: 

- Baždar je mlad igrač, koji već ima nekog iskustva. Naravno, sa mladošću dolaze i oscilacije u igri - imaš dve tri šanse, pa promašiš, opet probaš, i na kraju ništa. Ipak, moram da priznam, oduševio me je svojom igrom, i smatram da je on dokaz da Partizan treba da izbacuje svoju decu u prvi plan. Pred njim je lepa budućnost, a Duljaja je igrom stavio na slatke muke pred derbi.

Foto: Starsport

Samed Baždar

S obzirom da veliki izbor stratega Partizana, morali smo da popričamo i o Takiju Nikoliću, koji se iz dana u dan čini kao srce ovog tima, i neko ko svojim ulaskom menja situaciju na terenu iz korena. 

- Moje mišljenje je da je Taki Nikolić trenutno, sa Pešićem, verovatno najbolji domaći igrač, ako izuzmemo reprezentativce. Ima takav osećaj za gol, a opet ume i da razigra, smiri tempo... Jednim potezon, Nemanja može da reši utakmicu. Njegov najveći doprinos je zalaganje i trud, i to se vidi - rekao je Kojić o imenjaku. 

Foto: Starsport

Nemanja Nikolić

Nemoguće je bilo izostaviti i uspehe Zvezde. Crveno-beli su se posle loše polusezone konsolidovali, a Vladan Milojević ponovo je pokazao svoju magiju na Marakani. 

- Mislim da Miloje uspeva da primeni svoj sistem, koji je i pre gradio u Zvezdi. Iako nije selektirao ekipu, nasledio je ozbiljne igrače, bolje nego u prvom mandatu, tako da ima dosta prostora za manevrisanje. Dobro koristi bonuse, a takođe mi se dopalo što je dao priliku Šerifu. Teško je napadaču kada promeni ekipu, treba mu vremena da se privikne na ligu, saigrače, a Miloje je to preopznao i ukazao Šerifu šansu, za koju mu ovaj vraća. Eto imaće priliku na derbiju da se pokaže, a sigurno da je Vladan imao svog udela njegovom poboljšanju - naglasio je Kojić. 

Za kraj, bivši as Partizana nam je dao svoja očekivanja za derbi, ne predviđajući pobednika, ali naglašavajući da vidi veoma uzbudljiv susret. 

- Očekujem otvorenu utakmicu, otvoren derbi. Uglavnom smo imali prilike da gledamo tvrde mečeve večitih rivala, da se što manje greši, ali eto, imam osećaj da sada neće biti tako. I jedni, i drugi su moćni ofanzivno, a porozni defanzivno, tako da vidim otvoren meč na gol više. Naravno, dosta će zavisiti od suđenja, ali ne odlučuje ono pobednika. I Zvezda i Partizan su se žalili prethodnih godina, i nadam se da toga neće biti. Jednostavno je - daj ti dva gola, ne može ti sudija dati tri, ali eto otvoren meč sa puno golova - završio je Nemanja Kojić.  

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading