VIŠE NEMA DILEME: Dubai će IGRATI Evroligu!

Autor:

Sport

23.02.2024

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako će ovo uticati na Crvenu zvezdu i Partizan..

VIŠE NEMA DILEME: Dubai će IGRATI Evroligu!

Foto: Starsport

Dejan Bodiroga

Prema pisanju španskog košarkaškog portala "Encestando" Evroliga i Dubai u načelu su se dogovorili oko učešća kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u ovom takmičenju.

Zvanično glasanje o pristupanju Dubaia eliti obaviće se u ponedeljak, a svi klubovi deoničari osim Olimpijakosa i Makabija glasaće za njihovo učešće.

Ugovor će biti potpisan na sedam godina od naredne sezone, a prvu će tim iz Emirata igrati u Evrokupu.

 

 

Prema informacijama koje ima španski portal,  prvobitno se govorilo da će Dubai dati 5.000.000 miliona evra godišnje za pet godina, sada je još veći novac u igri na godišnjem nivou, ali i duži ugovor.

Podsetimo, i čelnici AdmiralBet ABA lige odlučivaće o njihovom učešću u regionalnom takmičenju, a Nebojša Čović je u podkastu "Luka i Kuzma" izneo informacije o ovome.

- Dubai plaća 1.500.000 evra godišnje za ulazak u ABA ligu. Igra AdmiralBet ABA ligu, ali ne utiče na plasman. Pokriva sve troškove transporta i smeštaja.... Daje Evroligi po 2.000.000 godišnje. Što se ABA lige tiče, neophodno je da se izvrši da se preoblikovanje iz j.t.d u otvoreno društvo i da se ono završi do sezone 2024/25 i mi na tome sada radimo. Formirana je radna grupa u kojoj su Budućnost, Cedevita Olimpija, Partizan, javila se Cibona i oni su unutra - rekao je Čović.

Kako će učešće Dubai u Evroligi uticati na Crvenu zvezdu i Partizan još uvek nije poznato, ali nas svakako očekuje totalna reforma elitnog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading